Yeni bitkili akvaryum yapımı destek


magandaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 132
magandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2010 23:53

60/30/20 akvaryumum var. Bitkili bir akvaryum yapmak istiyorum. Forumda  olan  Mustafa  Erdoğan' ın yazısını baştan sona okudum. Bunlar bana biraz ağır gercekten. Şimdi ben şöyle bir açıklama yapayım  ısıtıcım var. Buna  misket gümre ve dipten 8 cm cıkacak kadar  bitki kumu alsam  ve ic filitre kullansam  gül bitkisi saz falan eksem lepistes beslemek istiyorum. Co2 falan diyorlar  ve   hava  motoru kullanmayın gibi bir şey duydum ve daha  büyük akvaryumumda  takılı olan  lifeteck 828 marka  dış filitremi  haftada 2 gün  bu ufak akvaryumumda  mı tutsam. Hiç  hava motoru kullanmadan ve daha derseniz sen lepistes yapma sana uygun şu balığı söyleyeyim sen şunlardan bak bol bitki yaparım ama  o kadar  fazla co2 tüpü falan yapamam. Nasıl bir yol izleyeyim? 

Hazır malzemelerim  /  ısıtıcı  ic filtre / bitki kumu ve misket gübre b itkileri alırıs  bir anlatım yaparsanız   cok teşekkür ederim   ist avcılardan birinede  yönlendire bilirsiniz. Hayırlı akşamlar.

Adem TANIŞ2010-06-18 11:40:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

traveller10Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2006
İl: Bilecik
Mesaj: 212
traveller10Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 00:23
Üstad, bütçeniz kısıtlı ise low tech tabir edilen düşük destekli bitki akvaryumu kurmayı düşünün bence. hatta başlangıç için bu daha da iyi olabilir. CO2, misket gübre kullanıp türlü yosun belası ile uğraştığını yazan bir çok arkadaş var forumda.
Kum içinse dere kumu dahi kullanabilirsiniz. hava motoru kullanmamaktan kasıt, bitkilerin yerlerinden sökülmemesi için. canlı yükü hafif olacaksa düşündüğünüz sistemi kullanabilirsiniz ya da iç filtrenin ucuna aparat takıp sirkülasyonu azaltabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir