100 lt Sızdıran tankı tamir etmek...(?)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle şunu söyleyeyim, yamalı akvaryum görüntü açısında çok kötü oluyor + sızdırmazlıkta kesin değil...
eğer ki kendinize güveniyorsanız bütün camları ayırıp, silikondan arındırın ve yeni baştan birleştirin.
Zahmetli ve de riskli bir iş ama benim kanaatim budur :)
Ayrıca silikon konusunda iki şansınız var;
1 sıradan bir silikon alıp daha sonra akvaryumun içerisinde kaya tuzu ile dezenfekte yapmak ( bu hem uğraşmak istiyor hem de tam arınmama ihtimali var :(( )
2 henkel aqua silikon bulup, onunla birleştirmeniz. Ben bu şekilde yapıyorum. kurumasını bekledikten sonra bir kez içini su ile duruluyorum, akvaryum hazır :)
Daha hiç balık zehirlenmesi yaşamadım bu yolla...
Dediğim gibi akvaryum silikonu yok.Sorduğum adam: "O ne?Silikon var veriyim mi?" diyor...Ayrıca akvaryumun altında ve üstünde metal şeritler var, hani şu alimünyum kapaklı akvaryumlar var ya, işte onlardan.İşte benim düşüncem de sizinkine yakındı.Ama camları nasıl ayırcağım?Zaten silikonlar iç taraftan yapılmış ve belki bıçakla soyulabilir.Ayrıca sadece sızdırdığı bölgeyi bulamadım.Gazetenin üstüne koyup ağzına kadar doldurdum ve arka kısmının alt tarafları ıslaktı...
Merhabalar
Akvaryumun bütün birleşen camlarına icersinden silikon cek.İlk önce camların birleştiği yüzlere kağıt bant yapıştır.Bunnun sebebi silikonun akvaryumun her tarafına bulaşmaması için.Kağıt bantı camların birleştiği noktalara 3mm mesafeyle yapıştır,silikonu biraz fazla sık.Daha sonra parmağınla veya çay kaşığıyla iki bant arasındaki fazla silikonu sıyır .Eğer parmağınla yaparsan parmağının ucuna naylon sar daha temiz calışmış olursun.Silikonu sıyırtıktan sonra bantları cıkar,ve kurumasını bekle.
Kolay gelsin.
Saygılar
[QUOTE=meex61]Burak bey tankınız neresinden su sızdırıyor acaba?[/QUOTE]
İşte bunu çözebilseydim sadece o bölgeye silikon sıkıp kuracaktım akvaryumu...Yine de sağolun.
Neyse arkadaşlar, sağolun tekrardan.Koparabildiklerimi koparacağım ve yeni silikon atacağım.Alt kısımdaki silikonlar çıkmazsa üstünden atma şansım var.Çünkü kumu koyunca alt kısım gözükmüyor.Ayrıca silikonun 3 gün kurumasını bekleyip, tuzlu-kaynar suyla 2-3 kez yıkarsam bir şey olmaz inşallah.Okullar açılmadan kurmam lazım, yoksa kömürlükte ömrü geçecek...
Bak o dediğin malzemeciye git HENKEL - SISTA - AQUA bu dediğim tek bir marka. Henkelin ürünü sista aqua ben hep bunu kullanıyorum ve hiç bir balığım ölmedi...
Hayvanları telef etme !!!
bende kendi akvaryumumu yaptım ve hiçbir sorun yok 80x30(h)x20 biraz küçük oldu ama evde fazla yer yoq silikon bence salıklı