Yavruları Neyapmalıyım ?


mucaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 262
mucaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 09:40
Arkadaşlar kakadu çiftim yumurtladı; fakat 200 litrelik tankta tek değiller. Yavrular yumurtadan çıktından sonra elimde olan biolife yuvalığını içine atsam olur mu ? Yada direk anne ile beraber atsam nasıl olur ? Ayrıca bu kakadular yavrular yumurtadan çıktıktan sonra normal cikletler gibi ağzına alıyorlar mı ? Yavrular ağızda ise normal ciklet gibi kusturmam mı gerek ?

Balıklar https://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=897800&PID=5316543#scrl5316543[EDIT]muca,2017-03-17 09:48:44[/EDIT]

Beğenenler: [T]187281,BLGHN[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cem ÖcalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2340
Cem ÖcalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 09:58
Latince Adı: Apistogramma cacatuoides
Coğrafik Kökeni: Rio Ucayali ve Amazonas (Peru); Rio Solim
Yaşam Alanı: Yavaş hareketli nehir kolları, durgun sular ve derelerin tabanında yaprak bulunan alanlarında yaşarlar. Bulundukları bölgelere göre ya da bazı durumlara bağlı olarak yılın belirli zamanlarında suları siyah, beyaz ve berrak olabilir.
Beslenme Biçimi: Öncelikli olarak etçildir ve doğada çoğunlukla omurgasızlarla beslenir. Pul ve granül kuru yemleri kabul etselerde artemia, su piresi, kan kurdu gibi canlı ve dondurulmuş yemler de düzenli olarak verilmelidir.
Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.
Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler nisbeten daha büyüktür. Renkleri daha parlaktır. Yüzgeçleri daha ihtişamlı görünür.
Üreme: Dekor arasındaki boşluk veya yarıklara düz yumurta dökerler, dişi yumurtaları korur. Üreme döneminde dişi çok agresif olur, küçük akvaryumlarda erkeğin ayrılması gerekebilir.
Sıcaklık: 22°C - 29°C
En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkek 7.5 cm. - Dişi 5 cm.
En Az Akvaryum Hacmi: 60 litre (bir çift için)
Su Sertliği: Çok yumuşak - Sert
pH: 5.0 - 7.0
Zorluk Seviyesi: 3
Genel Yorum: Amerika'da oldukça popüler balıklardır ancak ülkemizde henüz fazla tanınmamışlardır. Üremeye yatkın olsalar da yumurtaların çıkması için yumuşak, uygun su şurtları gerekmektedir. Küçük akvaryumlarda birden fazla erkek bulundurulmamalıdır. Doğada rengi pek canlı olmasada akvaryumda yapay seleksiyonlarla daha renkleri türleri üretilmiştir. Double Red, Triple Red gibi varyasyonları vardır. Double (2) ve Triple (3) adı, renkli olan yüzgeç sayısına bakarak verilmiştir. Toptancılardan akvaryumculara gelen ithal balıklar genellikle zayıf düşmüş balıklar olur ve alındığında büyük oranda balık bir kaç gün içinde kaybedilir. Balıklar alındığında kuru yeme alışık olmadığından çok iyi bir şekilde canlı artemia veya su piresiyle beslenmeli kondüsyon kazandırılmalıdır. Uygun su şartları sağlandığı zaman, geniş akvaryumlarda canlı doğuranlarla ve barışçıl Amozon türleriyle bakılabilir.

İlgili Makale:
Kakadu Cichlid (Apistogramma cacatuoides)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BLGHNÇevrim Dışı

Kayıt: 04/07/2016
İl: Aydin
Mesaj: 2213
BLGHNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 10:04
Arkadaşım öncelikle hayırlı olsun. Dişi kakadunun en sevmediği şey sitres. Ben defalarca yumurta aldım ancak hatlarım yüzünden çıkaramadım. Artık o hataları yapmadığım için yavru alıyorum :)
Önce sağlıklı bir şekilde çıkması lazım. Çünkü yumurtalar varken diğer balıklar tarafından sitrese girerse yumurtaları yiyebiliyor. Ya da tecrübesiz olduğundan çıkaramıyor. Akvaryumda salyangoz veya vatoz varsa onlar büyük tehdit. Çünkü vantuzlu olduklarından yuvaya yaklaştıklarında dişi kovalıyor ama yapıştıkları için baş edemiyor. Kovalamak çok zor onları. Birde gece çalıştıkları için gece akvaryumda ufak bir aydınlatma olsun mutlaka. Gündüz kapatırsın ışığı çok gelirse. Etilen mavisi damlat. Suda mantar varsa etkilenmesinler. çıktıktan sonra karanlıkta anneyi korkutmadan alabilirsin başka yere ama çok dikkatli olman lazım. Baktın anne koruyor elleme. Biraz büyüsünler yavruları hortumla çekerek al anneden. Anne de bakamıyor bazen. ( ilk yumurtalar ve yavrular dişinin tecrübesizlik kurbanı oluyor) Yavruları ağzında toplamıyor sadece ağzına alıp yer değişikliği yapıyor. ağzında tutmuyor yani [:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mucaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 262
mucaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 10:41
Çok teşekkür ederim arkadaslar bilgilendirdiğiniz için; fakat yumurtadan yavrular ne zaman çıkar vede anne ile küpün içindeki yumurtaları yuvalığını içine koyim mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MerterKorkmazÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2016
İl: Ankara
Mesaj: 133
MerterKorkmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 17:33
Yumurtadan çıkma süresi değişiklik gösterebiliyor.Akvaryum ısısı dahi bu konuda etkili.Yavruluk pek sıcak bakılan bir çözüm değil.İmkanınız varsa en iyisi küçük çaplı yeni bir akvaryum edinmek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ŞahmatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/01/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 432
ŞahmatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2017 18:55
Yavruları anneden ayırmayı deneden düşünuyorsanız önce yavrulara vereceğiniz yemi ayarlasanız iyi edersiniz çünkü artemi bile almayacak kadar küçük olacaklar

Annenin gözetimi altında yavrular akvaryum içerisinde var olan infusoria, Paramesyum yada rotifer gibi mikron canlıları avlayarak ilk bir kaç gün hayatta kalacaklardır biraz büyüdüklerinde artemia ile beslemeye başlaya bilirsiniz.
Akvaryum içerisine atacağınız bir kaç tane son baharda dalında sarararak kendiliğinden düşen yaprak kurumuş meşe çınar yaprakları taşıdıkları tanenler sayesinde yumurtaların mantarlaşmasını engellerler, miktarına göre humik asit salgılayarak suyun ph aşağıya çekmenize yardımcı olurken bir diğer faydalarıda da yukarıda saydığım mikron canlıların besleneceği bakterilerin üremesini sağlarlar bu bakteril ise infusoria, Paramesyum yada rotifer gibi bu mikron canlılara yem olarak sayısının artmasını sağlayacaktır bence bu döngüyü oluşturmanızda fayda var diye düşünüyorum

Beğenenler: [T]192255,muca[/T]
Teşekkür Edenler: [T]192255,muca[/T]
+1: [T]192255,muca[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir