Vitrin camından akvaryum yapmak
Ölçüler e*b*y= 27*60*26 =
Merhaba arkadaşlar, (Öncelikle yazıyı ilmi değil konuşma ağzı ile yazdım. Bu ne yahu demeyin)
Evde atıl vaziyette duran eskidiği için attığım vitrine ait camlardan, (sizin burada anlattığınız onca akvaryum yapımı dersinden cesaret alarak) bir akvaryum yapayım dedim. Daha önce böyle bir şeyi hiç denememiştim. Elime cam kesme elması almış insan değilim. Diğer bir çok alanda iyi kötü uğraşlarım olsa da (marangozluk, elektrikli eşya tamiri, boya badana, musluk işleri filan) ilk defa cam kesip sonrada silikonla yapıştırma işi denedim. Biraz da merak yaptım aslında olur mu diye.
İlk önce koçtaşa giderek kendime 1 sista akvaryum silikonu, 1 cam kesme elması aldım. Diğer malzemeler evde vardı.
Ayrıca eski vitrinden ayırmış olduğum birkaç sunta parçası da fazlası ile “akvaryum yapma altlığı” olarak iş gördü.
Malzemeleri alırken kağıt bant almayı unutmayın. Ben unutmuşum. Bu yüzden koli bandı kullandım. Pek problem olmadı ama çıkartırken taban kısmında biraz problem yaşadım.
Öncelikle evde ayak altı olmayan bir yer seçin. Ben, kullanmadığımız bir odayı seçtim. Gerçi evde meraklı iki kızım hemen yanıma geldi ve onlarla da uğraşmak zorunda kaldım. Özellikle cam kesme işi çok tehlikeli, cam kesme işinde çok stres yaşadım.
Arka yaslanma tahtasının taban tahtasına 90 derecede olması için ikisini birbirine vidaladıktan sonra küçük parçalardan birini dik açıyı elde edecek şekilde iki büyük parçanın ortasına vidaladım. (Tüm vidalama işlemlerini matkapla yaptım, pek zamanımı almadı)
Bu şekilde 90 derece birbirine dikliği sağladıktan sonra kenar parçalarını vidaladım. (Benim için en zor kısmı, bu altlığı yapmak oldu. Bunu bitirdikten sonra akvaryumu yapmak çok zor değildi. Tabiî ki Cam kesme hariç)
Ben solak olduğum için sadece sol elime eldiven taktım. İlk kez cam kesiyordum. İlk çizimden sonra camı kırma işinde baya zorlandım. Acaba cam benim çizdiğim sınırları izleyerek mi kırılacak diye korktum. Çünkü ne kadar kuvvet uygulayacağımı
Camları kestikten sonra küçük parçaları kaldırdım. Kestiğim camların kesik kısımlarını da bileme taşı ile banyoda musluğun altında rodajladım. Benim avantajım camlar vitrin camı olduğu için her köşesi muntazam yuvarlatılmıştı. Sadece kestiğim köşeleri yontmaya çalıştım. İşe yaradı, ama tavsiyem ince uçlu bir çelik eğe ile kuru olarak yapılması. Çünkü yontarken birkaç köşeden 1-
Kuruladığım camları bantlamaya geldi sıra. (Camlarımın kalınlığı
Bantlarını çektikten sonra sıra silikonlamaya geldi. Silikon işine başlamadan önce alt camı tablaya koymadan önce ince bir gazete şeridi keserek alt camın altına koydum ki silikon kuruyunca tahtaya yapışmasın. Bunun üzerine olacak şekilde taban camını altlığa yerleştirdim ve ilk önce arka cam için taban camına silikon çektim. Silikonu çektikten sonra, arka camı bu silikonun üzerine yerleştirdim. Bastırmadan bıraktım. Artan silikonları parmağımla sildim. Ama itiraf ediyorum iyi bir yöntem değil. Siz başka bir malzeme kullanın.
Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra bantları soktüm. Biraz uğraştırdı beni ama bantları sökmeden önce bantların silikona değdiği yerlerde maket bıçağı ile çizmek zorunda kaldım. Silikonu kaldırmamak için. … 2 gün sonra elime aldığımda taş gibi idi. Banyoya attım içini su doldurdum. Sızdırma yok ama birkaç gün daha bekleyeceğim.
Fotoğrafları çektiği için büyük kızım Zehra’ya (10) ve bana çalışırken problem çıkartmadığı için küçük kızım Ayşenur’a (3) teşekkür ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ayrıca Hüseyin bey alttakı mobılya muhtemeln silokon bulaşmasın o bu olmasın die (yengeden fırca yememek ıcın)konusmutur dıe dusunuyorum cunkı kenardan halı gözukuyor:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir