yengeçlerle ilgili


BaranbÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 237
BaranbÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 19:30
Geçen gün akvaryumcuda inanılmaz güzel renklerde tatlı su yengeci gördüm ama sormaya fırsat olmadı beslenmeleri hakkında bilgisi olan var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozantsnÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 60
ozantsnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2013 20:20
Bende 4 ay kadar önce bir adet  Kırmızı Kıskaçlı Yengeç (Sesarma Bidens) almıştım 2 kere kabuk değiştirdi ve şuanda sağlıklı bir şekilde balıklarımla uyumlu halde yaşıyor... ufak boyda kalmaları ve renkli olmaları açısından çok güzel canlılar ancak suyu aşırı kirletiyorlar filtresiz beslenmesi bayağı zor olur... eğer benim gibi akvaryumda besliyeceksenizde yanında beslediğiniz canlılara dikkat etmelisiniz , yani yengece zarar vercek türde sert balıklar olmamalı vede yengecin yakalıyacağı türde balıklar... onun dışında bol saklanma yerleri olmalı çünkü strese girdiklerinde kendi uzuvrlarını kopartabiliyorlar ,eğer bitkili bir tankta bakılacaksa hızlı çoğalan bitkiler ve kalın gövdeli bitkiler olmalı çünkü bitkileri budamayı ve köklemeyide çok seviyorlar:) neyseki benim micralar ve mosslar ona yetiyor bitkilere ek olarak haşlanmış sebze ve balık yemlerini afiyetle yiyorlar ve birde akvaryumun üstü iyi kapalı olmalı çünkü çok yaramazlar en ufak aralıktan tırmanarak kaçabilirler... bunlar dışında sormak istedikleriniz varsa yardımcı olmaya çalışırım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fbonerÇevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 56
fbonerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2013 16:22
 Bende normal kırmızı olmayan yengeç türü genelde su dışında takılıyorlar onların suyun dışına çıkabilecekleri yükseklikler oluşturdum kayalardan ve gayet mutlu gözüküyorlar iki aydır bendeler ama kırmızı yengeçler böyle şeyler ister mi bilmiyorum . Bir de akvaryumcu da satılan gördüğüm en güzel yengeç , Panter Yengeç idi . Fakat çok büyüdükleri için alamamıştım ( yaklaşık 20cm ye kadar büyüyorlar ) . Bulursanız bakın derim . :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir