YAVRU TROPHEUSLAR İÇİN YEMLEME
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2012 19:08
Selam Tropheusa gönül vermiş arkadaşlar bu konu belki çok defa acılmış olabilir ama ben her gün yeni yeni yemler cıktıgından yeniden acma gerği gördüm. Bazı arkadaşlarımız yani benim gibi Tropheus besleyenler yavrudan beslemek isterler ama ne yem vereceğini,nasıl vereceğini,kaç çeşit yemle beslenmesi gerektiğini bilmiyo olabilirler bilmemek suç değil öğrenmemek suç bence))))))))))))))
Bu konuda arkadaşlarımıza yardımcı olalım ve çeşitli ve netür yem vereceklerine yardımcı olalım.
Ben şahsen günde 4 defa ufak bıcırık ilangi yavrularımı sırasıyla şu şekilde yemliyorum.
1- SERA FORA
2- TETRA PHYLL
3- TETRA PRO VEGATABLE
4- JBL SPİRULİNA %40
5-SERA SPİRULİNA TABLET
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2012 20:11
Daha fazla bitkisel yemleme iyi olacaktır. Tropicalin yemleri çok iyidir tavsiye ederiim. Birde tangayikaya özel yemler var onları kullanabilirsiniiz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 20:51
Valla bende anlamadım kİmse yazmadı demekki kimsede yavru yok.)))))))))))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 21:12
0.1 mm lik NLS G. Formula deneyin. Ben onlara her gün bir öğün veriyorum. NLS nin bütün yemleri sarımsak özlü olduğu için bloata karşı oldukça koruyucudur. Protein miktarı yüksek olduğu için sadece 1 öğün vermek uygun bence.
Diğer öğünlerde tropical ve tetranın pul yemlerini kullanıyrum. Bazende JBL Novo Grano vert kullanıyorum.
Diğer öğünlerde tropical ve tetranın pul yemlerini kullanıyrum. Bazende JBL Novo Grano vert kullanıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 21:54
Yem olarak:
tropical malawi
tropical spirulina super forte pul
tropical spirulina super forte granül
tropical vegetable flake
tropical cichlid spiriluna sticks
sera granugreen
jbl novo vert
jbl novo fect
jbl tabis
jbl novo malawi
jbl novo rift
jbl novo tab
tetra algae
tropical spiru tabin a
tropical spiru tabin b
tropical kelp algae
tetra natura algae block
kullanabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2012 23:11
Bir de vatoz tabletleri var.Başka da bitkisel yem yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 09:11
Yavru tropheusta önemli olan çok çok az miktarda verip, öğün sayısını arttırmanız. Yani diyelim ki günde toplam 5 gram yem vereceksiniz, bu 5 gramı ne kadar çok seferde verirseniz o kadar iyidir. Tropheuslar zaten bitkisel oldukları için en çok çeşit yem onlar için var. Benim tavsiye edeceği yemler: nls h2o vafers cichlid formula thera a, tropical sprilunalı herşey, jbl novotab novo vert novo tanganika, tetra phyll pro vegatable.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 11:17
Ne kadar fazla bitkisel yem çeşidi verirseniz o kadar daha iyi geleceğini düşünüyorum önemli olan öğün sayısının çokluğu ama ben verdiğiniz yemlerin balık büyütmek için yeterli olduğunu düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 11:45
Arkadaşlar herkese teşekkür ederim ne kadar bilgi ve yem çeşiti o kadar tropheuscular icin iyidir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 12:22
Arkadaşlar çeşitli markaların Tanganyika ve Malawi isimleri altında yemleri var. Tropheus'lar Tanganyika balığı olduğundan hep bunlardan Tanganyika olanını (JBL novo tanganyika, Tropical Tanganyika flakes gibi) tavsiye ettiğinizi görüyorum.
reverse 2012-10-14 12:55:38
Ancak dikkat edersiniz bu yemler hayvansal protein yoğunluklu yemler. Zaten kutuların üzerindeki resimlere bakınca da anlaşılıyor.
Bunun aksine Malawi çeşitleri bitkisel ağırlıklı oluyor. Ben hem Tropical hem de JBL'in malawi yemlerini kullandım. Bunları güvenle kullanabilirsiniz.
Gerçi, tropheuslarda bloata neden olan şey aslında hayvansal protein değil nişasta diye biliyorum. Yani tavsiyeleriniz yanlış olmamakla birlikte, balıkların tanganyika kökenli olmasından dolayı verilmiş tavsiyeler olduğu için belirtmek istedim.
Bir de şöyle bir fikrim var.
Ben de zamanında ''ne kadar çok çeşit yem = o kadar iyi'' görüşünü savunuyordum. Sonra biraz düşününce bunun doğru olmayabileceği fikri oluştu kafamda. Belki de bu düşünce yem üreticilerinin veya bu işin ticaretini yapan kesimlerin empoze etmesidir?!...
Birkaç çeşit yeme karşı değilim. En azından 2-3 çeşit yem kullanılmalı ama 10-12 çeşit?
Bir düşünelim, bu hayvanlar doğasında neyle besleniyor? Kaya üzerinde oluşan yosunlarla ve bu yosunların arasında yaşamakta olan türlü böcek denebilecek canlılarla. Ama hep aynı şeylerle. Peki 10-12 çeşit yem sunmanın dayanağı nedir öyleyse? Kaldı ki, piyasadan satın alacağınız iyi bir yem zaten birçok malzemenin birleşimiyle oluşuyor. Yani tek bir yem bile başlı başına belli bir miktar çeşitlilik sunuyor.
İmkanı olan alsın kullansın tabi ama balıklarınıza illa da şu kadar çeşit yem sunacağım diye kendinizi sıkıntıya sokmayın. Merak etmeyin 2-3 çeşit yemle de balıklar gayet güzel gelişiyor ve sağlıklı oluyorlar. Yemler bittikçe yenisini alırken farklı bir yem alıp çeşitlendirmeyi bu şekilde yaparsınız. Bu tip detaylara takılırken hobinin kendisinden zevk almamaya başlıyoruz. 10 çeşit yemden birisi tükendiğinde huzursuzlanıyoruz gereksiz yere.
Bu şuna benziyor; audiophile denilen kişiler mevcut. Tahmin edileceği üzere bu kişilerin de hobisi müzik dinlemek. Ama olay öyle bir boyuta geliyor ki, o mükemmel sesi verecek sistemi kurma çabasındayken artık müziği değil, hoparlörlerden çıkan ''sesi'' dinliyorlar. Binlerce dolar harcanıyor sistemlere, oda akustiği ile uğraşılıyor, hoparlörleri doğru yerleştirme, doğru konumda oturma, sesi gerektiği kadar açma, hangi enstrüman nereden geliyor, sahne derinliği vs. vs. derken adam müzik dinlemeyi çoktan unutmuş oluyor. Hatta çoğu sadece kurduğu sistemin nasıl tepki verdiğini görebilmek için artık sevdiği tarzdaki müzikleri değil, o sistemde dinlenebilecek en uygun işte yok dinamik aralığı geniş vs. vs. müzikleri dinlemeye başlıyor. Sanmıyorum ki, sarı çizmeli mehmet ağanın çilingir sofrasında, çay bardağına rakı içerken dinlediği küçük cızırtılı el radyosundan aldığı zevki alsın.
Devir ekonomi devri, paraları sokağa dökmeyelim.
Belki de başlı başına tartışılması gereken bir konu. Yeni başlık açmamakta hata mı ediyorum acaba.:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 13:39
Sizekesinlikle katılıyorum troplar için en ideali 5 çeşit yem diye düşünüyorum.Birde arkadaşlar bir yerlerde okudum balıkları boylandırmak için hızlı bir şekilde yem varmış doğrumu acaba bence en iyi boylandırma haftada en az 1 defa %30 kadar su değişimidir.SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir