YeniTankım ve Sormak İstedikler


EmrecanTÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 6
EmrecanTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2006 23:55
Merhaba Arkadaşlar,

Aranızda yeni sayılırım. Bir süre önce başladığım akvaryum hobisinde profesyonelleşmeyi kafaya koydum ve İlk etapta 50*35*25 olarak aldığım tankımı Sump'a çevirmeye karar verip, 100*40*60 ebatlarında yeni bir tank aldım. Yeni tankımı henüz kurmadım. Yassı kaya ağırlıklı bir dekor düşünüyorum. Arka plan için kararsızım. Koyu mavi bir fon mu daha uygun  olur, yoksa Kaya desenli bir fon mu?

Bunun dışında, eski tankımı Sump'a çevirirken nelere dikkat etmeliyim? İçine bölmeleri yaptırırken aralıkların ölçüleri nasıl olmalı ve hangi aralıkta hangi malzeme bulunmalı? Yeni tankımın camına delik açtırıp, taşırma sistemi kullanacağım.

Şu anda tankımda 1e 2d Snow prenses, 1e Sarı prenses, 1 adet vatoz, 1 adet salyangoz ve 2 adet Spillium (Bundan emin değilim enine siyah çizgili gri bir balık. Zebraya da benziyor.) bulunuyor. Yeni tankta öncelikli amacım snow prenseslerimden yavru almak. Bunun için dişi sayısını arttırmalıyım sanırım okuduklarımdan anladığım kadarıyla.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrecanTÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 6
EmrecanTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2006 23:59
Yanlışlıkla erken gönderdim konuyu, yazacaklarım bitmemişti :) Devam ediyorum. Şu anda Tetra Tec 300W ısıtıcım, Dolphin C-500 dış filtrem ve Rambo EP-11000 hava motorum var. Bunları dış filtre hariç yani tankımda kullanabilirim heralde. Hatta Sump'a ilaveten Dolphin'i de kullansam nasıl olur diye sormaktan da kendimi alamayacağım :)

Gelelim kum ve bitkiye. Bir miktar çakıl ve geri kalanı ince beyaz kum yapacağım. Canlı bitki bulundurmak istiyorum, ne önerirsiniz?

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sizin de ilave edeceğiniz detaylar / püf noktaları olursa çok memnun olurum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erciyesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2005
İl: Kayseri
Mesaj: 2545
erciyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2006 00:17
Sump , en iyi filtrasyon sistemi ancak akvaryumunuzun büyüklüğüne bakılırsa şu aşamada dış filtreniz yeterli gelecektir.Bir iç filtre ile yterli olacaktır.Tavsiyem küçük akvaryumu yavruluk olarak kullanmanız.Eğer çok kaya kullanırsanız kaya fon daha uygun olur.Bitki olarak anubias öneririm...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrecanTÇevrim Dışı

Kayıt: 28/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 6
EmrecanTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2006 00:26
[QUOTE=erciyes]Sump , en iyi filtrasyon sistemi ancak akvaryumunuzun büyüklüğüne bakılırsa şu aşamada dış filtreniz yeterli gelecektir.Bir iç filtre ile yterli olacaktır.Tavsiyem küçük akvaryumu yavruluk olarak kullanmanız.Eğer çok kaya kullanırsanız kaya fon daha uygun olur.Bitki olarak anubias öneririm...[/QUOTE]

Hızlı yanıtınız için teşekkür ederim. Söylediğinizi ben de düşündüm. Ama Sump sistem çok hoşuma gidiyor ve araştırdığım - sizin de işaret ettiğiniz gibi filtrasyon olarak da en mükemmel sonucu veriyor. Yavrular için ayrıca bir tank daha alabilirim, bu sorun değil. Yapmışken tam olmasını istiyorum, bu yüzden sump fikrini kafama koydum. Ama illa ki gerek yok, 4-4 lük filtrasyonu bir dış ve bir filtre ile sağlarsın diyorsanız tekrar değerlendirebilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cAgRiÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 222
cAgRiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2006 01:23
Selamlar,
Sump fikrinize katılıyorum. Üretim setimi yenileyip trickle,sump kurmayı düşünüyorum bende. O nedenle çok araştırdım bu konuyu.
1 - Üzgünüm ama sump için akvaryuma delik açtıramazsınız. Deliği açılmış camdan yapılması lazım akvaryumunuzun. Camlar yapıştıktan sonra delik açmak İMKANSIZdır. Ancak taşırma (Overflow) yolunu kullanabilirsiniz.
2 -  Sump bölmelerini nasıl yapacağınızdan çok, filtre medyasını su dışında tutmanız, yani elyaf, bio sünger vb malzemeyi suyun üstünde bırakacak şekilde (kule sistemi) yapmanız daha önemli verim açısından.
3 - Bu size sump içinde boş yer bırakacak ve balıklarınızın yiyebileceği bitkileri burda yetiştirirsiniz, budamadan çıkanlar balıklarınıza taze bitkisel yem olarak işe yarayacaktır. (ışıklandırma yapmanzı şart tabii ki.
4 - Brüt 240 / Net max 200 litrelik bir akvaryumda sump kesinlikle elzem değil, ancak iyi yapılmış bir sump size akvaryum yarısı kadar zevk verecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir