Tropheus un aç kalma süresi
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 20:38
2 senedir besliyorum bload da oldular çeşitli sebeplerle de ölümler oldu ama sonuçta 36 yavrudan 14'ünü büyütebildim ,en güzel anaçları erkekleri ayırdım şimdi 20 yetişkin 50 yavru var tankın içinde her şeyi denedim yaşadım bu konu içindeki konuştuğunuz belki çok tecrübeli değilim ama büyük yavruluktan küçük yavruluğa aldığım yavrular bile stresten öldü yani tropda ayırma işlemi bence olmaz ağzı dolu dişide ayırdım yumurtada kusturdum 1 cm e kadar beklediğim de oldu kim ne derse desin en güzel bol kayalık ve yavruları kendi salması belki kayıp oluyor ama o hayvanlara kusturmak için işkence etmeye değmez gerçekten.. Kendi tecrübelerime dayanarak düşüncelerimi aktardım saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2013 20:52
Şu aralar daha önce beslemediğim 2 türden size bahsetmek istiyorum. İlki nano karides tankı ikincisi l144 longfin...Karides tankını hallettim. 12 adet rili den sadece 1 kayıp verdim. Suyun hazırlanmasına kadar, kumuna, kütüğüne kadar titizlikle hazırlanmış yer tutmayan fakat bir hayli uğraştıran bir deneyim geçirdim. Şükür ki başardım. Mosslar büyümeye, criptolar ve cubalar adaptasyon süreçlerini tamamladılar. Karşısına geçip günün yorgunlugunu çıkarıyorum.
İkinci projem, l144 longfinler. zar zor temin ettiğim 3 adet cüceyi koymadan önce, yine yer kaplamayan fakat son derece titiz bir çalışmayla balıklarımı suya saldım. Tabii ki bu 2 tankı hazırlarken sanki yeni başlıyomuşçasına zorluk çektim. Çünki Türleri beslemedim ve bilmiyordum. Kısacası karar verdikten sonra hemen tankı alıp suya kültürü basıp balıkları içersine koymadım. Araştırmak gerekiyordu. Egolarımdan ziyade o canlılara iyi bir ortam sağlama prensibi içersindeydim. Karides tankı 3 hafta boyunca boş olarak tıkır tıkır çalıştı. Keza cüceler içinde durum aynıydı...
Peki bunları neden yazıyorum biliyormusunuz? Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır diyerek...Karides içinde cüce içinde en az 5 kişi ile istişarede bulundum. Sanal olarak değil reelde birebir görüşmeler yaptım. Her türün belli prosesi mevcut. Ben hep tek tür beslerim. Karidesse karides, cüceyse cüce, tropsa trop.Beslenme, suyun kh si ph sı kısacası her şeyi belli bir süzgeçten geçiririm. Hülasası, Ben trobu elle besledim diye yazan oldumu. Trop sürü balığıdır dışlanır ya da ağzı dolu dişi ayrılmaz dendimi dayanamayıp yazıyorum. (hazır koloni var ama ben bir erkek daha atıcam yada ben 2 dişi daha atıcam dense; yok arkadaş olmaz derim eyvallah... Çünkü troplarda alfa beta ilişkisi vardır. yeni gelen balık dışlanır...) Yeni başlayan arkadaşlar şunu lütfen not alsın, Aynı kolonide ki dişi ayrılırsa erkek diğer dişilere yönelir. Ayırmayı da şu şekilde yaparsınız ancak, erkek ağzı dolu dişiye takıntılıysa..Dişiyide zırt pırt rahatsız etmez iseniz o balığa hiç bir şey olmaz.
Fazla uzatmadan, Bana kalsa doğal ortamında bırak, koy 1-2 kaya daha, az bir kayıpla yavrular büyüsün diyorum, fakat tank ortamında olmuyor işte, bir de yavru alma hevesi var ..Kusturma işlemide 13-14. gününde olmalıdır...Otoriteler sayfamıza ugrarsa neden 14 gün dediğimide belki açıklarlar..Bloata gelince nette sebebleri ve tedavileri mevcuttur. (evre evre) Elinizi tanka fazla sokmadıgınız sürece, düzenli dip çekimi yaptıgınz sürece, 10 larca çeşit yem vermediğiniz sürece o balıklar dışkılar aracılığıyla kolay kolay hastalanmaz ya da strese girmez. ( Bu arada, kustururken o balığa verdiğiniz stresi bir düşünün..Bloat olur aman ha! siz kusturmayın mı diyim..)
Uslubum kalp kırmak gibi gözükmesin, anti tezi olan buyursun yorum yapsın. Boy boy tank kurulumu yapan o otorite tropçular tebrik yazılarını beklemekten ziyade bu tür tartışma olan sayfalara gelip o çok değerli bilgilerini paylaşsınlar lütfen..
Tekrar tekrar soyluyorum. Trop beslemek lepistes beslemekten daha kolaydır. Lepistesciler beni çok iyi anlarlar. Tropheusları bu kadar gözünüzde büyütmeyin kolaydır bakımları. Oturmuş bir su, düzenli dip çekimi birazcık sabır hepsi bu..
Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 15:23
Önder Bey Yazılarınızı takdir ederek okudum... SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2013 23:03
Balığı ayırmanıza gerek yoktur az çok yumurta aldığı günü bilirsiniz, 25. günde balığı kustura bilirsiniz keselerinden kurtulmuş olurlar, eğer koloniye yavruları alıştırırsanız balıkların ana tanka yavruları saldığını görmüş olursunuz buda muhteşem bir zevktir, bunu nasıl yapacağım derseniz 3 4cm yavrularınızı ana tanka salıp damızlıkları yavruya alıştırmalısınız biraz zor ve sabır gerektirir bunu neden yapacağım derseniz balıklar yavruları yem sanıp sıkıp öldürmesinler diye...
Ali ÇİMEN 2013-06-10 23:04:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir