zebra mı midas mı ayırt edemeden yavrular çıktı =)


ekoremÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 6
ekoremÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2008 20:56
 Merhaba arkadaşlar. Eniştemin akvaryumundaki yunusları rahatsız ettiği için eniştem bana 1erkek 1 dişi balık verdi. Zavallı kör oscar astronotum da 2 yıl körlük çekip ölünce, akvaryumum boş kalmadan hemen beslemeye başladım. Bir hafta geçmeden erkek dişiyi öldürdü Ouch. Erkek yalnız kalmasın diye, erkeğin de türünü bilmediğimden akvaryumcudan dişi bir zebra aldım ( aceleye geldi) Embarrassed. Erkeğin ne olduğunu hala bilmiyorum ama bir hafta içinde dişi yumurtladı, şimdi 5-6 günlük yavrularım akvaryumun heryerini paşa paşa dolaşıyor. Yavruları ne zaman ayırmalıyım, ayırmazsam yerler mi? Tecrübelerine güveniyorum, teşekkürler.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2008 21:03
[QUOTE=ekremcik] Merhaba arkadaşlar. Eniştemin akvaryumundaki yunusları rahatsız ettiği için eniştem bana 1erkek 1 dişi balık verdi. Zavallı kör oscar astronotum da 2 yıl körlük çekip ölünce, akvaryumum boş kalmadan hemen beslemeye başladım. Bir hafta geçmeden erkek dişiyi öldürdü Ouch. Erkek yalnız kalmasın diye, erkeğin de türünü bilmediğimden akvaryumcudan dişi bir zebra aldım ( aceleye geldi) Embarrassed. Erkeğin ne olduğunu hala bilmiyorum ama bir hafta içinde dişi yumurtladı, şimdi 5-6 günlük yavrularım akvaryumun heryerini paşa paşa dolaşıyor. Yavruları ne zaman ayırmalıyım, ayırmazsam yerler mi? Tecrübelerine güveniyorum, teşekkürler.  [/QUOTE]

Merhabalar Ekrem bey.
Doğrusu merak ettim. Resimlerini çekip bizimle paylaşır mısınız?
Amerikanlar stres olmadığı sürece yemezler. Zaten başka bir tür balığınızda yok. Ayırmamanızı tavsiye ederim. Yoksa en geç 3 haftada bir bir dünya yavrunuz olur. Baş edemezsiniz.
Bırakın büyütsünler Wink.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir