*Red Leopard Discus*
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2008 11:13
Arkadaşlar aranızda Red Leopard Discus besleyen veya onlar hakkında bilgisi olanlar varmı? Ben uzun zamandan beri arıyorum bulamadım. En azından Red Leopard'lar hakkında bilgisi olanlar varsa ve paylaşırlarsa sevinirim. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2008 18:05
Red leopard discus,tahminen spotted eruption-melon veya s.e.-white eruption çaprazlaması olabilir,bende 2 şekil içinde malzeme var .Deneyeceğim,hatta geçen gün sercan ve aytaç kardeşlerlede bunu konuştuk. tezelh 2008-02-06 22:02:50
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2008 13:41
Denemelerinizin sonuçlarını bizlede paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2008 11:21
Merhaba, Red leopar dan kastınız, beyaz/açık mavi/kobalt mavi üzerine kırmızı iri noktalı desen formumudur?
Eğer ki öle ise bahsettiğiniz balık Leopar yada diğer isimleri ise leopar skine- Leopard- Leopard diamond - red spotted Leopard' dır her üretici arklı isimlerle balıklarını adlandırıyor bundada küçük desensel nüanslarlar isim belirlemede rol oynuyor, Leoaparlarda kırmızı benekler spotted lara göre daha iridir kimi zaman noktaların arasında kısa eğrisel çizgiler desenin içinde noktaların arasında yer alır, tahmin edildiğinin aksine, Melon yada spotted euroption, white spotted lar kullanılarak üretilmemişlerdir, aksine spotted türevleri ve atta whıte spottedlar/ whıte leoparlarda üretiminden birazdan bahsedeceğim leoparla ana rol oynamaktadır.
Leoaparlar sanıldığı gibi çok ileri bir hibrit değildir. Üretiminde kullanılan anaçlarda F0/F1 Red spotted Green tefe başlıca rol oynar bilindiği gibi green tefeler benekl varyasyonlarında dominantı atası olarak bilinir.
Leoapar discus Red turkuaz veya blue turkuaz ile Green tefe nin çaprazlaması neticesi ile elde edilir, tabi bu hemen ilkj batın yavruların hepsinin leopar olacağı anlamı taşımaz, içlerinde istenilen desene hitab etmeyen balıklarda çıkacaktır, ve seleksiyon yolu ile balıklar elenir, ve birsonraki üretimde kullanılmak üzere ayrılır, bu şekilde 2-3 jenerasyon çalışılırsa güzel leoparlar elde edilmiş olur. Tabi bu leoparların da kendi arasında çaprazlanmasında leopar yavrular elde edilmiş olunacaktır, fakat bi batındaki leoapar % si git gide azalacak ve nihayetinde dominant olan F0 yada en yakın F1 e ihtiyaç duyulacaktır.
Anlattıklarımı birkaç fotoğraflada desteklemeye çalışayım, alltaki resim benim kendi üretimim leoapar yavrulardan birisine ait üretimi iki leoparın çiftleşmesi neticesinde gerçekleşti.
Alttaki resim ise DÜnyaca ünlü üreticilerden malezyalı Martin NG e ait discus katalog kitabından scane edilmiştir, fiikir vermesi açısından bunuda ekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir