Yeni Japon Tankım
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 08:50
Arkadaşlar şu an elimde 100-30-45(h) boyutunda bir akvaryumum var şu anda içinde 14 tane japon var özel türler de var ama geneli karışık japon içinde Sobo 1000 diye iç filtre var saatte 600 litre su çevirebiliyor yine sobonun çift çıkışlı hava motoru var 100 wlık bir ısıtıcı var.Kum olarak da ince beyaz bir kum var.Benim şimdi size bazı sorularım olacak.ataman123 2012-01-13 08:53:54
1.Akvaryum hacmi 135 litre ama 120 litreyi anca kullanabiliyorumdur.Şimdi bunun içinde kaç tane özel cins balık beslemeliyim.Şimdi hoşuma giden 7 tane balık var onları akvaryumcuma vermeyeceğim.Kaç tane balık gider.
2.2 Haftada bir dip çekimi yapmak istiyorum.30 litre olarak yapacağım.
3.Bitki olarak anubias alacağım akvaryumcum ile balıkları değiştirerek.2 tane orta boy anübias yeter mi?
4.Vatoz riskliymiş elma salyangozu olur mu ve kaç tane?
5.Midye yararlıymış kaç tane atmalıyım?
6.Şu anda çiftleşen iki tane japonum var vermiyeceklerimden bunlara ne yapmam gerekiyor.Arada ani su değişimi oluyor akvaryumda heralde erkek döllüyo olabilir mi?
7.Yem olarak şu anda dip yemi var o çok kirletiyor fazla kullanmıyorum cikletlere renk veren premium diye bir yem var onu sabah akşam yarım çay kaşığı atıyorum haftada 2 kez bezelye veriyorum yem olarak dip yemi nasıl?
8.Işık kendi yaptığım 18 wlık beyaz floresan var yeterli mi anübias için.
Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 14:03
10 balığı geçmemeni tavsiye ederim.
mesutok 2012-01-13 14:25:46
İç filtreli her hafta süngerini akvaryumdan aldığın suyla temizle süngerde fazla dışkı birikimi olmasın.
Su çekimini haftada bir yaparsan çok iyi olur. Temiz suyun bir zararı olmaz japonlara faydası olur. Mühim olan eklediğin su akvaryum suyuyla aynı ısıda olsun.
İki kök anubias yeterli 5'er yapraklı köklerden alsan tanesi 7.5 lira dev yapraklı anubiası tercih et, balıklar yumurta döktüklerinde, yumurtaların yapraklara yapışması açısından, sona bu biktilerle yumurtaları ayrı tanka alıp yavruların çıkmasını beklersin, yavrular doğunda bu bitkilerin üzerindeki planktonlardanda beslenir, iki kök yeter 15 liraya mal olur. Anubiasları kuma gömme köklerini çürürler birer parça lav taşına veyahut bir kayaya küçük kayaya misinayla bağla onlar kökleriyle bu kayalara sarılırlar zamanla.
Cüce vatozun fazla riski yok fazla büyümezde en fazla 13 cm boyor, erkek biraz saldıran olur çünkü yavru cüce vatozları büyüten erkektir, dişi cüce vatoz ise 8 cm büyür saldırgan değildir. Elma saylangozu iki tane alabilirsin, sarı renkli olur elma salyanozları ama cinsiyetinde biraz bazı bölgelerde renk farkı olur, üresinler istiyorsan birinin minaresi sivri çıkıntısı koyu turuncuymu renkli, birinin açık sarı renkli olsun böyle olunca biri dişi biri erkek olur. Vatoz ve elma salyangozu alacaksan bir liralık poşetler toplu iğne başı büyüklüğünde çok koyu siyaha yakın renkle yuvarlak taneli dip yemi satarlar ondan almanı tavsiye ederimki dip yemi döbe çöker onlardan vatozlarında, salyangozlarında, japonlarında yer.
Midye alman şart değil çok istiyorsan 50 litre başına 3 orta boy midye yeterli. Amacı suda görünmeyen planktonları süzüp yemesi birde çok ufak suda gezinen parazitleri süzerek yediği söylenir.
Çiftleşme ve yumurta dökme zamanında erkeğin spermi, dökülen yumuntanın etkisiyle su biraz sislenir çok hafifte suyun yüzeyi birkaç gün köpüklenir bu normal. yapman gereken üstte anubias bitkisi ile ilggili açıklamada yazıyor. Yumuntaları görünce ayırmak lazım akvraymudan, beyaz toplu iğne başı büyüklüğünde yuvarlak yumurtalar olur bunlar. Yüzlerce dökerler.
Proteinsel yemlerin sindirimi zordur, japonlarından mideleri yoktur onun yerine bunu sağlaan sindirimi bağırsak uzantısında bir uzantı vardır bununla sindirim yapmak zordur, onun için tabiiki proteinsel yemler verilecek ama mümkünse bu yemleri suda içme suyunda 10 dakikabekletip şişirip sonra suyuna atın daha çok bitkisel yem ağırlıklı besleyin yeşil renkli yemler, proteinsel yemleri ise verdiğiniz oranın yüzde 30'u kadar verin. Bezelye istediğiniz kadar verebilirskiniz, kabızlıktan korur birçokta faydası vardır japon sağlığında.
18 watt anubias bitkileri için yeterlidir balıklarada yeterli. Anubiaslar çok fala ışığa ihtiyaç duymazlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2012 19:27
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ısıtıcıyı kaça ayarlayım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 13:38
Kışın 24 derece iyi olur, çünkü akvaryumdaki ısı, kendini evin içindeki ısıya eşitler gündüz, insanlarda 23-24 derece altında bir oda ısısında barındıkları için ısının oynamaması açısından 24 dereceye ayarlamanız en sağlıklısı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 15:28
1- 135 litreye 7 balık yeterlidir. Sayıyı arttırmamanız tavsiye edilir. 160 l,tre 11 japon balıgı bakıyorum, jebo 838 dış filtre kullanıyorum 2 haftada bir dış filtre elyaflarını değiştiriyoeum çünkü suyu felaket batırıyorlar.
2- Dip çekimi haftada 1 tavsiye ediyorum. Japon için önemli olan, taze su ve bol oksijen. 2 tane 18 lik damacana da suyu en az 2 gün bekletmeni tavsiye ediyorum.
3-Bitki isteğinize kalmış, 2 anubias yeterlidir. Akvaryumda tuz kullanıyorsanız bitki yetişmez, erir ve sararır.
4- Dün akvaryumcuya yeni balıklar gelmiş onlara bakamaya gittim, cüce vatoz yumruk gibi japona yapışmaya çalışıyordu hatta yapışıyor ve tekrar bırakıyordu akvaryumcuya gösterdim biliyorum dedi.
Elma salyangozu 2-3-4 size kalmış ben 2 tane bakıyorum sanırım ikisi de erkek. Tek dikkat etmeniz gereken nokta elma salyangozları japonların ağzına sığacak kadar küçük olmasın. Ayrıca salyangozları gece ilave edin, çünkü japonlar aşırı saldırıyor ve stres yapıyor.
5-Midye kullanmadım, ama 2-3 tane atabilirsiniz.
6-Su değişimlerinde benim japonlar da kovalaşıyor, sanırım üreme tetikleniyor. Ben yavru bakmayı düşünmediğim için bırakıyorum diğer balıklara yem oluyor yumurtalar.
7- Farklı farklı yemler kullanın. Dİp yemi, pul yemi, pond yem, granül yem. Genellikle bitkisel ağırlıklı olsun. HAftada 2 kez karides verebilirsin. HAftada 2 kez haşlanmış bezelye ve veya ıspanak verebilrsin. JApon yemleri kullanman daha iyidir.(ciklet yemi kullanıyormuşsun)
8- Bende 18 watt hagen grolüx kullanıyorum ışık yeterli düzeyde anubias zaten ışığa pek gereksinimi olmayan bir bitki.
NOT: O hacime dış filtre almanızı öneririm hem su berraklığı için hemde japonların gelişimi için çok faydalı. Jebo 835 sizin için yeterlidir. Sağlıklı balıklar. Anlamadığın nokta varsa burdan yazabilirsin yada özel mesaj yahut sohbet sistemini kullanabilirsin...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 21:56
Balık sayısını 10 a ayarladım ve anübias almayacağım 3 tane midye 2 tane elma salyangozu alacağım.Yardımlarınız için sağolun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2012 23:06
Benzer ölülerde bir tankım var. Toplam 5 balığım var bunlardan 4 tanesi ergin boyda. Japon akvaryumlarında net 30 litre suya bir balık koymayı matıklı buluyorum. Tanıtım konumun linki aşağıda. Konuyu inceleyebilirsiniz. Ben de sizin gibi akvaryumda çok balık bakarken birden balık sayısını azalttım ve inanın bunun çok faaydasını gördüm. Sağlıklı balıklar.
http://www.akvaryum.com/Forum/150_litre_ryukinlerim_(2sayfada_yeni_video)_k538748.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 15:40
Benim balıklar daha küçük oldukları için şimdilik 10 tane de sabitleyim 2 tane de salyangoz attım mı yeter diyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2012 17:35
[QUOTE=betbet]Ben bir şey sorucaktım fanusta balık yaşar mı yoksa akvaryum alayım mı[/QUOTE]
Fanusta balık beslenmez bu balığa işkence etmekle eşdeğerdir.Besleyeceğiniz balık türüne göre akvaryum almanız uygun olacaktır.
Fanusta balık beslenmez bu balığa işkence etmekle eşdeğerdir.Besleyeceğiniz balık türüne göre akvaryum almanız uygun olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir