Yavru FLOWERHORN değişim (yeni fotoğraf).


hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 22:36
Arkadaşlar arkadaşım yeni akvaryum kurdu ve birkaç adet yavru amerikan türü almış. Aralarında bu fh'da vardı. Tabi doğal olarak akvaryumda aile içi şiddet çıkmaya başladı ve ben aldım elimde yavru akvaryumu olarak kullandığım 70*40*50 akvaryuma tek olarak koydum. Fakat balığa yem verdiğimde yemi ağzına alıp çiğneyip çiğneyip solungaçlarından ve ağzından kusuyor toz halinde. Bu normalmidir daha önce birçok amerkan türü bakmış olmama rağmen FH bakmadım ve bu yüzden soruyorum lütfen yardımcı olun  Karnında çöküntü vs. yok alttaki resimde görüldüğü gibi iç parazitten şüphelendim ben ama resimde sağlıklı duruyor.

Kullandığım yemler "Tetra Red Parrot" ve "Sera Flora"

hamzaurun2013-06-24 22:03:40

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.e.sÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2007
İl: Nevsehir
Mesaj: 191
s.e.sÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 02:17
Yemi beğenmemiş olma olasılığı ve akvaryum değişikliğinden kaynaklanan stres olabilir.

Sen biraz protein ağırlıklı yem ver et tadı alsın.

Su sıcaklığını mutlaka sabit tut.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2013 02:55
[QUOTE=s.e.s]Yemi beğenmemiş olma olasılığı ve akvaryum değişikliğinden kaynaklanan stres olabilir.

Sen biraz protein ağırlıklı yem ver et tadı alsın.

Su sıcaklığını mutlaka sabit tut. [/QUOTE]

Su sıcaklığı sürekli sabit verdiğim yem protein ağırlıklı diye biliyorum " Tetra Red Parrot" sanırım dediğin gibi yemi yadırgadı. Yerde kalanları parçalayarak yedi ve uzun bi süre gözlemlememden sonra dışkısında bir sıkıntı olmadığını gördüm yemle aynı renkteydi be bu beni rahatlattı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

melihcarusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2010
İl: Çorum
Mesaj: 395
melihcarusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2013 21:55
Kardeşim verdiğin yemleri toz halinde tükürüyorsa bağırsaklarında parazit var malawilerdeki blot hastalığına benziyor, belli bir zaman sonra rengi solup ölüyor tabiki karnında şiş ve anüste kızarıklık, kanlı idrar bunu takip ediyor. Cenk Bildir2013-06-21 09:57:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2013 18:22
Şuan için bir sorun görünmüyor. Aşağıda resimleri ekledim ufak bir gelişme var sanırım :)

ÖNCE

SONRA

İLK ELDEN YEM YEME

hamzaurun2013-06-19 21:11:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 10:51
Öncelikle yeni balığınız/balıklarınızı sağlıkla büyütürsünüz inşallah. Flower Horn yemleme konusu herkese göre değişebilen bir rejim olmakla birlikte genelde belli başlı kuralları vardır. Protein ve bitkisel ağırlıklı yemler yanında daha iyi bir kafa yapısı yanında yüksek bir vücut yapısı elde etmek için kimi katkı yemleri kullanmak gerekir. Ben bunu bir başka başlıkta özetlemiştim kendi adıma. Belki size bir faydası olacaktır. Şöyle:

Kaynak: http://www.akvaryum.com/Forum/flower_horn_cesitleri_k240096_sn416.asp

[QUOTE=Natu] Teşekkür ederim Zafer Bey. Aslında dediğiniz çok doğru. Böyle resim paylaşmakla kimseye bir faydamız olmaz. Hepimiz kendi yaptıklarımızı ve yapmadıklarımızı güzelce burada özetlersek başlığı inceleyen, FH beslemek isteyen ve yapacağı seçimler (su değişimleri, yemler vb) konusunda kafasında soru işaretleri olan arkadaşlara faydamız olabilir. Ben kendi yaptıklarımı özetleyeyim.

Öncelikle baştan beri balığıma hiç et vermedim. Bu zamana dek hep kuru yem türevleri ile beslendi diyebilirim. Kullandığım yemlerin listesi ise şu şekilde:


Tetra Discus Bits yemini ilk aldığım zamanlar ana yem olarak kullandım. Yanında da bitkisel içerikli yem olarak hep  Tetra Pro Vegetable Cips Yem kullandım ilk zamanlar. Bunları sabah akşam ve öğlen olmak üzere elimden geldiğince en az 2 öğün (iş güçten dolayı daha fazla vermek biraz zor) haftasonu ise 3-4 öğün olarak vermiştim. Ve bu yemlerin de yanına protein içeriği fazla, büyümesine katkıda bulunsun diye hep  TROPIKAL MEAL WORMS ve TROPİKAL FD RIVER SHRIMPyemlerinden ekledim. Yani önce normal yemlemeyi yaptım. Karnı biraz şişince kestim ve her öğünde  de biraz un kurdu biraz da gammarustan verdim. Zaman zaman da JBL Novo Flower Mini ile takviyelerde bulundum. Belirli olarak şu gün şunu verdim değil de her gün biraz biraz hepsinden vererek devam ettim. Bu anlattığım beslenme düzenini aldığımda 6-7 cm iken 10-12 cm olana dek devam ettirdim diyebilirim.

Daha sonraki zamanlarda Tetra Discus Bits artık boyut olarak yetersiz gelip de verdiğim yemlerin hepsini yemediğinden ve akvaryum dibine çökerek, yüksek protein içeriğinden dolayı nematodes gibi parazitlerin oluşmasına neden olduğundan daha büyük boyutta olan JBL Novo Flower Maxi ve JBL Novo Stick M'i ana yem olarak vermeye devam edip yanına yine Tetra Pro Vegetable Cips Yem, TROPIKAL MEAL WORMS, TROPİKAL FD RIVER SHRIMP vererek devam ettim. 

Renklenme açısından da biraz daha canlı renklere kavuşması için azar azar da Tetra Red Parrot vermeye başladım. Her gün öğünlere 10-15 tane (ya sabah ya akşam bir sefer) ekledim ve günde bir kez verdim bir süre. İlk başta red parrotu yemedi ama 3-4 gün aç bırakınca zorla zorla yemeye başladı ve birkaç gün sadece red parrot verince artık diğer yemlerin yanına verdiğimde de yemeye başladı. Zaten Tetra Pro Vegetable Cips Yem ile alması gereken hafif yeşilimsi incilerinin rengi geliyor. Benim balık kırmızı yeşil diyebilirim bu yüzden  Yemediği yemlerde alıştırmak için başka çare yok malesef. Bu arada tabi zaman zaman taa ilk baştan beri elimde olan ve hiç yediremediğim DAİNİCHİ COLOR FX 1MM ve Dainichi Cichlid Ultima Krill gibi yemleri de yedirmeye çalıştım ama nafile. Ne yaptıysam yemedi. Zaten balık artık büyüdüğü için boyutları da ufak geliyor ve görmeden yanlarından geçiyordu. Balık büyüdükçe büyük çaptaki yemlere geçmek farz oluyor malesef, yemiyor.

Balık 14-15 cm civarına geldiğinde ise Chingmix Headbooster ve Chingmix SP100 Maxima renk yemlerini de ekleyerek kafa ve renkte belirgin değişim yapmayı hedefledim. Bu yemleri e-bay'den temin ettim ve tahmini olarak Aralık ayı başından bu yana (şehirdışına sıklıkla çıktığım için) aralıklı olarak Chingmixlerden de vermeye başladım. Hatta ilk zamanlar sabah headbooster akşam da Maxima veriyordum. Şimdi kafa biraz geliştikten sonra artık diğer yemleri de eskisi gibi verip yanlarına Chingmixleri ekleyerek vermeye devam ediyorum. Son yemleme şeklim hepsinden aynı öğünde karışık olacak şekilde sanki karışım yapar gibi diyebilirim. Suyun üstünde Stick yemlerden de oluyor, Chingmix de, Kurutulmuş karides de, unkurdu da. Yalnız bunları hep aynı anda değil yedikçe azar azar veriyorum, suda fazla kalmadan yiyor. Chingmixler hakkında bir gözlemim de, balık bu yemleri yedikten sonra mı desem büyüdüğü için mi bilemiyorum ama karakteri değişti. Çok agresif oldu ve su yüzünde dolaşan yemleri bile bir avcı edasıyla su yüzüne vurarak, suları akvaryum dışına fışkırtarak yemeye başladı. Hormonal bir değişim olmuş olabilir yem veya büyüme sonrası bilemiyorum 

Su değişimlerine gelince; ilk zamanlar balık küçükken büyümesini hızlandırmak için 4-5 günde bir suyun durumundan bağımsız (kirli olsa da olmasa da) mutlaka değişim yapıyordum. Suya da katkı olarak (akvaryumum 180 lt civarı) 1-1,5 kaşık iyotsuz tuzu (salamura tuzu) ekliyorum. Maaşallah bana geldiği andan itibaren (ilk geldiği gün hariç) hiç beyaz benek olmadı daha. Hareketlerinde de herhangi bir rahatsızlık bulgusu yok, gayet memnun. Su değişim oranı ise, her değişimde %30-35 gibi diyebilirim. Fakat son zamanlarda su değişimlerini 7-10 güne kadar uzattım. Çalıştığımdan dolayı zamanım olmuyor pek, bazen de ilgilenemiyorum. Zaten Edirne'den İstanbul'a son zamanlarda çok yolculuk ettiğimden dolayı bayağı bir süre de düzensiz olarak otomatik yemleme makinası ile beslendi diyebilirim. Aslında kötü etkileneceğini düşünüyordum ama biraz sosyal açıdan yabancılaştı sadece. Sonra tekrar ilgilenmeye başlayınca düzeldi garibim :) Büyümesine pek etkili olmadı otomatik yemleme makinası ile beslenmesi. Kullandığım su ise birkaç gün dinlendirilmiş şebeke suyu, herhangi bir katkı yok. Yani sonuç olarak haftada veya 10 günde bir su değiştiriyorum. Zaten bence kışın çok sık su değişimi yapılmamalı. Ben yapmıyorum en azından. Hasta olmasının da önüne geçiyor sanırım suyla pek oynamamak. 

Şu ana kadar aklıma gelenler bunlar. Bunlar dışında ekstra bir şey yapmıyorum. Onunla oynuyor, vakit geçiriyorum. Elimi akvaryumun camına dahi koymama tahammül edemeyen bir sinir küpü kendisi. Kafası da kabarmaya başladı git gide. Sonunda nasıl bir şey olacak ben de merak ediyorum. Böyleyken böyle. Elimden geldiğinde kendi yaptıklarımı anlatmaya çalıştım. Hepimiz rutin olarak yaptıklarımızı en azından zaman zaman yazarsak belki birbirimize ve bu işe girişeceklere katkımız olur. Çünkü ben burada yazdıklarımı hep bu başlığı ve sizlerin yaptıklarını okuyarak öğrendim. İşe de yaradı sanırım öğrendiklerim. Umarım benim yazdıklarımın da birilerine faydası olur ve bu hobiye birilerinin kazandırılmasında bir faydası olur. 

Saygılar. 
[/QUOTE]

Ayrıca yemi yedikten sonra tükürmesi başka bir şeydir taneli ve stick yemleri kırıp yerken solungaçların toz halinde çıkması çok başka. Bu astronot olsun flower horn olsun midas olsun vb bütün büyük amerikanlarda genel olarak görülebilecek bir yeme davranışıdır. Tek başına bir hastalık göstergesi olamaz. Diğer bulgulara bakmak gerekir. Şu anda benim yetiştirdiğim Thai silk flower horn'um da ilk günden bu yana solungaçlarından cıkararak, tozlar saçarak yiyor ve devasa bir hale geldi diyebilirim. Saygılar. Natu2013-06-20 10:51:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 14:50
Öncelikle teşekkür ederim Koray bey. Benim şuan kullandığım yem 2 adet "Tetra Red Parrot" ve "Sera Flora" şimdilik bu ikisini iştahlı bir şekilde yiyor. Şuan 7 cm civarında ve biraz daha büyüdükten sonra bu yemlere "Tetra Discus Bits" ve "JBL Novo Stick M" yemlerini ekleyip çeşit olarak zenginlik yaratmak istiyorum. Sanırım balığımda kısa bir sürede değişim oldu. Bu beni daha çok heveslendiriyor. Açıkçası kafa yapması yada yapmaması benim için çokta önemli değil. Olsada olur olmasada yani. Önemli olan hakkını vererek besleyip güzel renklere kavuşmasını sağlayabilmek kafa kendiliğinden gelecektir diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Koray BalcıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/08/2010
İl: Batman
Mesaj: 534
Koray BalcıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 15:21
O halde çok da doğru düşünüyosunuz Hamza Bey. Zaten protein ve bitkisel ağırlıklı yemlerin dengeli olarak dağıtıldığı ara ara da gerek kurutulmuş un kurdu ve gammarus gerekse bu yemlerin canlı çeşitlerinin ara öğünlerde desteklenmesi ile zenginleştirilmiş diyetle beslenen bir flower horn zaten sahip olduğu potansiyelin en az %80-85'ini seriyecek, hem kafa hem vücut yapısı hem de renk açısından gözle görülür bir gelişim kaydedecektir. Orada yazdığım yemlere birçok alternatif de önerilebilmek beraber ben şahsen flower horn beslemeye başlamadan önce "Flower Horn Çeşitleri" başlığının 380 sayfasını tek tek okuyup neredeyse tüm besleyenlerle mesajlaşarak kendime güzel bir yem listesi hazırlamıştım. Yukarıda yazdığım yemler bu konuşmalar ve o başlıktan öğrendiklerimle elde ettiğim tecrübelerdir. Nitekim de bu şekilde beslenen iki balığım da çok güzel gelişim gösterdi. Bu gelişim evrelerini kaynak başlıktan görmek de mümkün hocam.

Sizin balığınız red dragon varyetesinden bir balık olup şu anda mevcut kullanmakta oldunuz Tetra Red Parrot ana yem kategorisine sokulmamalı diyebilirim. Şahsen ben de aynı yemi kullanmış birisi olarak ancak şunu diyebilirim bu yem bir destekleyici yem olup renk açısından daha kırmızı bir red dragonunuz olmasını sağlamaktan öteye gitmeyecektir. Ama bizim istediğimiz asıl gelişimi sağlayacak olan ve balığınız boy attırıp cüsselendirecek olan yemler ise protein içerikli yemlerdir. Yukarıda balığın boyutuna göre yazdığın Tetra Bits (Discus) veya JBL Novo Stick M veya yine boyuta göre JBL  Flower Maxi-Mini yi ana yem olarak kullanıp, diyetin %60 ini bu yemlerden oluşturup yanına da Sera Flora veya benim önerdiğim Tetra ProVegetable Cips yem ile bitkisel destek sağlarsanız mükemmel olacaktır. Arada da Meal Worms denen un kurlarından vererek daha hızlı bir gelişim sağlamak mümkün.  Saygılar. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 21:21
Peki sizce nasıl bir yavru dişi mi? erkek mi? Bana erkek gibi geldi ama. Çiçek olarak iyimi iyi bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi? :) Cenk Bildir2013-07-04 21:53:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Haziran 2013 22:02
Evet aradan 2 hafta geçti ve yeni resimler ekleyeyim dedim sanırım renkler biraz daha canlılığını göstermeye başlıyor

10 Haziran


24 Haziran




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2013 01:24
Evet arkadaşlar kimse bir yorum yapma nezaketinde bulunmasada ben resim yüklemekten geri kalmadım.

28 Haziran

Cenk Bildir2013-07-04 21:54:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

curseknyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2012
İl: Konya
Mesaj: 77
curseknyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2013 10:11
Flower horn lara yavru iken bir şey söylemek fazla mantıklı değil. Küçükken çok renksiz kafasız olsalar da büyüyünce muhteşem olan flower hornlar var. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hamzaurunÇevrim Dışı

Kayıt: 08/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 324
hamzaurunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2013 21:57
Kısa bir aradan sonra yeni resimleri ekledim yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen.

03 TEMMUZ





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fırat33Çevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2011
İl: Içel
Mesaj: 111
fırat33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2013 16:48
Gelişimi gayet güzel gidiyor bence. Güzel ve iri bir balık olacağı kesin. Sağlıkla büyütün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir