100 lt. başlangıç.
Merhaba, cuma günü 75-35-40 ölçülerinde aşağıdaki akvaryumu aldım. Filitresini (atman 3335), ısıtıcısını, hava motorunu vs. kurdum çalıştırıyorum. Tür konusunda bir türlü karar veremiyorum. Suyun dengesi oturana kadar lepistes alsam sonradan cichled a mı geçiş yapsam diye düşünüyorum. Çok fazla beklemeden yavru alabileceğim cichledlar konusunda bilgi verebilirseniz sevinirim. İyi günler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Lepistes alabilirsiniz malawi bakip yavru alabileceginiz sarı prenses yunus olabilir cok yavru istiosanız zebra ciklit olabilir ama baslangic icin sarı prenses ve yunus alabilirsiniz ama benim tercihim tek sarı prenses bakın derim tek tur besleyerek baslayın .
Saygılar
Bence de ilk iş olarak o vazoyu çıkarın. hem sağlıksız hem çirkin. Bir erkek iki dişi zebra alın erkek bu dişilerden birini eş tutacaktır o zaman diğer dişiyi akvaryumcuya geri verin. Akvaryuma bikaç yuva koyun ve sonra zebraları seyre dalın. en fazla 1 ay sonra yavruları kucağınıza alırsınız..
Kolay gelsin...
Abicim akvaryumunuz hayırlı olsun... abicim bana göre canlı doğuran türleri beslemenizi öneririm . çünkü bende 20 gün önce akvaryumu yeni aldım. herkez banabunları onerdi... (lapistes , velifera , plati , molly gibi) bende bunları besliyorum ve çok kolay beslemesi hiç bir zorluğu yok... benim tavsiyem bu bana gelen taqvsiyelerde bunlardı...
Saygılar...
Arkadaşlar merhaba, dünkü tavsiyelerinizin bir kısmını yerine getirdim ve akvaryumun yeni halini gönderiyorum. Kaya daha almadım. Daha doğrusu göl kenarında oturan biri olarak kayaya para vermek ağırıma gidiyor. Göl kenarından şöyle güzel şekilli taşlardan toplayacağım.
Başka bir sorunumda filtre çalışıp kumu eştikçe kumun içinden (kumu yıkamak için en az 1 ton su harcamama rağmen) yumuşak siyah çok küçük bazı parçalar çıkıyor. Çok fazla değil ama tadımı kaçırdı. Balık aldığım zaman balıklara zarar verirmi acaba? Son olarak filtreden bazen hava sesi geliyor. Hava alabileceği biryerde yok ama anlamıyorum.
Tür tavsiyeleri konusunda hala açığım. Grami konusunda ne dersiniz arkadaşlar?
Tür olarak 1 Erkek 3 Dişi sarı prenses seni oldukça memnun edecektir.