Yumurta alan dişi
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 09:23
Üstadlar selam daha önce formlarda belirtiğim üzere 2e14d lik 3 aylık kolonim var. Balıklar farklı yerlerden geldi. Balıklardan dişi olanların 4 5 adedi daha önce defalarca yavru verdiler.
Dün dişi balıklardan birisi ağzını doldurdu, bu konuda tecrübesizim ne yapmam lazım, 4 5 gün sonra kusturayım mı yoksa kendi haline mi bırakayım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 21:11
Her zaman kusturmaya karşı çıkmışımdır. Eğer rahatı yerindeyse, hiç dokunmayın derim. Ama tankınız çok kalabalık, dişiye sürekli vuruyorlarsa atma olasılığı oldukça yüksektir. Müfit bey'in yorumuna ters düşecek ama, tropheuslarda kuluçka döneminde balığı ayırmak çok sakıncalıdır; dişi balığı yakalarken yada yakaladıktan sonra balık yumurtaları atabilir. Balığı yakalamak için geçen sürede balık büyük stres yaşar ki konu tropheus. Diğer bir neden ise belli bir dönem ayırdığınız tek dişiyi tekrardan koloniye kabul ettirmek çok zordur. Çünkü hiyerarşi dengesi, siz dişiyi ayırdıktan sonra tekrardan düzenlenecektir. Ve dahil ettiğinizde kavgalar başlayacaktır hatta o dişi'nizi kaybedebilirsiniz. Tropheus'larda büyük tankların önemi burada önemini kazanmaktadır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 21:31
Bülent bey'e katılıyorum. Dişi balığınızı kesinlikle ayırmayın. Aynı akvaryumda tül yavruluğa bile koymayın. Tecrübe ile sabit. 2 hafta balığımın yedi dayağı ben bilirim, oda sabretti bende sabrettim sonunda tekrar kabul ettiler. 11. Günden sonra kusturabilirsiniz, vücut yapısı oluşmuş olur, kayıp riskiniz azalır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2013 23:56
[QUOTE=Bülent ÖNER]Her zaman kusturmaya karşı çıkmışımdır. Eğer rahatı yerindeyse, hiç dokunmayın derim. Ama tankınız çok kalabalık, dişiye sürekli vuruyorlarsa atma olasılığı oldukça yüksektir. Müfit bey'in yorumuna ters düşecek ama, tropheuslarda kuluçka döneminde balığı ayırmak çok sakıncalıdır; dişi balığı yakalarken yada yakaladıktan sonra balık yumurtaları atabilir. Balığı yakalamak için geçen sürede balık büyük stres yaşar ki konu tropheus. Diğer bir neden ise belli bir dönem ayırdığınız tek dişiyi tekrardan koloniye kabul ettirmek çok zordur. Çünkü hiyerarşi dengesi, siz dişiyi ayırdıktan sonra tekrardan düzenlenecektir. Ve dahil ettiğinizde kavgalar başlayacaktır hatta o dişi'nizi kaybedebilirsiniz. Tropheus'larda büyük tankların önemi burada önemini kazanmaktadır. [/QUOTE]
Benim yorumuma ters düşe bilmesi için konuda balık çeşidinin yazması gerekmektedir ben genelleme yaptım sadece orada dikkat ettiyseniz. Tropheus olduğu mesajın neresinde yazıyor ben bunu göremedim. Arkadaşın daha önceden açtığı konularada hiç bakmadım bu arada.
Neyse konuyu dağıtmayalım balığı yakalamak için hiç uğraşmassınız benim dediğim gibi yakalamak isterseniz. Denenmiş ve test edilmiştir defalarca 5 saniye gibi kısa sürede tankta tanka balık naklini yapa bilirsiniz. Tabiki burada nakil yapılacak balık cinside önemlidir her balık için geçerli değil nakil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 00:38
Yorum yazarken daha net ve anlaşılır olması açısından, balığın/konunun Tropheus ikola üzerine açıldığını bakarak bildiğimden Burak arkadaşımıza yorumladım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir