Yeni Aldığınız Balığı Akvaryuma Koymak


whiskyyÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2009
İl: Hatay
Mesaj: 98
whiskyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 12:11
Yeni Aldığınız Balığı Akvaryuma Koymak
   
   Yeni balığınızı akvaryuma koymadan önce yapmanız gereken iki madde vardır;

   1. Balığı Karantinaya Almak

Aldığınız balığın sağlıklı olup olmadığını anlamanız için yapmanız gereken en önemli madde,balığı karantinaya almaktır. Bu önemli faktörü birçok akvarist göz önünde bulundurmamaktadır. Karantina, balığı yeni doğasına koymadan önce huzursuzluk ve hastalığa karşı fiziksel ve kimyasal tedaviyi kapsamaktadır.

30x20x25 cm boyutlarındaki küçük bir akvaryum karantina için uygundur. Balığınızın sağlığından emin olmak için başka bir seçenek ise, balığınızı aldığınız akvaryumcunun bakterilere, mantara ve virüssel hastalıklara karşı karantina bölgesinin olup olmadığından emin olmanızdır.

Karantina çok önemli olmasına rağmen ülkemizdeki çoğu akvaryumcu bu maddeyi uygulamaz.Yeni gelen balığı karantinada tutması gerekse de,yer darlığından veya bilgisizliğinden dolayı,ne yazık ki karantinaya almazlar.

Karantinada kullanılan kimyasalların (bakır sülfit, malakit yeşili, teramisin,...) masrafının çokluğu müşteriye satış fiyatına da yansır. Ama bu satış fiyatının çokluğu size balığınızın sağlıklı oluşuyla geri ödenmiş olur.

Bu metni okuyan bazı üreticilerin,okurken karantinanın önemini anlayacaklarına ve üretimhanelerindeki hastalık problemlerini çözeceklerine eminim.

   2. Balığı Beslemek

Yeni balığı akvaryumunuza koyduktan sonra bu balığı beslemeniz gerekecektir. Balığı akvaryuma koyarken ne kadar dikkatli olsanız da bir süreliğine mutsuz görünecektir.

Balığı beslemeden önce, akvaryumda bir gece boyunca ışıksız bir şekilde bırakarak yeni evine alıştırmış olursunuz. Ertesi gün balığınızı türe uygun yemi ile besleyebilirsiniz, bu balığınızın evinde gibi hissetmesini sağlayacaktır.

Eğer önceden almış bulunduğunuz başka bir tank var ise bunu karantina tankı olarak kullanabilirsiniz. En ucuz yollu karantina tankı plastik, bitkisiz ve taban malzemesiz bir tanktır.

Bu tank hem karantina, hem de hasta balıkları iyileştirmek için kullanılabilir.

İyileştirmek istediğiniz balığı bu tankta üç gün tutmanız balığınızın hastalığını bulmanız ve yapmanız gerekeni yapmaya başlamanız için yeterli olacaktır. İyileştiğinden emin olduktan sonra akvaryumunuza geri alabilirsiniz.

Yeni balığınızı akvaryumunuza eklediğinizde akvaryumdaki balıklar ve yeni balık arasında geçici kavgalar olabilir. Bu kavgaları engellemek veya en aza indirmek için kaliteli yem kullanmanızı öneririm.

Tuzlu su akvaryumu için tasarlanmış bir karantina tankı.



 Saygılarımla Altan Miskioğlu . . . ( Resim Alıntıdır. Bilgiler derlemedir . )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir