Yaptıgım co2 düzeneği doğru mu?


erhanozcan71 🦅Çevrim Dışı

Kayıt: 19/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 468
erhanozcan71 🦅Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2010 17:59







Bitkili akvaryumum için yaptıgım mayalı, co2, vortex, düzeneginden hangisi doğru?
Bu sistem için 2 bardak şeker, 3 çay kaşıgı kuru maya, 2 mililitre sera akutan, 2 çay kaşığı karbonat, 2 litre su, 2.5 lt lik pet şişe olacak.
Siyah boru iç motorun su çıkışına bağlanacak. Motora gelen hava borusu yeri boş mu kalacak? Oraya bir şey bağlanır mı? O siyah boruyu krema pompası içerisine çapraz yapıştıracağım dalga yapması için doğru mu?

Akvaryum 100 lt. yaklasık 30 balık var. Bitkiler bu şekilde :



Özen Gözcü2010-11-20 11:43:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volkantr34Çevrim Dışı

Kayıt: 12/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 399
volkantr34Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2010 09:00
3. fotoğraf uygun olanıdır Erhan bey.. ama arada ki hava hortumunu daha uzun tutmanız gerekiyor.. Motora gelen hava kısmı suyun altında kalacak. Krema pompasına giren siyah boru biraz büyük gibi geldi ama iç filtrenin aparatı o ise yapacak bişey yok tabii.. O aparatıda pompanın içine iç duvarına bakacak şekilde verevli yapmanız gerekiyor ki akıntıya yön verip vortexi oluşturabilelim..
 
Benim aynı düzenekte kullandığım ölçeği size fikir olması için söylemek istiyorum. 2 çay kaşığı kuru mayayı 1 lt'lik şişede karıştırıyorum , 2 bardak şekeri önce 1 lt'de eritip 2,5'luk şişeye öyle ekliyorum bu 2 karışımı 2,5 lt'de çalkaladıktan sonrada 1 bardak şekeri daha dibinde kalacak şekilde ekliyorum ama karıştırmıyorum.Mayaya besin olsun diye tabanda o şekilde tutuyorum.  Sera aquatan'a hiç gerek yok.. Çok az olacak şekilde micro element eklemiştim o kadar.
 
Aydınlatmanız hakkında biraz bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.Çünki son resimdeki bitkiniz (bana bacopa gibi geldi) yaprak arası mesafesi çok ama çok fazla.. Buda tankta birşeylerin eksik olduğunu gösteriyor. Bitkiler için yeterli gübreleme çeşidiniz var ve aydınlatmanız yeterli ise co2 işin tuzu biberi olur ama aydınlatma ve gübrelemenizde eksiklik varsa istediğiniz doyuma ulaşamayabilirsiniz. Bacopa olduğunu düşündüğüm bitkinizde bariz bir besin eksikliği gözle görülüyor. Ve onları budayıp tekrar ama birbirine daha yakın dikmenizi tavsiye ederim. 
 
Mevcut bitkilerinizin aman aman bir co2 ihtiyacı yok.. Sadece Co2'yi verdim bitkilerim çıldıracak diye bir beklentiniz olmasın. Besin+Co2+Aydınlatma tam bir bermuda şeytan üçgenidir ama çokta zevklidir. :) Kolay gelsin , saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir