Yeni kurulum akvuryuma bakteri ilavesi ne zaman yapılmalı?


aspasiaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2013
İl: Ankara
Mesaj: 11
aspasiaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 00:02

Selamlar..Ankaralı bir akvarist adayıyım..

Henüz bugün 60cm eninde 60 boyunda ve 65 cm yüksekliğinde bir akvaryum aldım. 

Size 1-2 sorum olacak tavsiyelerinizi bekliyorum.

İlk başta suyu dinlendirmeden sera marka bakteri ilave ettim bu konuda kimse beni uyarmadı hatta akvaryumcu hemen ekleyebileceğimi söyledi.Fakat sonradan klorun bu bakterileri öldürdüğünü okudum sizce problem olur mu?

İkinci olarak akvaryum camlarım boydan boya su kabarcığı oldu zamanla geçer mi? Hatta birazını elimle temizledim ve geçtiler fakat şu an tekrar belirmeye başladılar...

Kaya tuzu koymadım problem olur mu?

balık ve hatta balıktan ziyade bitki yetiştirmeyi düşünüyorum

Yardımcı olursanız sevinirim..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkantÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 06/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1624
BerkantÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 00:09
Suyu 1-2 gün kendine haline bırakıp öyle bakteri ekleme yapın...Suyu koyduğunuz andan itibaren filtreleme sisteminizi çalıştırın böylelikle klor daha çabuk uzaklaşmış olur.Camdaki kabarcıklarda zamanla geçerler... 5. günden sonra canlı eklemeye başlayabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

murathanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/03/2007
İl: Erzincan
Mesaj: 301
murathanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 01:09
Merhabalar Efe bey, bakteri kültürünü ne kadar eklediğinizi belirtmemişsiniz ama tahminimce gereğinden fazla kullanmış olacaksınız ki, akvaryumda köpüklenme oluşmuş.
Akvaryumlara koyulacak suyun dinlenmiş,  bol hava verilerek klordan arınması sağlanmış su olması tercih sebebidir. İlk kurulan akvaryumlara en az 2 hafta (Şahsi tercihimdir) canlı eklenmemesi kanaatindeyim. Ancak piyasada satılan su dezenleyici ve bakteri kültürleriyle bu süre kısaltılabilir.
Öncelikli olarak su düzenleyicisi kullanmanız ardından da bakteri kültürünü akvaryum hacminize göre belirtilen dozajda kullanmanız faydalı olacaktır.
 Şu durumda akvaryuma müdahale temeyiniz, filtrenizi çalıştırıp en az 3-4 gün bekleyiniz. Bahsettiğiniz anormallikler (köpürme vb) azalıca canlı koyunuz.
Vatoz türleri ve bitki besleyecekseniz kaya tuzu kullanmanızı tavsiye etmem. Hele ki vatoz olacaksa sakın tuz eklemeyiniz.
Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖvgüKavasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 684
ÖvgüKavasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 01:19
Sanırım bahsedilen kopurmeden ziyade yeni kurulan akvaryumun camında beliren hava kabarcıkları. Bardağa konmuş sodada olduğu gibi camın üzerinde beliren kabarcıklar. Eğer öyle ise ekstra birşey yapmanıza gerek yok.

Ayrica yukarıda da bahsedildigi gibi bende enaz iki hafta suyun hazır olması Icin beklemenizi tavsiye ederim.

Bakteri kültürünüzü eklemeden önce bir iki gün bekleseydiniz daha iyi olurdu ama yapacak birşey yok artık daha fazla müdahale etmeyiniz.

Tankinizdaki suyun klorunun uçması için bir kaç gün yeterlidir. Tankınıza bir tatlı kasığı kaya tuzu eklemenizi tavsiye ederim.

Aramıza hoş kendiniz keyifli hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf_06Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 994
Yusuf_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2013 07:59
Öncelikle hoşgeldiniz...

Efe bey akvaryum ölçüleriniz çok güzel önce onu belirteyim.

Suyu koyduktan 1-2 gün sonra bakteri kültürünü eklerseniz daha iyi verim alırsınız Unutmayınki bakteri kültürü süreci hızlandırmaya yarar. Akvaryumcunuz o yüzden hemen koysanızda olur demiştir ki onlara göre hemen suya balıkta koysanız olur... Yani yanlış bir davranıştır.

Ankara su koşulları belli birde akvaryum yeni olunca ilk su eklemede suyunda soğukluğunun etkisi ile suyun cam üzerinde yoğun biçimde hava kabarcığı oluşturması normal sıkıntılı bir durum değil zamanla geçecektir.

Balık ve bitki düşünüyorum demişsiniz , Özellikle bitki dediğiniz için kaya tuzu kesinlikle kullanmayın bitkilerin hiç hoşuna gitmez. Balık olarakta küçük sevimli güzel türler alırsanız bitki bakım ve büyütmeniz daha kolay olacaktır. Yerinizde olsaydım eğer birkaç neon ve karides eklerdim çok güzel bir akvaryum olurdu.

Bitki düşündüğünüz için ilk kurulumda hemen haberdar edeyim istedim, Işık ve zemin kumu çok önemli olmazsa olmazlardandır... Işık için tecrübeli kişilerden yardım alabilirsiniz atlanmaması gereken önemli bir konu...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir