Yeni Başlayan biri için Öneriler
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 17:12
Arkadaşlar uzun zamandan beri istediğim birşeydi akvaryum kurmak, küçük yaşta babamın 300lt lik bir akvaryumu vardı, içinde birçok çeşik jabon balığı baktık, fakat çokta bilinçli değildik tabi. taşınma yazlığa gidip gelme gibi sebeplerde balıklar ölmeye başlayınca akvaryumu kaldırdık. Şimdi kendi evime kuruyorum ölçüler 100x50x60h sıfırdan kuruyorum. canlı doğuran beslemeyi planlıyorum, moli, plati ve kılıçkuyruk cinslerinde 1e3d şeklinde alıcam.toplam 20 adet balık olacak ilk etapta. Fakat bitkiler ışıklandırma filitreleme, gübreleme gibi birçok konuda saece forum araştırması yapabilirim, ki fazla boş vaktim yok.
Sizlerden almak istediğim bilgi, kurucağım filitre, ışık için malzeme, gübrüleme, ısıtıcı gibi konularda bana bir tam set olarak maddeler ile öneri yapabilirmisiniz. ne tür bitkiler kullamalıyım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2013 17:20
Canlı doğuran güzel bir tercih. Bitki olarak dev anubias, saz, çam, elodea tercih etmeni öneririm. Gübre ile uğraşmazsın. Işık olarak led kullanabilirsin. 60 lık günışığı SMB şerit led + 12V 2A lik bir adaptör (toplam 30 TL) o akvaryumu aydınlatmaya yeter.
Ladres 2013-08-23 17:20:45
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 18:34
Selamlar Alper Bey, bende sizin gibi yeniden akvaryum kurma kararı aldım tanklarımızda benzer 100x50x55h ebatlarında benim tankım. Bitkili tankların çok yuksek olması istenmiyor. Bu ebatta tank için sump lı yada dış filtre kullanmak gerekiyor.Sump lı sistem full bitkili akvaryum için fazla önerilmiyor.Aldığım cihazlar şöyle:Eheim 2228 dış filtre 1200 litre/saat
G@nd@lf1974 2013-08-24 18:49:11
Eheim 300 watt termostatlı ısıtıcı
Hopar 6x39 watt T5 Armatur-Roxin 20 watt su içi lamba (led) pembe
30x26x40 ebatında karantina ve yavru akvaryumu(kendinden tepe filtreli ve lambalı)
Hagen marka digital termometre 2 adet-Sera marka termometre
Sera ve JBL marka 5 li su test kiti(Ph-Gh-Kh-Nitrit-Nitrat-Amonyak-Demir)
Sera Flöradepot taban gubresi 4.7 kg.
Seachem Fluerite Bitki Kumu 7 kg.
Hagen Siyah Kum 15kg
Dazs Agonite 5 kg.( Bu suya sertlik vermesi için alındı)
Aquaclay Bitki kumu 25 kg
10 kg dere kumu doğal
3 adet lav kaya dekor amaçlı delikli
Eheim 2 çıkışlı hava motoru
Sera siporax filtre malzemesi
Sera elyaf
Sera aquatan,nitrivec-toxivec ( su hazırlama ve akvaryum dengesini ilk kurulumda oturtmaya yardımcı)
Bitrkiler için Seachem sıvı gubre tablet gubre ve JBL tablet gubre-Seachem potasyum gubresi-Tetratec demir gubresi
Hava taşı 2 adet =2,5cmx2,5cmx5cm.h- Balık kepçesi
Ista Komple CO2 seti ve yedek co2 tupu
Sera artemia-Sera vipan-Sera San-Sera vipagran-Sera tubifex FD-Sera guppy-Sera micron-Sera balık vitamini ve birkaç çeşit yem daha isimlerini şuan hatırlayamadım.
Akvaryum elime ulaşmadı henuz ulaştığında su sızdırma testi yapıp altına strafor yada özel kauçuk yerleştirip kuruluma başlayacağım.
En alta sera flöradepotve seachem fleurite yerleştirip ustune misket ve tablet gubreleri koyucam bunarın ustune bir sineklik ile katlayıp uzerine aquaclay bitki toprağı onun ustune dasz agonite ve en ust katada dere kumu ve hagen kumu koyup kayalarıda yerleştirip tankı su ile doldurup aqutan-toxivec eklicem 2 gun sonra nitrivec kullanıcam bu sırada dış filtre de çalışacak.Yaklaşık 10 gunde 2 kez daha nitrivec ilavesi yapıp filtre çalışır vaziyette( azot dongusunde nitril nitrat bakterilerinin oluşması için öok az balık yemi atılabilir) akvaryum dengesi oturmaya başlayınca bitkileri ekliyeceğim.
Benim aklımda olanlar arka fon saz olacak orta ve yan taraflar için anabuias ve jawa fern, gul ve zeytin
ön kısım isi moss denilen bitkilerden kullanmak istiyorum cuba denilen bitkide hoş duruyor.Bitkiler konusunda benimde araştırma yapmam gerekli bilgi sahibi olmak için.
İnşallah bu şekilde bitkilerim sağlıklı gelişir ise 1 ay sonra
Full Red Lepistes 1 trio(1e2d)
Moscow Black Lepistes 1 trio
Half Black Tuxedo Lepiste 1 trio
Fantom Plati 1 trio
Penguen Tetra 10 adet
Siyah Neon Tetra 10 adet
Rasbora Harlequin 10 adet
1 dişi 1 erkek bal gurami
5 panda çöpçu
5 komanda çöpçu
5 sae
2 katil salyongoz
belki 2 cuce vatoz
ve yaşatabilirsem yada uyum sağlarsa bir tur karidesten 10 adet eklemek istiyorum.
Umarım size bir fikir verebilir ve yardımcı olabilir bu yazdıklarım.
Benim yazdıklarımda yanlış yada eksik noktalar var ise canlı doğuranlar konusunda tecrubeli arkadaşların önerilerine ve eleştirilerine açık olduğumu ve bu öneriler için şimdiden minnettar olduğumu belirtmek isterim.
Herkese sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileklerimle...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2013 02:56
100x45x65 lik yeni bitkili akvaryum kurdum bende.Malasef bazı sorunlar çıktı.akvaryumun yüksek olması bitki ekimi ve bakımında sorun yaratıyor.hele bide benim gibi yüksek masan varsa çileli günlerde seni bekler.(akvaryum masasını yüksek yaptırmamdaki kastım üste ana tankı altada 2 tane ufak akvaryum koyma amaçlıydı.)Yükseklik olarak 50cm yi geçmemek lazım bence; ztn alt kapak üst kapak da yüksekliği arttırcak.
Dış filtre olarak dolphin c 1600 aldım.Debisi çok güzel 1.5 metre yukarı rahat çok güzel su basıyor.Çok sessiz gürültü sorunu yok.Suyuda çok güzel temizliyor.
Isıtıcı olarak Atman Bt 300 aldım.Daha deneme fırsatım olmadı ama kullananlar memnun.
Aydınlatma olarak 3 adet t5 florasan (24 watt Sylvania Daylight-Aquastar-grolüx) ve 2 adet osram elektronik balans aldım.Bir şikayetim yok.Bitkilerim filizleniyor.Mosslarım Yati Kökü (Red Moor Wood ) sarmaya başladı.Akvaryumun yerli malı plastik kapaklı akvaryum ise bende söyle bir sorun oldu.Florasanlar ısınıyor ve ısındıkça altındaki plastik kenarları bükmeye başladı.Arada buhar camı var o biraz koruyor.Alüminyum lu kompozitli bir kapak yapmayı düşünüyorum.(Kapağı yapınca daha yüksek wattlı t5 florasan kullanırım.Şu anki kapak buna müsaade etmiyor)
Tabana Siyah hagen kum kullandım.Gayette memnunum.
Gübre olarak misket ve sıvı gübre kullanıyorum.Akvaryumu daha yeni kurduğum için gübrelerin neticesi belli değil; ilerleyen zamanlarda görücem.Forumda Taban için Keçi gübresi kullanan gördüm.Bende denemeyi düşünüyorum.
Bitki olarak da bende acemiyim.Forumda araştırırsan iyi bilgiler bulabilirsin.Ben arka tarafa Bacopa Monnieri sol tarafa Elodea Densa(Egeria) sağ tarafa çam geriye kalan orta ve ön planada Lilaeopsis brasiliensis diktim.Yati kökünün üstünede moss bağladım .moss iyice yati kökünü sarınca güzel bir ağaç görüntüsü veriyor.Bitkide en büyük hatam internettem almam oldu.imkanın varsa bitkiyi görerek yakınında bulunan bir yerden alman olucak.Aldığın yer iyi olsa bile kargoda bitki rezil oluyor.Diktiğim çamlarda sıkıntı var tutmazsa yerine elimde kalan zeytinleri dikmeyi düşünüyorum.
Dekor olarak Yati kökü (kök kullancaksan herşeyden önce ilk kökü al ve diğer malzemelerini temin edesiye kadar bunu kaynat ve suda beklet suyu sarartmasını önlersin ve batmasını sağlarsın.Benimki hala batmıyor üstüne taş koydum batınca taşları geri alıcam) ve 1 tanede çömlek vazo koydum(vazoyu dekor olarak almıştım ama vatoz için gerekliymiş.Bende aldıktan sonra öğrendim)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2013 18:08
Alper kardeşim öncelikle hayırlı olsun ...
başlangıç olarak hagen ( aquadeco) kum , belli aralıklarla misket gübre.
ışık olarak sylvania grolux
motor mutlaka dış filtre : eheim 2228 veya uygun olsun dersen tetratech1200
bitki olarak başlangıç için : tilki kuyruğu - gül - zeytin -çınar - subulata - anübias - vb kolay -çabuk gelişen bitkiler
co2 veya mayalı sistem gerekmiyor
balık olarak umutgunay bu arkadaşından bilgi alabilirsin
özelden de sorularını gönderebilirsin
başlangıç olarak hagen ( aquadeco) kum , belli aralıklarla misket gübre.
ışık olarak sylvania grolux
motor mutlaka dış filtre : eheim 2228 veya uygun olsun dersen tetratech1200
bitki olarak başlangıç için : tilki kuyruğu - gül - zeytin -çınar - subulata - anübias - vb kolay -çabuk gelişen bitkiler
co2 veya mayalı sistem gerekmiyor
balık olarak umutgunay bu arkadaşından bilgi alabilirsin
özelden de sorularını gönderebilirsin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 12:33
Selamlar, öncelikle hayırlı olsun. Elimizden geldiğince yardımcı olalım...
Şimdi Canlı Doğuran akvaryumu olacak, burada bir sıkıntı yok. Baştan her şeye karar vermek gerek tabi. Ekipmanları buna göre ayarlayalım. Yukarıda gayet güzel malzemeler önerilmiş. Marka model mevzusuna girmeden:
minimum 1200 Litre/h kapasiteli kaliteli bir dış filtre gerekli. 2400'ler aslında çok daha güzel olur. Neden mi, Canlı Doğuran besleyecekseniz çeşitleri görüp tanıdıkça "o da olsun, bu da olsun" diyeceksiniz, yavru almaya çalışacaksınız ve o akvaryum bir şekilde tıka basa dolacak :) Ne kadar büyük filtre, o kadar sağlıklı bir akvaryum olur. Filtre içinde yapacağınız değişiklik ise;
Aktif karbon bitki gübrelerini tutacağı için iptal edilecek, yerine suyun PH'sını yüksek tutmak için + bakterileri daha iyi tutmak için Mercan Kırığı Kum (file içinde) eklenecek, üzeri elyaf tabakasıyla kapatılacak.
Sump sistemi düşünürseniz Kubilay Güneri ile fikir alışverişi yapabilirsiniz, hiç kullanmadığım için bu konuda yorum yapmıyorum. Isıtıcısı, hava motoru falan filan geçiyorum onları. Kum önerim:
Ben tek tip kum kullanılmasından yanayım. Evet, kat kat kum yapıldığında belki daha kapsamlı olacak ama inanın bu şart değil. Getirisinden çok götürüsü var diyebilirim. Çünkü bu sistemlerde aralardaki sineklikler falan problem oluyor. Ben isterim ki 2-3 ayda bir akvaryumun peyzajını değiştireyim, bitkilerin kayaların yerleri değişsin... Kök atmış bitkiyi o sinekliklerin olduğu katlı kum tabakasından sökmek dikmek ayrı bir dert. Ben Uygun bir bitki kumu aldım, tek tip 10 cm yüksekliğinde serdim ve bitkilerin kök durumları gayet iyi. Özellikle saz ve çınar baktığım zamanlarda tabana kadar gelip yan yan yayılan bir karıştan uzun kökler vardı. Demek ki katmanlı olmasa da oluyor, hem de rahat oluyor. Misket gübre ile desteklemek yeterli olacaktır.
Lâv kayası, Lâv kumu ve büyük mangrove kökü eklemenizi önermem. Mümkünse kullandığınız malzemeler Nötr ya da alkali salınım yapan malzemeler olsun. Çünkü Canlı Doğuranların uzun ömürlü-sağlıklı olmaları için su PH'sının yüksek (alkali-bazik) ve sert bir su olması gerekmektedir.
Bunları hâllettikten sonra kuruluma başlarız. Işık Sistemini kurup, Litreye 0.5 watt düşecek şekilde bir aydınlatma sistemi yapmak gerekiyor. Sonrasında basit bitkiler gelir. Tilki Kuyruğu, Elodea, Java fern, Java Yosunu, Anubias türleri, Bacopa, Çınar falan... Onları konuşuruz. Onlarda tecrübe kazandıkça ve aydınlatma sistemi de yeterli geldikçe daha gösterişli bitkilere geçilir (Rotala türleri, Sessiflora, Hemianthus micra gibi).
Canlıların eklenmesi meselesi şöyle:
Akvaryuma kum konuldu, Aquatan ya da diğer markaların su düzenleyici (klor kırıcı) ürünlerinden dozajında eklendi. Bitkiler dikilir, her gün azar azar boş akvaryuma yem atılır ve yemlerin çürümesi istenir. Yemler çürüdükçe ortama Amonyak zehiri salar. 1 hafta sonunda Nitrivec ya da diğer markaların Bakteri Kültürü eklenir (ilk gün de eklenebilir ama bakterilerin tüketeceği amonyak akvaryumda olmadığı için en sağlıklısı bu şekilde olur). Bakteri kültürü eklendikten sonra, suyun berraklaşması beklenir. En geç 2 gün içinde su berraklaşır ve ilk canlıları eklemek için su hazırdır. Bunlar çok küçük olmamak kaydıyla Cüce Vatoz ve Corydoras çöpçüleri'dir (Komando veya Bronz ilk tercihiniz olsun çünkü ucuz, piyasada kolay bulunabilen + diğerlerine göre daha dayanıklı türlerdir). Şunu söylemek lazım ki, Canlı Doğuran besleyecekseniz ve her şeyin doğru şekilde gitmesini istiyorsanız bu kurulumu mümkün olduğunca uzatın. Malawi akvaryumu gibi suyu doldur, ertesi gün balığı at yapılırsa her gün akvaryumdan ölü balık toplarsınız. Canlı Doğuranlar için su şartları mükemmel olmalı ve suyun %100 oturmuş olması gerekmektedir. Siz Cory'leri ve Cüce vatozları ekledikten sonra 1 ay kadar onlara bakın. Bu balıklar hem su şartlarındaki olumsuzluklara karşı çok dayanıklıdır, hem de eklediğiniz bakteri kültürünün artması için size bol miktarda amonyak üretir. Bu amonyağı ayrıştırarak yaşayan bakteriler akvaryumunuzda iyice çoğalır ve su dengesi mükemmel hâle gelmeye başlar. Aynı zamanda kum içinde yaşayan oksijensiz ortam bakterileri de gereklidir ve onu piyasadan satın alamazsınız. Bunun için balık beslemeli ve kum içinde zamanla o bakterilerin oluşmasını beklemelisiniz. Bu işler için en ideal balıklar Corydoraslar ve Vatozlar. 1 Ay kadar bu balıkalara baktıktan sonra Diğer canlılar yavaş yavaş eklenebilir. Salyangozlar (Nerite'den başlayın derim) ekleyin, Karides istiyorsanız ucuz ve bol bulunabilen türlerden ekleyin (Kiraz karides). Bu süre zarfında bitkiler form tutmuş, su oturmuş oldu ve Canlı Doğuranlar eklenmeye başlayabilir. Kılıçkuyruk, Plati, Velifera ile başlamanızı öneriyorum. Bu üç tür, diğer Canlı Doğuranlardan daha dayanıklıdır. Bundan sonrası keyif işi, balıkları seçmek:
Canlı Doğuran Akvaryumu Için Balık Seçenekleri
Önerim, Molinezya grubundaki 3 balıktan yalnızca 1'ini seçmeniz. Yani:
1: Poecilia sphenops (Küçük Moli)
2: Poecilia latipinna (Yelken Yüzgeçli Moli)
3: Poecilia velifera (Velifera).
Şahsi önerim Velifera'nın gerçekten kaliteli ve gösterişli olanlarını araştırıp bulup ekleyin, diğer türlerden daha iri, daha gösterişli, daha sert ve dayanıklı, daha uzun ömürlüdür. Yalnız balığı iyi tanımak gerekiyor çünkü piyasada Velifera bol miktarda olmasına rağmen şöyle adam gibi bir Velifera bulmak oldukça zor. Bu konudan daha ayrıntılı bakabilirsiniz: Mollienesia
Siz akvaryumu kurdukça üzerinde konuşup her şeyi zamanında doğru şekilde hâllederiz...
Şimdi Canlı Doğuran akvaryumu olacak, burada bir sıkıntı yok. Baştan her şeye karar vermek gerek tabi. Ekipmanları buna göre ayarlayalım. Yukarıda gayet güzel malzemeler önerilmiş. Marka model mevzusuna girmeden:
minimum 1200 Litre/h kapasiteli kaliteli bir dış filtre gerekli. 2400'ler aslında çok daha güzel olur. Neden mi, Canlı Doğuran besleyecekseniz çeşitleri görüp tanıdıkça "o da olsun, bu da olsun" diyeceksiniz, yavru almaya çalışacaksınız ve o akvaryum bir şekilde tıka basa dolacak :) Ne kadar büyük filtre, o kadar sağlıklı bir akvaryum olur. Filtre içinde yapacağınız değişiklik ise;
Aktif karbon bitki gübrelerini tutacağı için iptal edilecek, yerine suyun PH'sını yüksek tutmak için + bakterileri daha iyi tutmak için Mercan Kırığı Kum (file içinde) eklenecek, üzeri elyaf tabakasıyla kapatılacak.
Sump sistemi düşünürseniz Kubilay Güneri ile fikir alışverişi yapabilirsiniz, hiç kullanmadığım için bu konuda yorum yapmıyorum. Isıtıcısı, hava motoru falan filan geçiyorum onları. Kum önerim:
Ben tek tip kum kullanılmasından yanayım. Evet, kat kat kum yapıldığında belki daha kapsamlı olacak ama inanın bu şart değil. Getirisinden çok götürüsü var diyebilirim. Çünkü bu sistemlerde aralardaki sineklikler falan problem oluyor. Ben isterim ki 2-3 ayda bir akvaryumun peyzajını değiştireyim, bitkilerin kayaların yerleri değişsin... Kök atmış bitkiyi o sinekliklerin olduğu katlı kum tabakasından sökmek dikmek ayrı bir dert. Ben Uygun bir bitki kumu aldım, tek tip 10 cm yüksekliğinde serdim ve bitkilerin kök durumları gayet iyi. Özellikle saz ve çınar baktığım zamanlarda tabana kadar gelip yan yan yayılan bir karıştan uzun kökler vardı. Demek ki katmanlı olmasa da oluyor, hem de rahat oluyor. Misket gübre ile desteklemek yeterli olacaktır.
Lâv kayası, Lâv kumu ve büyük mangrove kökü eklemenizi önermem. Mümkünse kullandığınız malzemeler Nötr ya da alkali salınım yapan malzemeler olsun. Çünkü Canlı Doğuranların uzun ömürlü-sağlıklı olmaları için su PH'sının yüksek (alkali-bazik) ve sert bir su olması gerekmektedir.
Bunları hâllettikten sonra kuruluma başlarız. Işık Sistemini kurup, Litreye 0.5 watt düşecek şekilde bir aydınlatma sistemi yapmak gerekiyor. Sonrasında basit bitkiler gelir. Tilki Kuyruğu, Elodea, Java fern, Java Yosunu, Anubias türleri, Bacopa, Çınar falan... Onları konuşuruz. Onlarda tecrübe kazandıkça ve aydınlatma sistemi de yeterli geldikçe daha gösterişli bitkilere geçilir (Rotala türleri, Sessiflora, Hemianthus micra gibi).
Canlıların eklenmesi meselesi şöyle:
Akvaryuma kum konuldu, Aquatan ya da diğer markaların su düzenleyici (klor kırıcı) ürünlerinden dozajında eklendi. Bitkiler dikilir, her gün azar azar boş akvaryuma yem atılır ve yemlerin çürümesi istenir. Yemler çürüdükçe ortama Amonyak zehiri salar. 1 hafta sonunda Nitrivec ya da diğer markaların Bakteri Kültürü eklenir (ilk gün de eklenebilir ama bakterilerin tüketeceği amonyak akvaryumda olmadığı için en sağlıklısı bu şekilde olur). Bakteri kültürü eklendikten sonra, suyun berraklaşması beklenir. En geç 2 gün içinde su berraklaşır ve ilk canlıları eklemek için su hazırdır. Bunlar çok küçük olmamak kaydıyla Cüce Vatoz ve Corydoras çöpçüleri'dir (Komando veya Bronz ilk tercihiniz olsun çünkü ucuz, piyasada kolay bulunabilen + diğerlerine göre daha dayanıklı türlerdir). Şunu söylemek lazım ki, Canlı Doğuran besleyecekseniz ve her şeyin doğru şekilde gitmesini istiyorsanız bu kurulumu mümkün olduğunca uzatın. Malawi akvaryumu gibi suyu doldur, ertesi gün balığı at yapılırsa her gün akvaryumdan ölü balık toplarsınız. Canlı Doğuranlar için su şartları mükemmel olmalı ve suyun %100 oturmuş olması gerekmektedir. Siz Cory'leri ve Cüce vatozları ekledikten sonra 1 ay kadar onlara bakın. Bu balıklar hem su şartlarındaki olumsuzluklara karşı çok dayanıklıdır, hem de eklediğiniz bakteri kültürünün artması için size bol miktarda amonyak üretir. Bu amonyağı ayrıştırarak yaşayan bakteriler akvaryumunuzda iyice çoğalır ve su dengesi mükemmel hâle gelmeye başlar. Aynı zamanda kum içinde yaşayan oksijensiz ortam bakterileri de gereklidir ve onu piyasadan satın alamazsınız. Bunun için balık beslemeli ve kum içinde zamanla o bakterilerin oluşmasını beklemelisiniz. Bu işler için en ideal balıklar Corydoraslar ve Vatozlar. 1 Ay kadar bu balıkalara baktıktan sonra Diğer canlılar yavaş yavaş eklenebilir. Salyangozlar (Nerite'den başlayın derim) ekleyin, Karides istiyorsanız ucuz ve bol bulunabilen türlerden ekleyin (Kiraz karides). Bu süre zarfında bitkiler form tutmuş, su oturmuş oldu ve Canlı Doğuranlar eklenmeye başlayabilir. Kılıçkuyruk, Plati, Velifera ile başlamanızı öneriyorum. Bu üç tür, diğer Canlı Doğuranlardan daha dayanıklıdır. Bundan sonrası keyif işi, balıkları seçmek:
Canlı Doğuran Akvaryumu Için Balık Seçenekleri
Önerim, Molinezya grubundaki 3 balıktan yalnızca 1'ini seçmeniz. Yani:
1: Poecilia sphenops (Küçük Moli)
2: Poecilia latipinna (Yelken Yüzgeçli Moli)
3: Poecilia velifera (Velifera).
Şahsi önerim Velifera'nın gerçekten kaliteli ve gösterişli olanlarını araştırıp bulup ekleyin, diğer türlerden daha iri, daha gösterişli, daha sert ve dayanıklı, daha uzun ömürlüdür. Yalnız balığı iyi tanımak gerekiyor çünkü piyasada Velifera bol miktarda olmasına rağmen şöyle adam gibi bir Velifera bulmak oldukça zor. Bu konudan daha ayrıntılı bakabilirsiniz: Mollienesia
Siz akvaryumu kurdukça üzerinde konuşup her şeyi zamanında doğru şekilde hâllederiz...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 15:10
Üstad uzun uzun yazmışsın bilgilendirmeler için teşekkürler, ayrıca Serkan üstadın da yönlendirmesi için yine teşekkür ederim. Ay sonunda kuruluma başlayacağım. Lakin açıkçası malzemelerin hepsini güvenilir bir akvaryumcudan almak istiyorum, yani olurda aksaklık çıkarsa işimi halledice, insan ilişkileri iyi sadece ticarete bakmayan bi yer. Kurdukça fotorafları paylaşacağım. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 16:23
[QUOTE=nightwolf22]
Üstad uzun uzun yazmışsın bilgilendirmeler için teşekkürler, ayrıca Serkan üstadın da yönlendirmesi için yine teşekkür ederim. Ay sonunda kuruluma başlayacağım. Lakin açıkçası malzemelerin hepsini güvenilir bir akvaryumcudan almak istiyorum, yani olurda aksaklık çıkarsa işimi halledice, insan ilişkileri iyi sadece ticarete bakmayan bi yer. Kurdukça fotorafları paylaşacağım. Saygılar.[/QUOTE]
hangi bölgedesin akvaryumcu tavsiyesinde bulunabilirim.
hangi bölgedesin akvaryumcu tavsiyesinde bulunabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 17:24
Canlıdoğuran birçok akvaryumcuda var ama bazı yerlerde daha güzelleri var. en son aldığım moli harika bir balıktı görsel olarak. Simsiyah ve sadece üst yüzgecinin ucnda sarı bir çizgisi vardı. Ayrıca öylesine girdiğim bir akvaryumcudaki günbatımı platiler beni benden aldı açıkçası, akvaryumumda yer yok ama içim gitti.=). Demem o ki Canlıdoğuranlar güzel balıklar ama güzelin güzeli var, tek tek seçerseniz beğenirseniz daha özel olurlar daha çok hoşunuza gider diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2013 21:06
[QUOTE=kribensis7][QUOTE=nightwolf22]
Üstad uzun uzun yazmışsın bilgilendirmeler için teşekkürler, ayrıca Serkan üstadın da yönlendirmesi için yine teşekkür ederim. Ay sonunda kuruluma başlayacağım. Lakin açıkçası malzemelerin hepsini güvenilir bir akvaryumcudan almak istiyorum, yani olurda aksaklık çıkarsa işimi halledice, insan ilişkileri iyi sadece ticarete bakmayan bi yer. Kurdukça fotorafları paylaşacağım. Saygılar.[/QUOTE]
hangi bölgedesin akvaryumcu tavsiyesinde bulunabilirim.
[/QUOTE]
hangi bölgedesin akvaryumcu tavsiyesinde bulunabilirim.
[/QUOTE]
abi bahçelievlerde oturuyorum, ama araba var, cumartesi pazar gelirim, karşıda kadıköy civarı olursa iş yerim karaköyde bi vapur yapar yine giderim. Önemli olan güven veren müşteriye saygılı, ve dediğinin arkasında dursun, iş bozulunca kıvırmasın :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2013 00:18
Emrah abi var , eski hobici, 1 yıla yakın akvaryumcu , içerenköy petshop.tlfnunu bulamazsan cebini yazarım özelden
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 16:29
Sonunda bu haftasonu akvaryumu mu getiriyorum, altına bir dolap yaptırıcam sonrası kolay, fakat ekipman konusunda nihai karar verme aşamasına geldim. Üstadların fikirlerini almak istiyorum. Dediğim gibi akvaryum, canlı doğuran merkezli olacak fakat bitkiler ile dekor edilecek. Öncelik balıkların gelişimi ve sağlığı.
1-Filtre:
Eheım 2228-02 (1050l/h) veya Fluval 406 (1450l/h) : Araştırdım ikisininde fiyatı birbirine yakın, markama mı özellik mi ikilemi içerisindeyim.
2-Isıtıcı:
Eheim 200w ve Fluval 200w : Duruma göre 300w ta kullanılabilir.
3-Kapak ve Aydınlatma:
Hopar T5 4x39w veya 6x39w : Florasanlar üstünde olarak satılmakta, belki boş bulursam ayrıca florasan alıcam.
4-Taban:
Hagen Siyah kum(25kg)+Aquaclay Toprak(10kg) veya Seachem Flourite(7kg)+DEkor amaçlı Beyaz kum ve Lav kırığı
5-Su düzenleyici ve Bakteri Kültür:
Sera Aquatan Hazırlayı(250ml)+JBL Denitrol Bakteri Kültürü(250ml)
6-Test Araçları:
Sera Quick Test veya Tetra Test veya JBL Easy Test
Bu malzemeler için önerileriniz neler olur arkadaşlar, özellikle filitreler için birbirinden alakasız fiyatlar duymaktayım. Şunun yerine şunu kullan, veya bu markada aynıo fakat daha düşük maliyetli diyebileceğiniz şeyler varsa, bilmek isterim. Şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2013 21:49
Slm kardeşim nasılsın senin akvaryum kurmanı merakla bekliyorum güzel birşeyler çıkacak eminim sana buraktan (kardeşim) bahsetmiştim tanışmanı tavsiye ederim kendiside içerenköyde oturuyor tanışın iyi bir hobicidir onun yaptığı bir dekoru ekliyorum belki fikir açısından sana destek olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2013 09:15
Güzel olmuş gerçekten, teşekkür ederim. Şu anda en büyük derdim akvaryumun sehpasını yaptırmak. Onuda halledersem. Gerisi kolay gelecek inşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir