Üşengeçlik
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 11:27
[QUOTE=levent1936][QUOTE=oscarus] [QUOTE=rastlantısal]Kürşat bey, nitrat suda homojen dağılır. [/QUOTE]
Şimdi o üstatlar yanlış mı biliyor yani?
???????[/QUOTE]
oscarus 2011-11-27 11:28:53
Ben de sizin gibi biliyordum.Hatta ben daha kolay olduğu için su çekimini üstten yapıyordum ama bazı akvaryum üstatları dipten çekmem gerektiğini çünkü nitratın dipte biriktiğini söylemişlerdi.
Şimdi o üstatlar yanlış mı biliyor yani?
???????[/QUOTE]
Dipten çekimin tavsiye edilmesinin sebebi kaba pisliklerin alınmasıdır (nitrata bir etkende bu kaba pisliklerdir). Nitratın homojen dağılması bilimsel bir bilgidir, üstatlıkla alakası yoktur.
http://www.akvaryum.com/forum/buharlasan_sudaki_nitrat_ucar_mi_k91478.asp?PN=3 buradan ayrıntı okunabilir.
[/QUOTE]
Yanlış bilgilendirilmemi engellediğiniz için teşekkürler...Ben zaten ilk başta akvaryumun üstünde su çekimi yapıyordum.Benim de bildiğim homojen olduğuydu...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2011 16:20
Nitrat diğer arkadaşlarımızın da dediği gibi suda homojen dağılır, fakat dipten çekilmesinin sebebi nitrat oluşumuna sebep olan pisliklerin dipte birikmiş olmasıdır diye biliyorum.Böylece nitrat oluşumuna karşı daha uzun vadeli bir önlem alınmış olur. Yanlışım varsa zaten arkadaşlarımız düzeltirler.
Saygılarımla,
Saygılarımla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2011 12:56
Dipte oluşan pislikler dediğiniz şey eğer yenmeyen fazla yemler değil ise, nitrat oluşmasına katkıları yok denecek kadar azdır. Eğer fazla yem ise o zaman nitrata katkısı vardır.
Azot döngüsünün sonucu oluşan nitrat, büyük çoğunlukla balıkların solungaçlarından çıkar. Sanırım birazı da üre olarak çıkıyor.
Yani balığın dışkısının nitratla pek alakası yok. Bu sebeple, su değişimlerinizi yaparken suyu dipten çekip, tabanı allak bullak etmenize gerek yok. Herhangi bir yere hortumu salıp suyu çekip, taze suyu eklemek yeterli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir