100x40x50(h) Kurulum
Öncelikle araştırmalarım sonucunda protein skimmer,kafa motoru ve sirkülasyon motoru almaya karar verdim.Almaya karar verdiğim malzemeler ise şunlar;
1- Tunze Doc Skimmer 9005
2- AquaBee UP 1000
3- Hydor Koralia 1 (2 Adet)
Bu malzemeler şu anda alabileceğim malzemeler maddiyat dolatısıyla.Sizlerin bu malzemeler hakkında düşünceleriniz nelerdir?(Şu anda kullandığım akvaryumu ileriki yıllarda iki katına çıkartabilirim 400-500 lt arası gibi.Bu yüzden yorumlarınızı bu ayrıntıyı göz önüne alarak paylaşırsanız sevinirim.Çünkü bu malzemelerin araştırmasını ben bu ihtimali göz önüne alarak yaptım)
Akvaryumu sizlerinde yardımıyla uzun sürse dahi sabırla ve sık eleyerek kurmak isitiyorum.Sizlerden önümüzdeki günlerde daha birçok konuda yardım isteyeceğim.Cevaplarınız için teşekkür ederim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Protein skimmer ve dalga motoru seçimleriniz gayet güzel kaliteli ekipmanlar.
Kafa motoru seçtiğinize göre sump olucaktır akvaryumunuzda ama 1000 litre az gelicektir 2500-3000 litrelik kafa motoru daha iyi olur.
Eğer ileride akvaryumu dediğiniz gibi 500 litre yapıcaksanız şuan almayı düşündüğünüz ekipmanlar illaki az gelicektir ama şimdiden 500 litre için dalga motoru ve kafa motoru alırsanızda onlar bu tankınıza fazla gelicektir.
kaya ışıklandırma sistemi kum vb. gibi şeyleride araştırarak toplamda daha net fikir sahibi olursun
bu ekipmanlar daha büyük bir akvaryumda canlı yükü olduğunda yetersiz kalabilir.
ilerleyen zamanlarda elimizden geldiğince bildiğimiz kadarıyla herzaman....
2adet palyaço
1adet yellow tang
1adet blue regal tang
1adet mavi bacaklı hermit
2adet temizlikçi karides
2adet xenia
2adet güneş mercanı
1adet lobophyllia
1adet favia
1adet brokoli mercanı
Sizce Tunze 9005 bu canlı yükünü taşıyabilecek kapasiteye sahip bir PS midir?Yorumlarınıza göre Hafta sonu bu ürünlerin siparişini vermeyi planlıyorum.Her türlü yorumlarınızı bekliyorum.
2 adet Koralia 2 nin daha iyi olucagını dusunuyorum bende.
Bağzı PS tartışmalarında da Bubble Magus hakkında iyi yorumlar yapılıyor.Ancak motorunun atman olduğu istenirse farklı motorlar kullanılabileceği yazıyor.Sizin bu konulardaki fikirleriniz nelerdir?Tunze mi Bubble Magus mu?
(Tunze 9005) VS. (Bubble Magus BM-NAC7) VS. (Bubble Magus bm-99)
DOC Skimmer 9005
(9005.000)
500 lt ye kadar akvaryumlar için üretilmiştir.
Ölçüleri : Genişlik 125 x Derinlik 113 x Yükseklik 378 mm (L4.9 x W4.4 x H14.8 in.)
Enerji Tüketimi : 12 W,
Su girişi: 800 l/saatte (211 USgal./h);
Hava Girişi: 500 l/saatte
Toplama Kabı : 0,4 lt
Bebble Magus NAC7 500-700L Atman PH 2500
- Kapasite 500L - 700L
- Pompa Atman Ph 2500
- Enerji Tüketimi 28W , 220V 50Hz
- Hava emiş 500L/H
- Boyutlar235×215×500 mm
- Çap 180mm
- Çalışma Derinliği 250-270mm
Needlewheel protein skimmer
BM-99
Kapasite
300L - 500L
..............................................................................................
Pompa
NEW JET 1700
..............................................................................................
Enerji Tüketimi
35W , 220V 50Hz
Hava emiş
400L/H
Boyutlar
140*260*550MM mm
Çap
120mm
Çalışma Derinliği
240-300mm
Aquabee 2000 e gelince online satış sitelerinden birinde bu motorla ilgili şöyle yazıyordu " ürün özelliklerinde 1.60cm su basma yüksekliği yazsada ürün 1.00 cm e kadar su basabilmektedir " bu durumda sizin işinizi görürmü (debi düşermi) biraz tereddütlüyüm açıkcası . Eğer aquabee 2000/1 sump kafa motoru olarak kullanılabiliyorsa onu almanızı tavsiye ederim 2000/1 in su basabildiği yükseklik 160cm dir ürün aynı zamanda skimmer motoru olarak kullanılıyor.