tubifex ve parazit taşıyan canlı yemleri verirken steril yapmanın yolu


HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 13:19
Ben tubifexten başlamak istiyorum çünkü balıklarımız bu yemi çok seviyor ve yedikleri için aynı zamanda tubifex üreme,büyüme ve gelişme gibi faktörleri olumlu etkilediği için bu yem çok tutulan ama bir o kadarda zararı olan yemdir şimdi gelelim steril etmeye bu yem steril yöntemlerle %75-80 arası temizlenebilir geriye kalan 25-20si balığın bağışıklık sistemine kalıyor şimdi
1-tubifeksi aldık eve geldik mikrop kapmamamız için cerrah eldivenlerimizi takıyoruz
2-tubifexi akvaryumdan aldığımız 2 lt kadar su ile güzelce yıkıyoruz 
3-suya hafif kaya tuzu atıp 5dk bekletip tubifeksi başka temiz bir suya alıyoruz burada metilen mavisi 1-2 damlatıyoruz
4-balıklara ilk olarak sarımsaklı yem takviyesi yaptıktan 5 dk sonra tubifexii balıklara atıyoruz

balıklarınız iştahla yiyiyor ve bağışıklık sistemide o %20'lik kısmı hallediyor nasılmı sarımsak aslında doğal antibiotikdir bağışıklık sistemini zinde tutar ve balıklarımız hem yemin yararlarından faydalanıyor hemde zararlarından uzak duruyor

anlaşılmayan bir durum olduğunda bir özel mesaj yeter

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1066
KeremÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 13:38
Artemia, kan kurdu varken neden böyle riske girilsin ki. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 13:47

Sterilizasyon: Herhangi bir maddenin ya da cismin üzerinde bulunan, tüm patojen ve nonpatojen mikroorganizmaların temizlenmesi işlemidir. Sadece cansız nesnelere uygulanabilir. Steril, madde üzerinde patojen veya nonpatojen hiçbir mikroorganizmanın bulunmaması demektir.

Size internette bulduğum bir siteriliazyon şeması göstermek istiyorum.

Bunun dışında herhangibir siteril ortam oluşturmak yukarda bahsettiğiniz üzere mümkün değil.Size tavsiyem, kurutulmuş yani siterilizasyon olmuş küp tubifex kullanmanız.Hem kendi sağlığınız hemde balıklarınız için daha yararlı olacağı kanaatindeyim.


 

+1: [T]168086,brigantes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 14:10
Artemianın besin değeri tubifex kadar yüksek değil ve bağzı balıklar yiyemiyor örn=japon balığı kan kurdu ise zaten bulunamıyor kış günü ise zaten bulunamaz çünkü sivrisinek yok
steril bir canlıyı veya bir varlığı mikrop ve zararlı organizmalardan ayırmak demektir ve küp tubifex canlısı kadar besleyici değil zaten dediğim gibi balığa verdiğimiz sarımsak balığın bağırsağına giren bütün mikrop ve parazitleri kıracaktır zaten steril işleminden sonra tubifxin dışı temizleniyor ve iç kısmındaki bakterileride balığın bağırsağındaki sarımsak temizleyerek gayet yarrarlı ve temiz bir yem haline getiriliyor 
mehmet zahit2013-01-20 14:11:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 14:41
Beyler

Ne tubifex bu başlıkta tarifi yapıldığı kadar basit temizlenir , ne de artemia zannedildiği kadar güvenli bir yemdir. Daha iyi anlaşılabilmesi için bu iki olayıda detaylı açıklayayım.

 Ben huy olarak biray detaylı açıklama yapmayı severim beyler, uzun yazıları okuma huyunuz yoksa
devamını okumayın.

Mehmet Zait beyin tavsiyesine uyarsak , mikrop kapmamak için eldiven taktık ve 2 litrelik suyla yıkayıp  ( bence burada 2 litrelik bir kaptan bahsetmek istiyor ) içine tuz ve artemia atıp 5 dakika bekledik.Tuz 5 dakikada ne yapar biliyormusunuz. ? Ben söyleyeyim hiç bir şey yapmaz. Peki neden tuz. ? zannederim buradaki amaç iç parazitleri öldürmek.ve bunu tuzla 5 dakika yapacaksınız. Sizce bu mümkün mü.?  Evet diyorsanız yazının geri kalanını okumasanızda olur. Yaptığınıza aynen devam edin.

 Birde işi garantiye almak için metilen mavisinden 1-2 damla tavsiyesi var ki yine 2 litrelik bir su kütlesinden bahsediyoruz. 2 damla metilen mavisi ne yapar. ? Bu kadar kısa süreli etkileşim için konuşursak, yine hiç bir şey yapmaz. Ne iç paraziti öldürür ne de mikrobu kırar. Çünkü metilen mavisi zannedildiği kadar güçlü bir dezenfektan değildir.

 Peki madem o olmaz bu olmaz diye atıp tutuyorum burada , tubifex aldığım vakit ben ne yapıyorum. ?

 Ben tubifexi porsiyonla değil kiloyla alırım.Tubifexi bu kadar ölümcül yapan 2 unsur , ilki yaşadığı ortamda yuttuğu bünyesinde yoğun metan gazı bulunan  çamurlu toprak ve iyi ayrıştırılmadığı vakit araya kaçmış ölü olanların balıklar tarafından yenilmesi.

 Yapılan en genel hata tubifexi  yumuruta kutusu gibi bir yerde  soğukta bekletmektir. Sucul bir canlı olan tubifexin , bu bekletme yönetmiyle canlı olanların içindeki çamurlu toprak aynen kalacağı gibi, en dışta kalanları , hem kuruyarak hemde birbirlerini boğarak ölür. Bunu süzgeçten geçirip verirseniz , tankınıza hem ölü hemde zehirli toprak yutmuş olanları kendi elinizle verirsiniz. bu durumda savunma sistemi en zayıf olanlar ölecektir. genel hastalık zannedipte akvaryumunuza dezenfektanı basarsanız , biyolojik sisteminiz çökeceğinden diğer sağlam balıklarınızda zamanla hastalanacak ve aynı yemlemeye devam ederseniz bunlarda ölecektir.

 İllaki tubifex vermek istiyoruz , bu durumda ne yapmak lazım.?

 Arkadaşlar  tubifex sucul ortamnda yaşayan ve  bol oksijen isteyen bir canlıdır. Ayrı bir tank kurup , balıklarımız için yaptığımız tüm uygulamaları tubifes için yaparsak , bu canlıları aylarca tanklarda yaşatmak mümkündür. İşin can sıkıcı kısmı ilk haftadır.Her gün azar azar içlerindeki toprağı kusarlar. Gerekirse günlük su değişimleri yapabilir hatta çokta kibar davranmanıza  gerek yok direkt klorlu su ile değiştirebilirsiniz. Bu arada ölenler olur ve bunların acilen tanktan alınması gerekir.1 haftanın sonunda elinizde içinde zehirli topraktan arınmış , mutlu mutlu salınımlar yapan bir tubifex topağı kalır.akvaryum suyunun renginden bunu anlayabilirsiniz.Elbette isterseniz arada dezenfektanda kullanmak faydalı olur.  .Dolayısıyla alır almaz atmak yerine içindeki toprağı kusturarak ve ölenleri ayıklayıp verilince gerçekten güzel bir yem olur.



Uploaded with ImageShack.us


 Artemiaya fazla güvenmeyin arkadaşlar.Tamam sterildir, protein değerleri yüksek , yavru için çok önemli bir yemdir ama inanın zannettiğiniz kadar masum bir yem değildir. gelişi güzel verildiğinde ölümcüldür. bunu da açıklayalım.

 Benim gibi  aşırı meraklıysanız ve elinizde 60 X kez büyüten bir mercek sistemi varsa bununla artemiaya baktığınız vakit şunu göreceksiniz.Suyun içinde zıplayan canlı bir organizma ve bu zıplamanın oluşturduğu akıntıdan dolayı  yukarı, aşağı, sağa, sola savrulan bir sürü açılmamış artemia yumurtası. Üstüne üstlük bunlarda artemia gibi turuncu renkteler. Çıplak gözle  baktığınız vakit açılmış bir sürü artemia zannederken , mercekle baktığınız vakit açılmış kadar bir o kadarda açılmamaış  artemia yumurtaları.

 Açılan artemiaların kabukları yüzeyde toplanırken . açılmayanlar dibe çöker.her ne kadar ışık yakıpta artmeiaları ışığın olduğu köşeye toplayıpta buradan almak gibi bir düşünceniz olsada , büyük oranlarda büyüten merceklerle baktığınız vakit kıpır kıpır zıplayan artemiaların ışığa giderken, suyu dalgalandırarak  yanlarında bir sürü açılmamış yumurtayıda çektiğini göreceksiniz. ( video makinamın büyütme oranları bu kadar yüksek olmadığı için vidosunu çekemiyorum ) Bir köşeye çektiğiniz artemiaları sifonlarken alttaki açılmamış yumurtaları da çekip  balıklarınıza veriyorsunuz.

 Peki burada ölümcül olan nedir. ? hemem söyleyeyim artemianın kabuğu.dekapsüle edilmiş yani kabuksuz artemia güvenilir bir yem iken , kabuklu artemia yiyen balık ne yazık ki ölüyor.

 Çok bilimsel olmadığını belirterek uyguladığım bir deneyden çıkan sonucu şu şekilde yorumluyorum  elbette bu kesin böyledir diyede iddia etmem ,tecrübe edinmek için yapılan bir uygulamadır.

 Artemia için 18-24 saat bekleniyorsa  kabuksuz artemiayada aynı şekilde açmaya çalışmak  düşünülürse , ortada çok ciddi kalınlıkta bir kabul kalmadığı için mantıken çok daha kısa bir süre beklemek gerekir. deneyin ana düşüncesi buydu.

 Tuz oranı ve sıcaklık ayarlanıp , ortama kabuksuz artemia atılınca  şu oluyor arkadaşlar. ben daha kısa sürecek bir açılım beklerken, suyun üzerinde sönmeyen sabunsu bir yüzey ve geniş bir köpük alanı oluşuyor.Gelen havanın etkisiyle tüm artemia yumrutaları  üste doğru çıkarken bu sabunsu yüzeye yakalananlar  takılıp kalıyor. Sonrada dahada yükselerek köüklerin içine hapsoluyorbelirli bir süre sonra suda tek bir tane bir artemia yumurtası kalmıyor. ( isteyen deneyebilir )

 Buna yorumumda şu  şekilde. Normal artemia çıkartırken kullandığımız tuzlu su , ozmotik basınç yaratarak kabuktan yumurtanın içine sızıyor ve yaşam döngüsünü başlatıyor.Aynı basınç yumurtanın yumuşaması ve kırılmasınada yardımcı oluyor.Artemia kabuğundan çıktığı an yumrutanın içinde yaşamsal sıvılar suya karışıyor. Sabunlaşma etkisini yaratan etkende bence bu sıvılar. Boş kabuk bu sıvılarıda emiyor ve ortamın stabil kalmasını sağlıyor. ( normal artemia çıkarımda bu sabunsu oluşumu göremediğimiz için buna bağlıyorum) Bu durumda kabuğun çok ta bilimsel olmamak kaydıyla emici bir özelliği olduğu söylemek mümkün.Yani ortamndaki sıvıları tutabiliyor.Kendisi suyun üstünde durduğu sürecede bu sıvıların suya karışmamasına sebep oluyor.

 Kabuklu şekilde artemia yemiş bir balığın bağırsaklarının tıkandığı için öldüğü zannedilir. Yani genelde böyle denilir. Bence o açılmamış yumurtaların kabukları  balığın iç organlarındaki sıvıları  emiyor. dolaysıyla zamanla balığı içten kurutuyor .Bunu kupkuru olmak gibi yorumlamayın.Yavaş bir süreç.Bulunduğu ortamdan sıvı çeken bir maddeyi yutmak böyle etkile yaratmalı.En azından benim düşüncem bu yönde.Kabuğu açılmamış artemiayı yiyen balığın içinde bu oluşumun gerçekleştiğne inanıyorum.Kaldı ki ölmesi içinde başka bir sebep göremiyorum.

 Bu yüzden bence artemiaya fazla güvenmeyin.Uygulama yaparkende azami dikkatli davranın.
cömert-istanbul2013-01-20 14:53:01

Beğenenler: [T]98926,gokselozardali[/T][T]201054,tathadr[/T][T]227858,Tarik Celik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]98926,gokselozardali[/T][T]201054,tathadr[/T][T]176363,RedRilliLepistes[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KeremÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1066
KeremÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 14:44
[QUOTE=mehmet zahit] Artemianın besin değeri tubifex kadar yüksek değil ve bağzı balıklar yiyemiyor örn=japon balığı kan kurdu ise zaten bulunamıyor kış günü ise zaten bulunamaz çünkü sivrisinek yok
steril bir canlıyı veya bir varlığı mikrop ve zararlı organizmalardan ayırmak demektir ve küp tubifex canlısı kadar besleyici değil zaten dediğim gibi balığa verdiğimiz sarımsak balığın bağırsağına giren bütün mikrop ve parazitleri kıracaktır zaten steril işleminden sonra tubifxin dışı temizleniyor ve iç kısmındaki bakterileride balığın bağırsağındaki sarımsak temizleyerek gayet yarrarlı ve temiz bir yem haline getiriliyor 

 [/QUOTE]

Japon balıkları proteinden ziyade karbonhidratlı besinlere ihtiyaç duyarlar. Zaten japon balıklarına protein yüklenirseniz karaciğerin yorulmasına bağlı kuyruklarında vücutlarında kararma olacaktır.

Kan kurdu petshoplarda dondurulmuş veya kurutulmuş olarak var. Tetranın fresh olarak kan kurdu da var.  

Kerem2013-01-20 14:49:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 14:55
Tamamda tuzda tubifexi 5dkden fazla bekletince ölüyor ve ya metilen mavisindede aynı hikaye ölünce hiç bir işe yaramıyor onun için böyle yaptım ayrı bir akvaryum kuramayan arkadaşlarımızda var zaten burada asıl dezanfektan sarımsak ve su suya zaten içlerindeki şeyleri kusuyorlar içleri temizleniyor dışlarıda metilen ve tuz ile temizleniyor metilen güçlü bir dezenfektan olmasada en azından balıklara zarar vermiyor yoksa malahit yeşili kullanırdım toprağı kustuktan sonra zaten içleri temiz dışlarıda en fazla bu kadar sterile oluyor zaten hala mikrop varsa balığın vücudundaki sarımsak sayesinde yok ediliyor artemia konusunda bence sağlıklı bir yem çünkü forumda yıllardır kullanan abilerimiz ablalarımız var ve bir zararını görmemişler zaten sizin akvaryum yöntemiyle yalnızca kan kurtları içlerini suya boşaltırlar dezenfektan bir süre sonra onları öldürür

kerem bey kan kurdu kolay kolay bulunamaz sizin dediğiniz tubifexdir kan kurdu zaten yurt dışından getirtiliyor pet shoplar kan kurdunu sattıkları parayı zaten yurt dışından gelecek kargoya verirlerse zaten adamlar mallarını satamaz japon balıklarına gelince üreme dönemlerinde proteine ihtiyaç duyarlar bilginize lütfen japonlar hakkında araştırma yapmadan konuşmayalım 
mehmet zahit2013-01-20 15:02:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 15:51
 Zaten ayrı akvaryumda bu işlemin yapılmasındaki amaç bu kusma işlerinin balıkların olmadığı ortamda yapılması ve zaten balıkları öldürende bu kusulan metaryalin içeriği.

Yazdığım hiç bir şeyi anlamamışsınız Mehmet kardeşim. Madem abiler ve ablalar yıllardır yapıyor ve bir zararını görmediklerini beyan ediyorlar,  yaptığınız  uygulamaya aynen devam edin. Metilen mavisi ,  tuz ve sarımsak şeyin çaresidir. Bol bol dökmek lazım..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 16:10
Bakın burada başka akvaryum kurmak için yeri olan var olmayan var onun için 2 ltlik kapta su ile 3 saat bekletseniz zaten midesi boşalır canlının siz bir haftadan bahsediyorsunuz neyse siz kendi bildiğinizi yapın forum üyeleri kimin yöntemini seçeceğini onlara bırakıyorum bir kurt için akvaryum kurmakmı yoksa basit bir kapta 3 saat bekleterek kusturmakmı göreceğiz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 17:03
Mehmet zait kardeşim  ( profilde gözüken yaş doğrudur umarım)

Forum üyelerini yöntem seçmeye zorlamak  gibi bir fikride nerden çıkarttın anlamıyorum ancak görebildiğim kadarıyla bekleme süresini  5 dakikan 3 saate çıkartmışsın , haydi geçtim 3 saatti, hatta 3 günede çıkartsan tubifesin içindeki materyali tamamen boşaltamazsın. 3 saatte boşaldığını nerden çıkartıyorsun.?  Yok ben yapaırım diyorsanız mesajımdada belirttiğim gibi  yaptığınıza aynen devam edin. İsterseniz direkt hiç bir işlem yapmadan verin . kim ne karışır.

 


Son iki  sorum olacak, Bizi aydınlatırsan sevinirim Mehmet ZAHİT kardeşim.

    Tubifexin midesinin 3 saatte boşaltığı bilgisine nerden ulaştın. ? Bir tubifesin midesi tam olarak vücudunun neresindedir  ? 

 ( Cevap vermeden önce bir araştırın isterseniz,  tubifeks ve benzeri  topraktaki eriyik halde besinleri sindiren canlılarda ,memeli hayvanlara benzeyen türden mide oluyormuymuş diye , Ondan sonra cevap yazarsınız)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 20:31
Mide yada o işi yapan bir organ siz 1 haftada boşalttığı bilgisine nasıl ulaştınız ben onu anlayamadım yoksa tubifexi neşterle kesip içine mikroskopla baktınızmı :) ben 3 saatte boşalttığını bir yerden bilgi edinmedim ama tubifex su içerisinde kusar ve mide(ve ya o işlevi gören organ) deki toprak ve sağlıksız şeyleri suya boşaltır ben bu yolla inci gövde japonlarıma uyguluyorum her hafta ve gelişimleri inanılmaz ayrıca hastalanmıyorlarda yani bilimsel yönden bakarsak bir canlıda zaten mikrop olur bunun tamamını temizleyemeyiz ama her canlıya oksijen yiyecek gibi zorunlu şeyler gerekiyorsa mikropada ihtiyacı vardır zaten her canlıda belirli bir oranda mikrop vardır bu mikroplar artarsa ve gereğinden fazla olursa sorun çıkar doğada balıklar solucan vb şeyleri yiyiyor zaten anlayacağınız canlının mikrobada ihtiyacı vardır önemli olan bu mikropların gereğinden fazla olmamasıdır ben bu şekilde temizlediğim tubifexleri balıklarıma veriyorum ve bir zararını görmedim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 21:35
Yazdıklarımı  okumuyorsunuz galiba , 1 hafta civarı içlerinin boşaldığınnı bulundukları suyun renginden anlıyorum.   Forumda 5 maymun diye bir hikayem var , lütfen bulup okuyun.yazdıklarınıza neden bu tarz bir yaklaşımda bulunuyorum daha iyi anlayacaksınız.

5 dakikalık tuz banyosundan  geçtim , hadi 2 damla metilen mavisindede geçtim. 3 saatlik kusma süresinide  boş veriyorum. ( madem bir yerden okumadınız halen 3 saatte kusar diye israr etmenizin sebebinide anlamış değilim. ) tubifexte mide olur, hadi bunada inandım.  birde mikrop meselesi çıktı başımıza.

 Mehmet Zait kardeşim sen ne yaptın. ? Her canlının mikroba ihtiyacı varmış. Bir yaşıma daha girdim şimdi.Madem her canlının mikroba ihtiyacı var, bana insan veya hayvan bünyesinin gıda ve oksijen gibi mikroba ihtiyacı olduğuna dair. 1 tane,  evet sadece 1 tane bilimsel makale veya ticari satılan mikrop hapı veya mikrop kültürü  gibi örnek bulursan , akvaryuma   tövbe edip , kedi alıp beslemeye başlayacağım.

 Yanlış anlamıyorsam kısa sürece çok bilgi okuduğunuz için tüm kavramları birbiriyle karıştırır olmuşsunuz. bağırsaklarıda yaşayan bakteri kültürü ile  mikrobu birbirine karıştırıyorsunuz.
Veya aşı mantığından yola çıkacarak "her canlıya mikrop lazım" gibi ne olduğunu anlayadığım ilginç bir mantık kurdunuz.

 Bence açıklama yazmak yerine ben yaptım oldu deyin geçin .Yoksa her açıklamanız öncekinden felaket.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozan_bolatÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2009
İl: Ankara
Mesaj: 108
ozan_bolatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 21:58
Arkadaşlar tubifexten her ne olursa olsun akvaryuma değl eve dahi sokmayın.Bunu söyleyen çok samimi olduğum çok deneyimli iç hastalıklar uzmanı.Tubifexin barındırabileceği hastalık etkenlerini bunlardan bakteriler yun muş yıkanmış diyebiliriz .Bünyelerinde hepatitin bir çok farklı türü olma ihtimali yüksek.Hiç bir yöntemle ev şartlarında virüsleri yok edemezsinis hobi adına hastalanmanın mantığı yok...Naçizane tavsiyedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HeisenbergÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2011
İl: Ankara
Mesaj: 2494
HeisenbergÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2013 22:18
Ben 3 saat sonra görüyorum içlerinin boşaldığını 1 haftaya ne gerek var zaten bir ay boyu bu canlı ne yer ne içer ölür gider ölüsü hiç bir işimize yaramaz dezenfektanlı suda bu canlı fazla yaşamaz dezenfektanlı suda ben tubifexi 20 dk beklettim yaşayan kurt olmadı bence sizin yöntem yani olurluk düzeyi yok ve birde buzdolabına atmanın zararlı olduğunu söylemişsiniz peki nasıl saklayacağız  ben kendi yaptğım sterile etme yöntemi ile balıklarıma veriyorum gelişmeleri harika tubifexin zararı içnde olduğu kadar dışındada var bu tartışmayı daha fazla uzatmanın gereği yok bu yol ile ben kayıp vermedim ama sizin yönteminiz olur gibi değil yani 1 hafta sonra orda temiz kurt olur ama canlı olmaz mikrop konusuna gelirsek herkezde mikrop vardır mikrop almak için ilaç ve ya hap ne alakaki günümüzde her yer mikrop dolu zaten bu mikropların fazlası zararlıdır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir