Yadigar 2 - Gelişim Güncesi


pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2015 17:37
[b]Fotoğraf:[/b][b][img]http://i.hizliresim.com/Vl1OjB.jpg[/img]
[/b]
[b]Boyut (cm): [/b]75*36*48cm
[b]Kapasite (litre): [/b]Brüt:130lt Net:110lt
[b]Canlılar: [/b] Eklenme sırasına göre
4x Ember Tetra
4x Endler
3x Full Red Lepistes
2x Otocinclus affinis
3x Albino Kribensis
6x Sunset Platy
4x L144 tül kuyruk mavi göz

[b]Malzemeler: [/b]
[s]Haqos Expro-500 askı tipi dış filtre (karbon çıkartıldı micromec ilaveli)[/s]
Eheim 2226 - İlk sepet Eheim Mech+biyo sünger - ikinci sepet Eheim Substrat Pro+JBL Micromec+elyaf
100w ısıtıcı
[s]2*24w DIY T5 armatür-Grolux+Aquastar + 1*18w T8 6500K (Powerled armatür ile değişecek)[/s]
2*18w powerled (@darkaura)
9*1w deep red,
6*1w royal blue,
21*1w 6500K

[s]D501 karbonat+limon tuzu ile çalışan CO2 [/s]
Up Aqua 2lt tüp ve ISTA 3in1 difüzör
Taban, 2lt JBL Aquabasis üzerine 18kg kadar siyah hagen kum
[s]DIY 200lt/saat debili yüzey emici [/s]
Otomatik yemleme
[b]Akvaryum Bakımı: [/b]Haftalık %15 su değişimi ve arada eksilen su tamamlama (ozmos ile) - maalesef düzensiz
[b]Kullanılan Yemler: [/b]
Ocean Nutrition Community Feeder Pellet
Sera Vipagran
Sera Granugreen
NLS Grow Formula
NLS Small Fish Formula
Dondurulmuş kankurdu

[b]Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:[/b]
DIY Potasyum gübresi
DIY Demir gübresi
DIY Excel
JBL Ferropol 24
[s]Sera Florena
JBL Torv Activ (çok az)[/s]

Merhabalar,
Daha önce başladığım [img]http://i.hizliresim.com/OdYoq0.jpg[/img]
[img]http://i.hizliresim.com/BR911D.jpg[/img][img]http://i.hizliresim.com/bg5PjY.jpg[/img]

Son halini fotoğraflamamışım. Ancak durum sağdaki juncus repens çoşmuştu, parvula yayılmasını hızlandırmıştı, wendti brown ise azman olmuştu. Ancak yosun yiyici bir canlı yaşatamadığım için akvaryumda ilk kurulumdan kalan ve gelişimini devam ettiren bir yosun sorunu vardı. Camlar da eski ve çizik olduğu için ne kadar temizlesem de güzel görünmüyordu. Parvulaları ve junkus repensi attım. Echinodarus'un kökünden subulata çıkmıştı ve deli gibi çoğalmıştı onu da attım. Ayrıca ince ve koyu yapraklı bir saz türü vardı, o da gelişmiyordu onu da attım. Sadece rotala red ve cryptocornelar kalmıştım. Bir de zayıf fernler bulunan ince bir kütük. 
Transfer işlemi aceleye geldiğinden tasarıma dikkat edemedim. Zaten bitkilerin çoğunu attığım için elimde bir şey de kalmamıştı. Balıkları bir kovaya aldıktan sonra suyu iyice boşaltıp bir faraş ile zemini kalıp kalıp alıp yeni akvaryuma yerleştirdim. Yeni akvaryum yaklaşık 2 katı hacimde olduğu için ilave hagen ve alanım geniş olduğu için bir de yati kökü almıştım. Hageni yıkamadan üzerine döküverdim. Kütüğü de gözüme hoş görünen bir şekilde yerleştirdim, cryptocorne'u böldüm ve değişik yerlere ektim ve bıraktım. Bir tasarım yaptım diyemem. Bir hafta kadar sonra sağ tarafta gördüğünüz Echinodarus Red Rubin ve Lilaeopsis'in uzunu gibi duran bitkiyi alarak ekledim.
Şu anda transferin üzerinden yaklaşık 3 hafta geçti. İlk kurduğum zaman fotoğraf çekmemiştim. Ancak bir buçuk hafta kadar önceki hali aşağıda görebilirsiniz. [img]http://i.hizliresim.com/P5dr7b.jpg[/img]

Yosun sorunum bir türlü geçmiyordu. Güneş ışığı direkt olarak olmasa da yerden yansıyarak giriyor akvaryuma. SAE, CAE, cüce vatoz ve normal vatoz denedim sızdıran akvaryumda ancak hepsi iki üç gün sonra öldü, nerite ve elma içinden atladı, amanolar alıştırıp koyduğumda ters durdu (sonradan karides akvaryumuna koyarak amano ve nerite'leri kurtardım) acayip canım sıkıldı. Canlıların ölmesine dayanamıyorum. Aslında hep asidik suda yaşayabilen ve iyi yosun temizleyen otocinclus affinis'in peşindeydim ancak 3 gün önce bulabildim sıpaları. Aşağıda eklediğimin ertesi günü ve bugünkü durum var. Otocat'in neden bu kadar övüldüğünü sonunda anladım.[img]http://i.hizliresim.com/ZLP6l3.jpg[/img][img]http://i.hizliresim.com/LpWMj0.jpg[/img]
Bu arada cüce guramileri almak kötü bir karardı. Aldıktan sonra dank etti ancak alma sebebim tamamen iş arkadaşlarımın "renkli bir şeyler koy lan buraya" şeklindeki kaba ısrarlarıydı. Diğer balıkları rahatsız etmiyorlar ancak kendi aralarındaki tepişmeleri ve rotala ile lilaeopsis benzeri bitkiyi tırtıklamaları can sıkıcı.
Işıklandırma idareten devam ediyor şu anda. Mustafa beyden powerled'li aydınlatma elemanını bekliyorum. Kolay bitkiler oldukları için gelişim iyi ancak Cryptocorne Wendtti Brown'ı çıkaracağım. Zemini Monte Carlo ya da Parvula ile arka tarafa ise Aponogeton Madagascariensis ve bir tür daha eklemeyi planlıyorum. Sol ön taraftaki fern'i çıkartıp yerine bir orta plan bitkisi koymayı düşünüyorum. 
Yüzey emici ise akıntı yetersiz kaldığı için mecburiyetten uydurulmuş bir proje. Elimdeki power head ile bir pet şişeyi kesip içine ucuz yollu seramik halka, biraz JBL Micromec ve elyaf ile yaptım. Elyafın içinde suyu yumuşatması, hafif sarartması ve tannen/humik asit salgılaması için çok az miktarda JBL TorvActiv var. Su girişi üstten oluyor ve pet şişenin kenarı çentik çentik kesik. Çok güzel görev yapıyor. Yakından çektiğim bir resmini ekliyorum. Bir iki geliştirme var aklımda yapabilirsem paylaşacağım. Onun dışında soracak bir şey varsa seve seve cevaplarım.[img]http://i.hizliresim.com/vgvG3A.jpg[/img]
Bana arka plan ve sol ön için orta zorlukta bitki önerisinde bulunabilirseniz sevinirim. Gübre çeşitliliğimi de arttırmayı planlıyorum. Mikro element ve nitrat, fosfat, potasyum için DIY ya da marka olarak önerilerinizi bekliyorum. 
Bu arada sormak istediğiniz her türlü soruya ve vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım.
İsim konusundaki yaratıcılık eksikliğini lütfen yüzüme vurmayın [img]smileys4/smiley19.gif[/img][img]smileys4/smiley19.gif[/img][EDIT]pekozgur,2015-10-19 14:18:50[/EDIT]

Beğenenler: [T]76766,vlkncglr[/T][T]117945,Keys[/T][T]72854,mesutok[/T][T]111535,nasreddin[/T][T]140067,cihan42[/T][T]173545,segado[/T][T]36012,Hiko[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1275
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2015 17:57
Özgür bey kurulumunuz çok güzel tebrik ederim. Guramiler benim tanka da renkli oldukları için girdiler ama haylaz çocuklar gibi heopr yaramazlık peşindeler. Bitkili tankım varken NPK yı kendim kimayacidan aldim tozlarla yapiyordum. P ve K da sıkıntı yok ama N çok az bir gramajla yapılabildiği için çok fazla kalıyor insanın elinde çünkü kimyaci ancak 1 kglık paketler halinde satıyor. Toz alıp yapmak bence en iyisi siz de öyle yapın derim. Zaten ilanlar kısmında da toz halinde satan arkadaşlar var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2015 22:45
Zeki bey gübre konusunda öneriler için çok teşekkür ederim.

Bitki için de öneriniz var mıdır? Orta zorlukla arka plan ve orta plan için. ..

Beğenenler: [T]176186,Muhittin40[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2015 16:50
Bugün ufak bir iki değişikliğe gittim. Cryptocorne Wendtii Brown'ların sadece 1 tanesini bıraktım. Kökün batması için koyduğum kayayı çıkarttım ve yeni bir kaç bitki ilavesi yaptım. En önemli ilave uzun süredir aradığım taban bitkisi konusunda oldu. Monte Carlo'ları sonunda bulabildim. Ekiminin bu kadar zahmetli olduğunu bilmiyordum. Taşyününden ayırana kadar akla karayı seçtim. Ludwigia repens ve sol arkada rotalaların yanındaki ince yapraklı bitki (adını unuttum) nispeten daha kolay oldu. Ayrıca ön tarafta soğanlı ve kıpkırmızı bir bitki ekledim (onun da adını unuttum ) ama aponogeton türevi bir bitki değil. Gelişimi de oldukça yavaş. 

Echinodarus Red Rubin coşkun bir şekilde gelişiyor. Geçtiğimiz cuma yanlışlıkla yaptığım aşırı mikro element dozlaması sonucunda yeni çıkan yapraklar çok kızardılar. Rotalalar ilginç bir şekilde çürüyor gibiler. Toparlamazlarsa yerlerine değişik bir bitki düşünmeye başlayacağım.

Guramilerin 3 tanesini çıkarttım. Ne bitki görseler tırtıklamaya çalışıyorlar. Özellikle o ince yapraklının taze körpecik yapraklarını yolup yolup yediler. Rotalaları da bunlar hırpalamış olabilir.

Öndeki gelişmeyen Fern'leri çıkartıp yerine orta/ön plan gideri olan bir bitki ekleyebilirim, Pogostemon Helferi olabilir. Tavsiyelere açığım. 

Cep telefonu ile çektiğim bir fotoğrafı da ekleyeyim.



Bu arada ışıklandırmayı da Power Led'e çevirdim. Forumdan Mustafa Kalın (darkaura)'dan edindim. Yeni dikilmiş monte carlolardan bile fotosentez gözledim. Geçen Cuma yaptığım aşırı gübre yüklemesinden kaynaklı camlarda bir yosun sorunu oluştu diye düşünüyorum ama ışıklandırmadan da olabilir. Bu hafta sadece potasyum ilavesi yaptım. Gözleyerek hareket edeceğim. Eğer ışık güçlü geliyorsa armatürü 5-6cm yükseltik 90 derecelik lens takarak camlara gelmesini engelleyeceğim.

Beğenenler: [T]176186,Muhittin40[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 17:27
Akvaryumda gelişim devam ediyor ancak arka tarafa eklediğim ludwigia repens muhtemelen emers yetiştiği için çok çirkin bir hal aldı. Foto altta
Yeni dallar ve yapraklar güzeldi ancak çok zaman alacak gibi durduğu için söktüm. Yerlerine Limnophilia Aquatica ekledim ancak bir tanesi ısrarla yerinden çıkıyor, sanırım dış filtre akıntısına dayanamıyor. 

Hindistan cevizi üzerine de lav kayasına sardığım riccia'lardan biraz ekledim. Şu anda limnophlia yerinden çıktığı için ve elimi sokmak istemedim için yeni foto çekmiyorum. Hafta başı tekrar bir foto eklerim.

Bu arada pH ölçtüm 6,5 civarı bir rakam çıktı. Sanırım bitki gelişimi için ideal. Haftada 2 ya da 3 kez potasyum (duruma göre her defasında 3-4ml arasında) ve günlük Ferropol 24(günlük 2 damla) ile gübrelemeye devam ediyorum. Monte carlo'ların gelişimi böyle devam ederse iki üç hafta sonra bulundukları kısmı kaplayacaklar diye tahmin ediyorum.

Beğenenler: [T]89499,Am@deus[/T][T]152122,zekigonlum[/T][T]111535,nasreddin[/T][T]36012,Hiko[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 17:42


Ne kadar güzel bir resim yağlı boya tablosu gibi, bu resimle bitkili akvaryumlar yarışmasına girseniz baya iyi derece alırdınız çok begendim sade ferah güzel renk tonlarını uyumlu olduğu bir akvaryum olmuş. Sağdaki yukardaki beyaz yuvarlak şey ne onu anlamadım.
mesutok2015-04-30 17:45:00

Beğenenler: [T]176186,Muhittin40[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zekigonlumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1275
zekigonlumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 19:01
Özgür bey l. aquatica çok sevdiğim ve fırsatım olursa illa ki tankımda yer verdiğim bir bitki. Erimek üzere olan tek bir daldan kısa sürede DIY Npk, düzenli su değişimi, litre başına 0,9 w ile CO2 olmaksızın bir orman elde etmiştim. Nedense pek tutulan bir bitki değil o yüzden tankinizda yer almasina sevindim. Maşallah tank zate harika gidiyor.

Beğenenler: [T]176186,Muhittin40[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 23:18
[QUOTE=mesutok]

Ne kadar güzel bir resim yağlı boya tablosu gibi, bu resimle bitkili akvaryumlar yarışmasına girseniz baya iyi derece alırdınız çok begendim sade ferah güzel renk tonlarını uyumlu olduğu bir akvaryum olmuş. Sağdaki yukardaki beyaz yuvarlak şey ne onu anlamadım.
[/QUOTE]
Hocam o pet şişe ve 200lt/saatlik bir kafa motorundan yaptığım yüzey emici. İçine biraz micromec ve seramik halka ve elyaf koymuştum. Elyaf içinde de Tormec torf vardı. Ancak bir süre sonra çirkin bir hal aldı sonradan dondurma kabı ile geliştirdim biraz daha ve arka tarafa sakladım. Echinodarus red rubin in yaprakları arkasında duruyor bir sonraki resimde, elyaf ve torf koymadım bu sefer. Öyle olunca hem difüzörden çıkan karbondioksit de daha çok dolaşıyor akvaryumda hem de akıntıyı ön cama doğru verdiğim için dış filtre akıntısını arttırıyor.

Övgüleriniz için ayrıca teşekkürler.

[QUOTE=zekigonlum]Özgür bey l. aquatica çok sevdiğim ve fırsatım olursa illa ki tankımda yer verdiğim bir bitki. Erimek üzere olan tek bir daldan kısa sürede DIY Npk, düzenli su değişimi, litre başına 0,9 w ile CO2 olmaksızın bir orman elde etmiştim. Nedense pek tutulan bir bitki değil o yüzden tankinizda yer almasina sevindim. Maşallah tank zate harika gidiyor.[/QUOTE]

Zeki bey pazaartesi günü düzenleyip yeni foto ekleyeceğim. Beğendmenize sevindim. Çok teşekkürler.
pekozgur2015-04-30 23:19:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanAkarsuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2015
İl: Çanakkale
Mesaj: 146
CanAkarsuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2015 23:46
Özgür bey öncelikle kurulumunuzun hayırlı olmasını diliyorum. Sol tarafta kalın yapraklı olan bitkinin adı nedir acaba? Çok sade ve hoş bir tasarım gerçekleştirmişsiniz bunu söylemeden geçemeyeceğim, suyun berraklığı ise hayalimdeki berraklıkta dış - iç filtreler su berraklaştırıcılar ne kullandıysam bir türlü bu görüntüye ulaşamadım sırrı nedir acaba? Tekrardan başarılarınızın devamını diliyorum sağlıklı balıklar dilerim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 00:38
Hocam sağdaki büyük yapraklı bitki echinodorus red rubin, öndeki kırmızı bitki ise barclaya demişti satıcı ama bendeki soğanlı bir bitki bizim forumda soğanlı bitki olarak görünüyor o yüzden kafam karıştı açıkçası.

Suyun berraklığı muhtemelen dış filtrede neredeyse hiç elyaf kullanmadan sadece sünger, seramik halka ve JBL Micromec kullanmamdan kaynaklı. Çok çok ince (Haqos filtre içinden çıkanlardan sadece 1 tane katman elyaf var o kadar) Evdeki akvaryumum da micromec kullanıyorum ve oradaki su da aynı berraklıkta. Tavsiye edebileceğim bir ürün gerçekten. Bir de kurduktan sonra filtreyi sadece 1 ay sonra bir kere karbonu çıkartmak için açtım onun dışında  bir müdahalede bulunmadım. Aslında bu hacim Haqos Expro-500 için sınırın üzerinde.

Bu arada su olarak ozmos artezyen karışımı kullanıyorum, suda klor olmadığı dinlendirme, aquatan ya da berraklaştırıcı bir şey kullanmıyorum. Dip çekimini de yapmıyorum, sadece haftalık su değişiminde eğer ölü yaprak parçaları varsa onları alıyorum. Aklıma esince de ön camda yosun varsa siliyorum o kadar. Sır demeyelim de yapılacak en güzel şey düzen oturduysa çok müdahale etmemek o da sabırla ve zamanla oluyor. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanAkarsuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2015
İl: Çanakkale
Mesaj: 146
CanAkarsuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 00:49
[QUOTE=pekozgur]Hocam sağdaki büyük yapraklı bitki echinodorus red rubin, öndeki kırmızı bitki ise barclaya demişti satıcı ama bendeki soğanlı bir bitki bizim forumda soğanlı bitki olarak görünüyor o yüzden kafam karıştı açıkçası.

Suyun berraklığı muhtemelen dış filtrede neredeyse hiç elyaf kullanmadan sadece sünger, seramik halka ve JBL Micromec kullanmamdan kaynaklı. Çok çok ince (Haqos filtre içinden çıkanlardan sadece 1 tane katman elyaf var o kadar) Evdeki akvaryumum da micromec kullanıyorum ve oradaki su da aynı berraklıkta. Tavsiye edebileceğim bir ürün gerçekten. Bir de kurduktan sonra filtreyi sadece 1 ay sonra bir kere karbonu çıkartmak için açtım onun dışında  bir müdahalede bulunmadım. Aslında bu hacim Haqos Expro-500 için sınırın üzerinde.

Bu arada su olarak ozmos artezyen karışımı kullanıyorum, suda klor olmadığı dinlendirme, aquatan ya da berraklaştırıcı bir şey kullanmıyorum. Dip çekimini de yapmıyorum, sadece haftalık su değişiminde eğer ölü yaprak parçaları varsa onları alıyorum. Aklıma esince de ön camda yosun varsa siliyorum o kadar. Sır demeyelim de yapılacak en güzel şey düzen oturduysa çok müdahale etmemek o da sabırla ve zamanla oluyor. 
[/QUOTE]

Bitki ve diğer bilgiler için öncelikle teşekkür ediyorum sanırım yaşadığım yerde bulamayacağım bir bitki olsa gerek :)..  Suyun berraklığı konusuna gelirsek dış filtrem çok güzel bir filtre kullanan herkes çok memnun hatta 200 250 lt akvaryumda bile kullananlar var sun sun 603b  normalde 3 sünger 1 elyafla kullanılıyor fakat ben 3 sünger 2 elyaf 1 paket seramik halka koydum öyle kullanıyorum. ayda bir temizliyorum filtreyide. Bu gün 40 litre su değişimi yaptım sırf bu yüzden su düzenleyici su berraklaştırıcı aldım ama yok yok yok hiçbir işe yaramadı..  Pahalı berraklaştırıcı filtre ürünleri var fakat öğrenci halimizle onları almak rüya gibi şu sıralar :))   Suyu şebeke suyu kullanıyorum ben 3 gunde bir dip çekimi yaptığım için 3 gün dinleniyor haliyle buda yetiyor zaten 20 lt damacanadan klorun uçması 1.5 gün sürüyor sırf bu yüzden belediyeden su değerleri için bilgi aldım ne zaman klor atılıyor vs gibisinden..  Akvaryumumda hiçbir şekilde yosun sorunu yok çok şükür. Gerçi kuralı daha 1 hafta 10 gun oldu olmadı bakalım ilerleyen günlerde ne olacak artık iyice sinirim bozulmaya başladı bu berraklık konusuna başarılarınızın devamını ve sağlıklı balıklar dilerim :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 01:14
Can bey sanırım hacimlerimiz yakın, filtrelerin çevirdiği su miktarı da benzer. Tek fark filtre malzemesi ve benim el yapımı yüzey emici. Ben dış filtrede elyaf kullanımını hiç sevmiyorum. Kalın tabaka olarak eklendiğinde tıkanıp debi düşürmekten başka işe yaramıyor. Akvaryum suyunda bulunan, eğer havadan uçuşan toz girmiyorsa, bütün maddeler organik maddeler. Dolayısı ile süzmek yerine parçalamak önemli bence. 

Şöyle bir öneride bulunabilirim. Süngerlerden birisini çıkartın, elyafı teke indirin, debisi biraz artsın. Kurulum yeni ise ve çeşme suyu kullanıyorsanız az miktarda aktif karbon ekleyin döngü oturana kadar çok faydası olacaktır. Ancak gübre veriyorsanız (ki şu aşamada yarım doz potasyum dışında gübre vermeyin) onu da  tutar. 2-3 hafta sonra karbonu çıkartın ve kesinlikle 1 aydan uzun tutmayın, tuttuğu ağır metal, amonyak vs ne varsa salmaya başlıyor diyorlar, deneyimlemedim ama yabancı forumlar dahil her yerde bu şekilde söyleniyor. tecrübeye uyuyoruz. Karbonun yanına imkan varsa az da olsa siporax ya da micromec ekleyin, yoksa elinizdeki seramik halkalarla devam edin. Ama en önemlisi sabredin. Bazı durumlarda suyun bulanıklığının geçmesi 1 ayı buluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CanAkarsuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2015
İl: Çanakkale
Mesaj: 146
CanAkarsuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 04:15
[QUOTE=pekozgur]Can bey sanırım hacimlerimiz yakın, filtrelerin çevirdiği su miktarı da benzer. Tek fark filtre malzemesi ve benim el yapımı yüzey emici. Ben dış filtrede elyaf kullanımını hiç sevmiyorum. Kalın tabaka olarak eklendiğinde tıkanıp debi düşürmekten başka işe yaramıyor. Akvaryum suyunda bulunan, eğer havadan uçuşan toz girmiyorsa, bütün maddeler organik maddeler. Dolayısı ile süzmek yerine parçalamak önemli bence. 

Şöyle bir öneride bulunabilirim. Süngerlerden birisini çıkartın, elyafı teke indirin, debisi biraz artsın. Kurulum yeni ise ve çeşme suyu kullanıyorsanız az miktarda aktif karbon ekleyin döngü oturana kadar çok faydası olacaktır. Ancak gübre veriyorsanız (ki şu aşamada yarım doz potasyum dışında gübre vermeyin) onu da  tutar. 2-3 hafta sonra karbonu çıkartın ve kesinlikle 1 aydan uzun tutmayın, tuttuğu ağır metal, amonyak vs ne varsa salmaya başlıyor diyorlar, deneyimlemedim ama yabancı forumlar dahil her yerde bu şekilde söyleniyor. tecrübeye uyuyoruz. Karbonun yanına imkan varsa az da olsa siporax ya da micromec ekleyin, yoksa elinizdeki seramik halkalarla devam edin. Ama en önemlisi sabredin. Bazı durumlarda suyun bulanıklığının geçmesi 1 ayı buluyor.
[/QUOTE]

Aktif karbon elimde bulunmakta bir süre kullandım fakat ne amaçla kullanıldığını tam bilmiyorum elimde hala bir miktar bulunmakta ekleyebilirim ekle diyorsanız. Gübre sadece misket gübre kullanıyorum o kadar başka kullanmıyorum pek gerek görmüyorum. Gereksiz yere yosun tehlikesi almak istemediğim için sadece misket gübre kullanıyorum ki zaten balıkların dışkılarındanda besin alıyor bitkiler ışıklandırmamda tamı tamına ne fazla ne az.  Şu sıralar siporax vs. artık hiçbirşey alacak maddiyat kalmadı tükendim desem yeridir :))  Enteresan olan başkaları berraklaştırıcı kullanıyor işe yarıyor ama ben kullandım hiçbir işe yaramadı anlayamadım tam dozunda koymama ramen bir değişim olmadı sanırım su düzenleyicide kullandığım için çakıştılar sanırım maddesel olarak..  Gerçi şöyle bir durumda var tilkileri minimuma indireceğim zaten benim tanıtımımada yazmışsınız mor bitkiler yarı sucul diye onlarda gidecekler bi süre sonra yeni bitki ekleyeceğim yine bulanacak su bir türlü oturtamadım düzeni.. 

Beğenenler: [T]176186,Muhittin40[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokhantiknazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 664
gokhantiknazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 20:54
Akvaryum güzel ilerliyor maşallah. Gözüme tek batan şey Kütük üstündeki hindistan cevizi. Doğallığı çok bozmuş ve odak noktasında. Kafa motorunu iyi gizlemişsiniz bence cıkartın ama bana batar mesela.
iyi seyirler.

Beğenenler: [T]163906,pekozgur[/T][T]176186,Muhittin40[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir