Yeni Yarışma Tarihi ve Özellikleri


ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 17:24

Şöle yazılanları gözden geçirdim. Bence çok büyütülmüş olay. Benim göndermiş olduğum resimler onaylanmadı ne yapayım küseyim mi şimdi sizlere :) Çok kaliteli bir fotoğraf makinam yok ama yeni makina aldıktan sonra şansımı tekrar denerim. Önemli olan paylaşmak ve o heyecanı yaşamak. İnsanların beklentileri her zaman farklıdır ve hepsini karşılamak zaten zordur. Tüm forum yöneticilerine saygılarımla...

Ersin BEKLER
Antalya

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERKAN EFEÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,57513[/C] [B]3827,2[/B] [B]3826,3[/B]
Kayıt: 18/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 2023
ERKAN EFEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 17:25
[QUOTE=SEZER]

Yorum yap diye kimseyi zorlanamaz,çünkü beğendiysen yüksek beğenmediysen düşük puan verirsin,tamamen kendi kişisel zevkine bağlı bi durum,hal böyle olunca en güzel fotoğraflanmış şahane bi canlı-ama revaçta olmayan-çok kötü dereceler alabilir.Format böyle..Kimsenin kişisel beğenisini sorgularcasına yorum yap denemez..



Katılımda sınırlama,daha katı eliminasyonla gerçekleşir,buda tamamen yarışmayı düzenleyenlerin tasarrufunda olan bi durum..[/QUOTE]
 
Sezer bey yukarıda kırmızıyla işaretlediğim,yazınızdaki canlı güzel fotograflanmış,şahhane bir canlı neden kötü derece alsın,zaten bizim tartıştıgımız bu,bu sonucu almaması,siz bunun aksini savunuyorsanız bilmiyorum,canlını revacta olması yada olmaması yani popülerlik,güzel çekilmiş bir resmi etkilemelimi?sizin için popüler olmaya bir canlıya çok güzel oldugu halde degerinden az puan verecekseniz bununda açıklamasını yapmayacaksınız,ben söylediklerimi geri alıyorum yarışma böyle devam etsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SEZERÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1122
SEZERÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 17:39
Erkan,daha net anlatmaya çalışayım,durum şu,güzellik göreceli bi kavram kişiden kişiye değişir,benim nazarımda 5 puanlık bi canlı fotoğrafı senin nazarında 7 olabilir,bu tamamen kişisel beğenidir,bu duruma nasıl müdahil olabiliriz ki?Ha şu olur,puanlama yapanlara puanlama esnasında alternatifler sunulur maddeler halinde,o zaman kimin neye ne şekilde puan verdiği ortaya çıkmış olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aquatopyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1046
aquatopyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 17:40
[QUOTE=ersin07]

Şöle yazılanları gözden geçirdim. Bence çok büyütülmüş olay. Benim göndermiş olduğum resimler onaylanmadı ne yapayım küseyim mi şimdi sizlere :) Çok kaliteli bir fotoğraf makinam yok ama yeni makina aldıktan sonra şansımı tekrar denerim. Önemli olan paylaşmak ve o heyecanı yaşamak. İnsanların beklentileri her zaman farklıdır ve hepsini karşılamak zaten zordur. Tüm forum yöneticilerine saygılarımla...

Ersin BEKLER
Antalya
[/QUOTE]

Ersin bey,düşünceniz çok güzel.Zaten yarışmanın amaçlarından biride budur.Katılımı onaylanmayan her üye sizin gibi düşünmesi lazım.Fotoğraf makinası araç,iyi makinaya sahip olup,kötü katılım yollayanda var.Sürekli daha iyisi için uğraşmamız lazım.

Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 18:34
Merhabalar,
Öncelikle bu yarışma sistemini haliyle şık fotoğraflar ve ilham unsurlarını bize sunduğu için akvaryum.com yönetimine teşekkür ederim.
Konuyu kavrayabildiğim kadarıyla objektif bir kaç eleştiri getirmem gerekirse;
1) Bu bir fotoğraf yarışmasından ziyade balık yarışması olduğu gözüküyor ve haliyle takım fanatikliği gibi balık fanatikliği ortaya çıkıyor , radikal olarak bir discus ile betanın aldığı oy farkı hat safhada oluyor. İnsanların bakış açısını değiştirip betayı basit bir balık zaten o tüyleri ihtişamlı normalde de nasıl foto çekilirse çekilsin klasik bir beta dedirtmeyip yüksek oy kullandırtma lüksü olunmasada en azından bu sistemde ikisinede verilen oy sayısı eşitlenmeli ki yarışmacıların canı sıkılmasın.
2) Bir deniz canlısı ile tatlı su canlısı hiç bir şart altında birlikte yarışma gibi bir lükse erişemez, renk, ihtişam, görkem asla ve asla kıyaslanamaz. Bir önceki yarışmada da dahi olmak üzere 10.olmuş bir tuzlu su canlısı, fotoğrafı kesinlikle haksızlığa uğramıştır nazarımda.
3) Kazanan canlılar genel olarak bir fotoğraf sitesine koysanız fotoğraf niteliğiyle bir çok eksi eleştiri toplayacak resimlerken ciddi anlamda "enfes çekilmiş fotoğraf" dediğiniz fotoğraflar sıralamada 15-20yi zor görürken aldıkları yorum balığın kafasında bir kaç leke var galiba oluyor ya da her yarışmada gözüme çarpan resimleri açınca başka bir üyenin de " benim ilk 3 favorimdi nasıl olmadı hayret" dediğini görüyorum.
4) İsimlerin yazmasa da bazı balıkların kime ait olduğu zaten biliniyor zira bu simalar herkesce tanınmaktalar akvaryum konusunda ki bilgi birikimi ve paylaşımlarıyla  lakin aynı başarıyı fotoğraf sanatında göstermemelerine karşın aldıkları oylar ve oy sayıları hat safhada gezmekte.
5) Bu şartlar altında denildiği üzere "basit bir kamerayla çekilmiş, basit bir fotoğraf neden sıralamaya giremiyor" değil asıl merak ettiğim nasıl sıralamaya girebildiğidir.
6)Canon 5D Mark2 kullanıcısı olarak benim çektiğim resime arkadaşım 10 puan verirse buna kimsenin bişey diyemeyecek olması can sıkıcı bir durumdur zira foto öyle ya da böyle güzel ya da değil bi şekilde sadece kaliteli olduğu için ben ve ya arkadaşım sorulduğu taktirde resim gayet güzel bu kişisel bir zevktir diyebilir ve yerden göğe haklı konumda olsa da kesinlikle hiç etik değildir. Tam aksi taktirinde arkadaşımın bana oy kullanmasını tamamen engellemekte büyük hatadır ve bizler insanız haliyle duygu, his, ilişki gibi kavramları hayatımızda yoğun olarak yaşamaktayız haliyle bunların üstünden gelemiyeceğimiz için bu işin içinden adaletli bir şekilde çıkmak namümkün.
7) Bu hususu bilhassa kişisellemeyle anlatmak isterim ki; Katılımlarda fotoğrafların içinde (genel olarak) bir kompozisyon hakim değil, 3 farklı açıdan balığı çekip en net şekilde koymak ise oy adına yapılabilecek en iyi şey oluyor. Ama fotoğrafçılıkta netleme, net alan derinliği denilen olay görsel ve kişisel olaydır ben balığımı dik bana doğru gelirken yakalayıp 50mm ile kafasını netleyip kuyruğunu flu bırakıyorsam bu bir ihmal ya da netlik eksikliği değildir bu bir sunuştur ve yahut (kişisel) yaşadığım deneyimde olduğu gibi balığım bir balığı çalıların arasından kesiyor gözlerini ona dikmiş av-avcı ilişkisi gibi bir şey yakalamış ve karelemişsem kendi balığımı net, baktığı balığı flu, buna alabileceğim en hayal kırıcı cevab diğer balık kareye girdiği için puan kırarlar tarzında bir cevap olur zira burda bir kompozisyon vardır o bir fotoğraf karesidir birşeyleri dile getirmek ister bir konusu vardır ve zaten fotoğrafçılığın temel amacı budur bir gülü netleyip makroyla herkes aynı imkanlara sahip olduğu sürece maddi, o kareyi yakalayacaktır fakat ayrıcalıklı bir kareye dönüştüren o gülün üstüne konmuş arının ayaklarına yapışan poleni yayarak gidebilmeyi karelemektir gül isterse süprüntü bir gül, arı isterseniz eşşek arısı olsun.
8) İnsanların bakış açısını, fotoğraftan anladıkları unsurları doğrulaştırmak haddime(ze) değildir, bende anadan doğma fotoğraf nedir bilen biri değilim gün geçtikçe, örnek gördükçe bu spesifikleşen bir konudur haliyle çözüm kısmında bu oylama sisteminin pürüzsüzleştirilmesinden ziyade güvenilir bir jurinin varlığına ihtiyaç vardır, üyelerde bu işe katkı sağlayacaksa yüzde beşlik bir dilimi etkileyebilsinler ki zaten 9.0 ortalama alan fotoğraf birinci 8.5 alan belki üçüncü, dördüncü olabilmektedir.
9) 14 kişinin 10 verdiği bir fotoya 15.çıkıp 4 verince ortalama 0.4 düşmektedir ve bu hayli büyük bir rakam. Bu oyu veren kişi neye istinaden vermektedir? ve ya neye göre veriyorsa da her fotoğrafa aynı kıstaslarla oy kullanmalıdır aksi taktirde tek şansımız bu kişinin gelip benim resmime bakmaması için dua etmekten yana oluyor.
Yazılanları, konuşulanları yinelediysem kusura bakmayın 18 sayfanın tamamını okuyamadım, okuyabildiğim kadarıyla ve kendi gözüme batan konuları objektif bir biçimde sunmaya çalıştım daha iyi işler ve daha yüksek bir görsellik adına,
Saygılar.

Dipnot: 7.maddedeki durumda Köksal abi dediğimi yanlış anlamasın, o konuya yazmış ben aynı şeyi 3-4 kişiden duydum haliyle bunu gündeme getirdim, yoksa görüp beğenmemiş olabilir, o kompozisyonu görmüş ve olmasaydı daha iyi olurdu da demiş olabilir, konuşmadım, ona istinaden bir yorum değil yanlış anlaşılmasın. fizani2010-12-30 18:41:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 20:51
[QUOTE=bjkalley]- 268 katılım olmuş yaklaşık yarısı onaylanmış. Talep fazla ama yarışma sıklaştıkça azalacaktır.
- Otuz.com'un sponsorluğu bitti, Yeni yılda hediyeler JBL olacak.
- Lepistes örneği uç bir örnek, o katılımın onaylanması bile lütuf, o katılıma 10 puan verenlerin arkadaşlarına 10 verdiği açık. Yeni yarışmada yarışma grubunun oy silme hakkı olacak. Oy silinince oyu veren kişiye otomatik öm gidecek.
- Kötü bir katılıma 10 vermek onu asla dereceye sokmaz ancak sıralamada çarpıklık yapar ve yarışmaya inancı düşürür, o nedenle müdahale olacak.
- Katılım sayısını ise sınırlamayacağız.
- Birkaç yarışma sonra oy verme işi oturacaktır ve çok sayıda oy zaten gelecektir, oy vermeyi zorunlu yapmadan önce birkaç yarışma bekleyeceğiz, iyiye gidiş olacaktır.

Saygılar,
[/QUOTE]


Şimdi katılım sayısı normal rakamlara inene kadar (ki inmesi de zor görünüyor) idare mi edeceğiz? Bu durumda önümüzdeki yarışmaları feda etmiş olmuyor muyuz? Katılım sayısının normal düzeye inmesi gerektiğiyle ilgili bir sürü mesaj yazdım. Bir sürü üye de katıldığını belirtti. Bunu ayrıca mesaj yazarak belirten de oldu. Bana yönetim bu konuda inat ediyor gibi geldi. Sebebini anlamış değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rastlantısalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 4979
rastlantısalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 21:00
[QUOTE=Really] [QUOTE=bjkalley]- 268 katılım olmuş yaklaşık yarısı onaylanmış. Talep fazla ama yarışma sıklaştıkça azalacaktır.
- Otuz.com'un sponsorluğu bitti, Yeni yılda hediyeler JBL olacak.
- Lepistes örneği uç bir örnek, o katılımın onaylanması bile lütuf, o katılıma 10 puan verenlerin arkadaşlarına 10 verdiği açık. Yeni yarışmada yarışma grubunun oy silme hakkı olacak. Oy silinince oyu veren kişiye otomatik öm gidecek.
- Kötü bir katılıma 10 vermek onu asla dereceye sokmaz ancak sıralamada çarpıklık yapar ve yarışmaya inancı düşürür, o nedenle müdahale olacak.
- Katılım sayısını ise sınırlamayacağız.
- Birkaç yarışma sonra oy verme işi oturacaktır ve çok sayıda oy zaten gelecektir, oy vermeyi zorunlu yapmadan önce birkaç yarışma bekleyeceğiz, iyiye gidiş olacaktır.

Saygılar,
[/QUOTE]


Şimdi katılım sayısı normal rakamlara inene kadar (ki inmesi de zor görünüyor) idare mi edeceğiz? Bu durumda önümüzdeki yarışmaları feda etmiş olmuyor muyuz? Katılım sayısının normal düzeye inmesi gerektiğiyle ilgili bir sürü mesaj yazdım. Bir sürü üye de katıldığını belirtti. Bunu ayrıca mesaj yazarak belirten de oldu. Bana yönetim bu konuda inat ediyor gibi geldi. Sebebini anlamış değilim.
[/QUOTE]
Umut birde şu var.
Bu tarz yarışmalarda şans faktörü yoktur. Rastgele eleme yapılacaksa şansa dayalı bir yarışma olur. Yok elenecekse halk juriliğinin anlamı kalmaz. 
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 21:28
[QUOTE=rastlantısal]


Umut birde şu var.
Bu tarz yarışmalarda şans faktörü yoktur. Rastgele eleme yapılacaksa şansa dayalı bir yarışma olur. Yok elenecekse halk juriliğinin anlamı kalmaz. 
Saygılarımla.
[/QUOTE]

Yok elbette rastgele eleme yapılmamalı, yapılmıyor da. Benim bahsettiğim safha ön eleme. Zaten 20-30 katılım arasına kalamayan bir katılımın dereceye girmesi imkansız gibi birşey. Zaten ön elemenin yapılmasının amacı halk oylamasının daha sağlıklı hale gelmesi.
Really2010-12-30 21:28:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrimiçi

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 23:23

Fotoğrafların sıralanması bence şu anki durumun tam tersi olmalı yani ilk gönderen en üstte olacak şekilde olmalı böylece kimse son anı beklemez.

Katılım konusunda Muammer beye katılıyorum sayı sınırı konulmamalı. Yalnız fotoğrafların kabül edilme kreterleri daha zorlaştırılmalı. Mesala tarih olan, imza olan, (dijital fotoğrafmakinalarıyla çekilmiş fotoğrafların exif bilgilerinde bu tür bilgiler var zaten birde fotoğrafın üzerine niye koyulur zaten anlamıyorum)yansıma olan,yeterince net olmayan v.b. fotoğraflar yarışmaya kabül edilmemeli. bu kriterler sıkı tutulursa zaten katılım sayısı şu ankinin yarısına düşer. 

Tabi yarışma sonuçlandıktan sonra ilgili yöneticilerin kaç fotoğraf gönderildiği kaçının kabül edildiği açıklanmalı çünkü 20-30 katılımın kabül edildiği yarışmada derece almak çok basitmiş gibi görünüyor red edilen katılım sayısı da bilinmesi olayın basit olduğu hissini ortadan kaldırır.

omardaing2010-12-30 23:25:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 01:05
[QUOTE=aquatopya] [QUOTE=ersin07]

Şöle yazılanları gözden geçirdim. Bence çok büyütülmüş olay. Benim göndermiş olduğum resimler onaylanmadı ne yapayım küseyim mi şimdi sizlere :) Çok kaliteli bir fotoğraf makinam yok ama yeni makina aldıktan sonra şansımı tekrar denerim. Önemli olan paylaşmak ve o heyecanı yaşamak. İnsanların beklentileri her zaman farklıdır ve hepsini karşılamak zaten zordur. Tüm forum yöneticilerine saygılarımla...

Ersin BEKLER
Antalya
[/QUOTE]

Ersin bey,düşünceniz çok güzel.Zaten yarışmanın amaçlarından biride budur.Katılımı onaylanmayan her üye sizin gibi düşünmesi lazım.Fotoğraf makinası araç,iyi makinaya sahip olup,kötü katılım yollayanda var.Sürekli daha iyisi için uğraşmamız lazım.

Saygılar...
[/QUOTE]
Öncelikle teşekkür ederim. Yarışmaya katılan akvaryumları görünce daha çok kendimi geliştirmem gerektiğini gördüm 3 boyutlu arka fon ve kaya siparişimi verdim bile. Fotoğraf konusunda yetersizim o konuda da gazeteci arkadaşlarımın makinasını alıp çekmeyi düşünüyorum. Yani benimiçin bir tecrübe oldu 2 yıldır bu forumdayım akşamları vakit geçirdiğim yararlı bilgiler endindiğim bir ortam bunu sağladığınız için sizlere teşekkür eder. Yarışmaya katılan ve sonuç alamayan darılan arkadaşlarında oturup bir düşünmelerini isterim. Eldeki imkanlar bu kadar gönül isterki milyonlar dağıtılsın hediye yağmuru olsun ama ekonomimiz bu kadarına yetiyor. Bir gün gelicek belkide onlar da olucak. Şimdiden tüm dostların ve akvarist arkadaşların yeni yılını kutlar sağlıklı nice güzel yıllar dilerim.
 
Ersin BEKLER
Antalya

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ERKAN EFEÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]3,1,57513[/C] [B]3827,2[/B] [B]3826,3[/B]
Kayıt: 18/09/2008
İl: Ankara
Mesaj: 2023
ERKAN EFEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 09:26

Bu bir fotoğraf yarışmasından ziyade balık yarışması olduğu gözüküyor ve haliyle takım fanatikliği gibi balık fanatikliği ortaya çıkıyor , radikal olarak bir discus ile betanın aldığı oy farkı hat safhada oluyor. İnsanların bakış açısını değiştirip betayı basit bir balık zaten o tüyleri ihtişamlı normalde de nasıl foto çekilirse çekilsin klasik bir beta dedirtmeyip yüksek oy kullandırtma lüksü olunmasada en azından bu sistemde ikisinede verilen oy sayısı eşitlenmeli ki yarışmacıların canı sıkılmasın.

Berk beyin bu söylediklerine katılamıyorum malesef,nitekim son yarışmada birinci olan bir teleskop japon,her ne kadar degeri maddi olarak çok ucuz ve besleyen sayısı her geçen gün azalan bir tür olsada resim o kadar güzelki resmi kimse nerdeyse pas geçmemiş,herkes hakkını vermiş ve birinci olmuş,bu olay yukarıda yazanları ve bazı arkadaşların dediği gibi popüler kültür tezini çürütmüyormu sizce.

Bence art niyet olmadıkça canlı ne olursa olsun,resim kaliteliyse hak ettiğini alacaktır,bunun içinde verilen puanın yorumlanmasının gerekliliği konusunda ısrarcıyım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fizaniÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 260
fizaniÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 12:44
Erkan bey bahsettiğiniz fotoğraf zaten olması gereken ve hakkıdır zira benimde birinci adayım oydu ve gerçekten hak ettiğini aldı diyebiliriz. Fakat sıralamının devamına bakarsanız aynı kaliteyle çekilmiş fotoların çok farklı sonuçları olduğunu görürsünüz, "ilk on"a bir göz atın ve değerlendirin fotoğraf namına.
Ayrıca "malesef katılamıyorum" değil keşke hiç kimse katılmasa bu dediğime zaten arz edilen sonuç budur.
Yorum konusunda ki fikriniz güzel bir fikir fakat muhtemelen o kadar oy kullanan insan her balığa yorum yapmaktan ziyade "güzel bir çalışma olmuş tebrikler" gibi bir şey yazacaktır. Ama sanırım yorum şekli olarak;
"Pozlama:
Net alan genişliği:
Kompozisyon:
Balığın formu:"
Gibi bir kalıpta yapılırsa mecburen cevap verilecektir. Hatta oylamada tek bir oy yerine bu şekilde yapılırsa daha iyi sonuçlar alınabilir düşüncesindeyim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 13:19
[QUOTE=Really] [QUOTE=bjkalley]- 268 katılım olmuş yaklaşık yarısı onaylanmış. Talep fazla ama yarışma sıklaştıkça azalacaktır.
- Otuz.com'un sponsorluğu bitti, Yeni yılda hediyeler JBL olacak.
- Lepistes örneği uç bir örnek, o katılımın onaylanması bile lütuf, o katılıma 10 puan verenlerin arkadaşlarına 10 verdiği açık. Yeni yarışmada yarışma grubunun oy silme hakkı olacak. Oy silinince oyu veren kişiye otomatik öm gidecek.
- Kötü bir katılıma 10 vermek onu asla dereceye sokmaz ancak sıralamada çarpıklık yapar ve yarışmaya inancı düşürür, o nedenle müdahale olacak.
- Katılım sayısını ise sınırlamayacağız.
- Birkaç yarışma sonra oy verme işi oturacaktır ve çok sayıda oy zaten gelecektir, oy vermeyi zorunlu yapmadan önce birkaç yarışma bekleyeceğiz, iyiye gidiş olacaktır.

Saygılar,
[/QUOTE]


Şimdi katılım sayısı normal rakamlara inene kadar (ki inmesi de zor görünüyor) idare mi edeceğiz? Bu durumda önümüzdeki yarışmaları feda etmiş olmuyor muyuz? Katılım sayısının normal düzeye inmesi gerektiğiyle ilgili bir sürü mesaj yazdım. Bir sürü üye de katıldığını belirtti. Bunu ayrıca mesaj yazarak belirten de oldu. Bana yönetim bu konuda inat ediyor gibi geldi. Sebebini anlamış değilim.
[/QUOTE]


Bu konudaki ilk mesajda sıkça sorulan sorularda şunu yazmıştım:
[quote]S: Ama bu yeni sistemin a, b, c gibi dezavantajları var, bunları düzeltmeyecek misiniz?
C: Mükemmel bir sistem ne yazık ki yoktur. "Trade off" denen bir şeyi elde ederken başka bir şeyden vazgeçme söz konusu ve bu vazgeçmeler hep dezavantaj oluşturuyorlar. Biz istediklerimizi tecrübelerimiz ile yoğurup bu şekilde bir çözüm sunduk. Tabi önerilere açığız, buradan önerilerinizi yazabilirsiniz. Önerileriniz tek başına değil, bizim sistemimiz göz önüne alınarak değerlendirilecektir. Siz de buna göre önerilerinizi yaparsanız seviniriz.[/quote]

Biz bu işi bilmeyen kişiler değiliz, fotoğraftan, sistemden, hobiciden, hobiden anlayan bir grubumuz var. Site ve yarışma olarak geldiğimiz yerden de bu açıkça görülüyordur. Önerileri değerlendiriyoruz ve bize uygun olanları gündeme alıyoruz. Öneriyi uygun bulmazsak hayata geçirmiyoruz. Bu tamamen bizim tasarrufumuzdur, kimseye akıl vermeyin demiyoruz ama yönetim inat ediyor, sebebini anlamıyorum tarzı yazılar da beklemiyoruz. Bu tarz yazılar ne size ne bize ne yarışmaya fayda sağlar. 

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2010 21:31
[QUOTE=bjkalley] [QUOTE=Really]


Şimdi katılım sayısı normal rakamlara inene kadar (ki inmesi de zor görünüyor) idare mi edeceğiz? Bu durumda önümüzdeki yarışmaları feda etmiş olmuyor muyuz? Katılım sayısının normal düzeye inmesi gerektiğiyle ilgili bir sürü mesaj yazdım. Bir sürü üye de katıldığını belirtti. Bunu ayrıca mesaj yazarak belirten de oldu. Bana yönetim bu konuda inat ediyor gibi geldi. Sebebini anlamış değilim.
[/QUOTE]


Bu konudaki ilk mesajda sıkça sorulan sorularda şunu yazmıştım:
[quote]S: Ama bu yeni sistemin a, b, c gibi dezavantajları var, bunları düzeltmeyecek misiniz?
C: Mükemmel bir sistem ne yazık ki yoktur. "Trade off" denen bir şeyi elde ederken başka bir şeyden vazgeçme söz konusu ve bu vazgeçmeler hep dezavantaj oluşturuyorlar. Biz istediklerimizi tecrübelerimiz ile yoğurup bu şekilde bir çözüm sunduk. Tabi önerilere açığız, buradan önerilerinizi yazabilirsiniz. Önerileriniz tek başına değil, bizim sistemimiz göz önüne alınarak değerlendirilecektir. Siz de buna göre önerilerinizi yaparsanız seviniriz.[/quote]

Biz bu işi bilmeyen kişiler değiliz, fotoğraftan, sistemden, hobiciden, hobiden anlayan bir grubumuz var. Site ve yarışma olarak geldiğimiz yerden de bu açıkça görülüyordur. Önerileri değerlendiriyoruz ve bize uygun olanları gündeme alıyoruz. Öneriyi uygun bulmazsak hayata geçirmiyoruz. Bu tamamen bizim tasarrufumuzdur, kimseye akıl vermeyin demiyoruz ama yönetim inat ediyor, sebebini anlamıyorum tarzı yazılar da beklemiyoruz. Bu tarz yazılar ne size ne bize ne yarışmaya fayda sağlar. 

Saygılar,
[/QUOTE]

Ben katılım sayısı sınırlandığında nasıl bir trade off oluşacağını anlamadım. Bana göre bu herhangi bir kayıp getirmez. Ama sana göre bir kayıp varsa OK. İnat etme tabirini kullanırken edindiğim izlenimi kastettim. Her neyse, umarım gelecek round lar daha sorunsuz geçer.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir