Yunusta yara
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yaranın enfeksiyon kapmaması için kullanabileceğiniz en doğal ve yan etkisiz ilaç tuzdur. Yara çok derin değilse tuzu ekledikten sonra yaranın kendiliğinden iyileşmesini bekleyin. Bu tür balıklar bölgesel olduklarından bölgelerine giren her türlü yabancıyı ısırma eğilimindedirler. En kolay ısırılan yerler de yan yüzgeçler, kuyruk ve anal yüzgeçlerdir. Bu tip yaralanmalar zaman zaman meydana geliyorsa ve balık canlılığından birşey kaybetmemişse normal karşılayın. Yara derin veya büyük olabilir, fakat balık streste olmadığı müddetçe uzun sürse de kendiliğinden kapanır. Yüzgeçleri ve yaralanmış bölgeleri sık sık pamuk oluşumlar ve kırmızı şeritler için kontrol edin (Yüzgeç erimesi olup olmadığını kontrol edin). İltihap kapmasını önlemek için balık elle tutulacak kadar büyükse bir pamuk vasıtasıyla yaranın üzerine mercurochrome bazlı bir ilaç veya tentürdiyot sürebilirsiniz. Yara size fazla derin geldiyse ayrı bir tanka alıp 10 litreye 1 damla metilen mavisi veya malachite yeşili damlatarak balığa duruma göre 2 veya 3 gün tedavi uygulayın, böylece balığınızın hem kafası dinlenmiş olacak hem de yaranın enfeksiyon kapma riski azalmış olacaktır.
Eğer balığınız sürekli saldırıya uğruyorsa, bir köşeye sinmişse, strese girmeye başlamış demektir, bu durumda yapılacak tek sağlıklı iş onu tanktan çıkarmaktır. Saldırılar genelde durmaz, daha çok artarak devam eder, bu genelde balığın tanktaki diğer balıklara oranla daha sakin karakterli olduğunu ve onlarla başa çıkamadığını gösteriyor. Sakin bir balığın farklı bir türden olması gerekmez, çok sert bir türün de sakin yapılı fertleri olabilir.
Geçmiş olsun.
(Alıntıdır)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hmm bu bilgiler oldukça işime yarıyacak benim yunusunda anasını ağlatmışlar ben süzgeçe ayırdıydım aynı akvaryumda şuanda hareketleri çok kötü ters yüzüyo düzeliyo yatıyor gibi tankdan aldıktan sonra strese girdi sanırım tankda iken hiç hareket etmiyordu kuma yakın duruyordu. yemektende kesildi hayvancayiz pekde anlamam yeniyim bu işlerde ama maşallah 7 aydır daha ilk balık bu duruma geldi diğer akvaryumdaki 20 ciklet şapır şapır yüzüyo bide ben bu cikletlerde çok çeşit yaptıydım aceba satsammı bazılarını ?
1 tane ahli , 3 tane büyük sarı prenses , 7 tane yavru sarı prenses , 2 tane beyaz prenses , 3 tane yunus , 1 tane sarı bi balık ciklet türlerinden, bitane yunusa benzer bi balık, bi tane rengarenk bi ciklet,2 tanede renksiz ciklet,1 tane papağan,1tane vatos
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yavru yunuslarımdan birinde tarif ettiğin şekilde yaramsı bir pembelik var, sizinki gibi yine sağ tarafta ve yüzgecin hemen arkasında. ama ben kavga dövüşten olduğunu sanmıyorum, gözlemlediğim kadarıyla böyle bir sorun yok şu anda. sizin balığınızın tedavisi nasıl sonlandı, verilen tavsieyelerden olumlu bir sonuç alabildiniz mi? yardımcı olursanız sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir