Yeni akvaryum için öneriler


onurk80Çevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 6
onurk80Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 14:52
Arkadaşlar merhaba,

Bu forumu ilk avaryumumu kurduğum 1.5 senedir takip ediyorum. Hatta 2 japon ile 1 günlük fanus deneyimim oldu. ama balıklara eziyet etmemek için ertesi gün ilk akvaryumumu aldım. Ve öncelikle herkese değerli bilgileri için çok teşekkür ederim. İlk kurduğum zamandan beri akvaryum konusunda sizden çok bilgiler edindim. 

İlk akvaryumum yaklaşık 55*35*25 boyutlarında yaklaşık 40-45 ltlik bir akvaryum. 5 adet japon ile başlayıp hacmin azlığı ve bakımın zorlaşmasıyla 2 tanesini kaybettim. Doğal seleksiyon diyorum. :) İlki akvaryumda sıkıştı diğeri kuyruk çürümesi nedeniyle karantinada öldü. Allahtan diğerleri sağlam. şu an 3 tane var. Bu arada 1 tane de vatoz kaybettim. Bitkilendirmeden önce, akvaryumcunun aklına uyup su değişiminden sonra tuzlu su ekliyordum. Tuzlu suyun vatozlara zararlı olduğunu bugün öğrendim. :) Eski akvaryum ve japonlar:



Sonuçta pazar günü dayanamayıp 60*60*35 ölçülerinde 120 ltlik yeni bir akvaryum aldım. ve kurulumunu yaptım. Pazar akşamında beri boş çalışıyor. dün su düzenleyici ve eski akvaryumdaki anubiasları ekledim. anubiasların yaprak çıkaracak gövdeleri dışarıda. :) Yeni akvaryum:



Mercanı eklemeyecektim. ancak eşimin ısrarlarına dayanamadım ve onu da ekledim. 

Bugün eski akvaryumdan %20 su çektim ve yeni akvaryumdaki sudan ekledim. Yavaştan alışsınlar yeni suya.

Aslında bu japonları verip bu akvaryumda discuss veya melek beslemek istiyorum. Ama 1.5 sene sonra elimdeki japonları vermek zor geliyor. Belki daha sonra denerim. 

Yarın balıkları yeni akvaryuma alacağım ve 2 tane daha japon ve 2 cüce vatoz alacağım. Vatoz konusunda kararsızım. Ama camı çok güzel temizliyorlar. :)

Önerilerinizi bekliyorum. 

Herkese şimdiden teşekkürler.
Onur

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barış GİDERÇevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2007
İl: Bursa
Mesaj: 180
Barış GİDERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2012 17:19
Yeni akvaryumunuz çok güzel görünüyor. Bende de aynının 120 cm olanı var ama sizinki daha bir dekoratif olmus. Mercanların japonlara zarar vereceğini düşünmüyorum. Ama ciklete dönerseniz eğer hem mercanı hemde almayı düşündüğünüz vatozu akvaryumunuzda bulundurmayın.. Hayırlı olsun ve güle güle kullanın inşallah.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir