Yunus Hastalık
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2015 19:40
Akvarist arkadaşlar,
Resimdeki hastalıkla boğuşuyorum. Daha önce 2 balığımı kaybettim, biri aynı bu şekilde karnında delik oluştu öldü. Diğeri durup dururken öldü. Daha önce canlı doğuran, tropheus besledim, hiç bir sorun yaşamadım. Ama yunuslarımı kaybediyorum. Gördüğünüz gibi bir de göz fungusu olan balığım var. Gözü bu hale geldi, her gördüğümde ona acıyorum ve moralim bozuluyor.
Canlıdaki Belirtiler: Fotoğrafta
Akvaryum Kapasitesi (litre): 300lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sarı prenses
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 25 c
Filitrasyon: Eheim 2228
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
10 günde %20 - 25. Musluk suyu ile
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2015 09:03
Demekki filtre bakımını çok geciktiriyorsunuz, aşırı dışkı ve organik artıklarla doluyor, ve yeteriz su değişimi filtre kirliliği ve yetersiz su değişimi, filtrelerin bakımsızlığının suyu bozmasıylada sudaki nitrat mantarlaşma artıyor balıklarda fungal hastalıklar oluyor, birde kavga ediyorlarda açık yaralar oluşuyorsa açık yaralara bakteriler yerleşiyor balıkları öldürüyor. Daha sık filtre bakımları yapın filtreler dışkı biriktirme yeri değildir. Bir kereye mahsus Daha fazla su çekin klorsuz ve akvaryumla aynı ısada bu akvayumda yüzde 50 oranında su değişimi olabilir klorsuz ve akvaryumla aynı ısıda ekledikten sonra suyu bir sorun yaşamazsınız, sonrasında yaralı balıları ayırıp, mikofish ilacı ve metilen mavisi karışımıyla ayrı bir akvaryumda hava taşıyla sadece destekleyerek ve ısıtıcı ile ısıtıcıyıda hava taşını baloncuklarının çıktığı yere monte edip tedavi edebilirsiniz. Göz fungusu olan baya ilermeşim onun orasına birde eczaneden alacağınız terramycin deri melhemini 3-4 TL bolca sürebilirsiniz günde birkez ve yeminede yarım pirinç tanesi kadar sürüp yedirebilirsiniz, sudada hafif yeşilimtırak yapacak şekildemikofish ilacı dolanacak, aynı anda yarım doz metilen mavisi katılacak suya, balıklar bu suda en az 4 gün yaşayacak sonra su değişimi yapaacksınız biraz daha ilaç ekleyeceksiniz böyle böyle o balıklar iyileşecek sizin tedavi belki 2 hafta sürebilir belki biraz daha fazla, bu siszdeki sorunun tek sebebi bence kirlilik. filtre ve su kirlilği, etersiz filtre bakımı ve yetersiz su değişimi. su değişiminden korkmayın filtre bakımlarından korkmayın.
mesutok 2015-04-17 10:19:15
Tedavi edilebilmiş hastalıklar bölümünde Terramycin bahsi Columnaris konularında geçer, göz fungusu konuları var mikofish kullanımı içe yüzgeç erimesi hastalığı başlığında bolca var. Dış yaralarda mikofsih ve orayada günde bir kez terramycin deri melhemi sürmeye çalışabilirsiniz. Su değişimini yapıp filtre bakımını çok uzun süre yapmıyorsanız yada yeterli geldigini sanıp yapmıyorsanız yetersiz geliyordur buda suyu bozabilir. Gözü kapalı balığın durumu baya ciddi boyutta kapanmış, İnşaallah tedavi edebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2015 20:19
Detaylı bilgiler ve ilginiz için teşekkür ederim. Dış filtre temizliğini en son 4 ay önce yapmıştım. Bir önceki filtre temizleme aralığım 6-7 ay idi. Bir sene boyunca hiç filtre temizliği yapmayan akvarist arkadaşlar var. Siz ne kadar sürede dış filtre temizliği yapmaktasınız? Asıl sorun sizin bahsettiğiniz yetersiz temizlik olabilir. Başka da seçenek gelmiyor aklıma.
Metesel 2015-04-19 20:20:01
Diğer taraftan, akvaryumu komple baştan kurmaya karar verdim. Taş, kum ne varsa çıkardım. Kaya tuzu ile akvaryumu ve malzemeleri temizledim. Şu anda tuzlu suda akvaryumu bekletiyorum. Dış filtreyi temizledim ancak içerisinde yüzlerce minik salyangoz buldum. Debide azalma olmamıştı ama acaba bu minik salyangozların hastalıkla bağlantısı var mı bilmiyorum. Bu olay yunuslardan beni iyice soğuttu. Başka tür ile devam edeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 08:49
çok fazla 4-7 ay arası fungal hastalıklar mantar bazlıdır bunun sebebide akvaryumdaki kirliliktir. Çok fazla bir sene filre çok geniş nüfus azsa belki idare eder ama, filtreler dışkı biriktirme yeri değildir. Ben 50 litrede 5 senedir filtre kullanmıyorum sadece hava taşıyla balık beslerim balıklar 5 yaşında hiç hasta olmadı, 5 gündebir yüzde 50 su çekerim hiç akvaryumda balık dışkısı bırakmam toplarım bu su çekimlerinde. Zeminde 3 cm kum var orada faydalı bakteriler kolonileşiyor fazla tuzda kullanmam faydalı bakterileri olumsuz yönde etkilememek için. sizin sorun bana kirlilikten geldi filtre bakımını nüfusa göre daha erken yapmanız gerekebilir bir süre deyeni ayda bir filtre bakımı yapın, ve 5 günde bir su çekimi yapın umarım faydası olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir