Uysal Akvaryumum
Selamlar
Benim kaplumbağalar hakkında hiç bir bilgim yok ama konu ilgimi çekti, çünkü benim aklıma hep gelirdi kaplumbağa ve balık bir arada olurmu? Olursa ne güzel olur derdim. Hatta sadece balık ve kaplumbağa değil bir ara internetten gezinirken görmüştüm adam aynı tankta discus ve arowana besliyordu. Forumda discus bölümünde konu bile açmıştım bu resimle ile ilgili. Neyse uzun lafın kısası arkadaşlar o zaman resme cevaben yurt dışındaki hobicilerin böyle değişik kombinasyonlara çok meraklı olduklarını böyle şeyler yaptıklarını falan yazmıştı. Sizin verdiğiniz yurt dışı örneklerede baktım. Genelde sitelerde verilen örneklerdeki balıklar baya iri cüsseli cichlidler. Kafam karıştı açıkçası. Ama arkadaşlara şu konuda katılıyorum bir kaplumbağa macerası uğruna Meleklerimi riske atamam. Konunun sonucunu merakla bekleyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Takdir edersiniz ki bir Hukukçunun biyoloji bilmemesi oldukça normaldir , ben sadece lise 1 de haftada 2 saat biyoloji gördüm , zaten hangi enzim , hangi işlem gibi şeyler yazmadım .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Isı kütle varsa vardır. Örneğin yılan gündüz güneşlenip bunu gece ortaya çıkarıp saldırayım diyemez. Sıcaklık zaman grafiğinde ciddi zıplamalar olmaz, yavaş yavaş artar yavaş yavaş azalır. Gündüz sıcaklığı yükselir akşam da sıcaklığı düşer. Yani yılanın arabanızın ön camındaki bozuk paradan fazla bir farkı yok, gündüz radyasyondan dolayı güneşten ısı transfer edip ısınır, kendi sıcaklığı da çevre sıcaklığından düşükken yani akşama doğru ve gece konveksiyon ile çevreye ısı salar. Bunu depolayıp şimdi sıcaklığım dursun, gece daha iyi saldırayım diye bir şansı yok yani.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
Hayır bu konuda yazmadınız. Verdiğiniz linklere de baktım. Açık bir tablo ya da liste yok. Eğer başka konulardaki mesajlarınızdan bahsediyorsanız onları gösterin de herkes görsün. Ben sizin mesajlarınızı araştırmak zorunda değilim. Ayrıca koyu yazılan ifade gibi ifadeleri terketmenizi dilerim, burada münazara yapmıyoruz, bilgi alışverişi yapıyoruz.
Konu hakkındaki genel yorumumu sorarsanız bence yazmamanızın sebebi aslında gerçekte bu gibi bir kategorizasyonun var olmaması. Onlarca kaplumbağa türü ve yüzlerce balık türü var. Bu hengame içinde kesin bir listeleme yapmak için onlarca yıllık tecrübeye ve denemeye ihtiyaç var. Fakat bu aslında mevcut olmadığından genelleme yapılıyor. Siz de bu genellemeleri kesin, genelgeçer bir kuralmış gibi yazıyorsunuz. Evet kaplumbağaları iyi biliyor olabilirsiniz, ancak akvaryumun diğer grubu olan balıkları iyi tanımıyorsunuz. Aynı eksiklik karşı tarafta da mevcut, biz balıkseverler de kaplumbağaları iyi tanımıyoruz. Bu ortamda yapmamız gereken şey aceleci davranmamak, bu konuda yeterli birikimin oluşmasını beklemek. Bir 10 cm lik GT nin 20 cm lik kaplumbağalarla birlikte hayatta kalması (ki hala ölme riski var) ise söz konusu birikimin anca binde biri olabilir.
[QUOTE=Mirac61300] Slider ve Cooter gibi Pig Pond türü hepçil kaplumbağalarla orta derecede agresif Kuzey Amerika cichlidlerinin tümü , Keyhole , green terrör gibi Kuzey amerika cichlidleri ile karma tank oluşturabilecek Güney amerika cichlidleri bunu daha önce defalarca yazdım fakat gözünüzden kaçmıştır .
Yazıdaki hataları teker teker düzeltme zahmetine girmeyeceğim. Ama şu son yazdığınız önemli, eğer diş çıkardıklarında balıkları çıkaracaksak, gene en başa dönmüş oluruz, yani kaplumbağa kendiyle baş başa kalır.
Ayrıca hep kaplumbağa açısından yaklaşıyorsunuz, kaplumbağaların ne kadar pislik ürettiği bilinir. Bu pisliğin çok büyük tanklar dışında su değerlerini ciddi şekilde değiştireceği kesin. Hangi balık türü olursa olsun bu iyi bir şey değil. Bu gibi şeyleri de atlamamak lazım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir arkadaşta 75 yıl yaşadığını iddaa etmiş kaplumbağaların kayıtlarda en fazla 40 yazıyor kendileri kaynağı belirtirse sevineceğim .
Diye sormuşsunuz. Buyrun kaynağım:
http://www.akvaryum.com/surungenler.asp?id=&alt_kat=973
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konu bunda sonra bir yere gidemeyecek gibi, herkes düşüncelerini ortaya koydu, biz hobiciler de böyle bir düşüncemiz varsa inandığımız doğruyu seçip sonucunu yaşayıp göreceğiz, konuyu kilitliyorum...
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir