TROPHEUS MURAGA lar mundar olmasın ,


canekindincÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2008
Mesaj: 1
canekindincÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2009 00:06
İyi günler ...

Değerli dostlarımdan akvaryumlarıyla beraber 10 tanelık bir koloni aldım. Daha once h tropheus beslemediğim için uzun uzun araştırdım. Çok zor bir balık olduğu belli. Gerçekten yapabilir miyim bilmiyorum. Ancak bazı konularda yardıma ihtiyacım var .. Bu balıklarla başka balık besleyemiyor muyum ?? Etcillerle olmuyormuş onu anladımda otcullardan kimlerle yaşyorlar ? 
Yani çok daralmış durumdayım.Satmayı düşünüyorum ne kadar eder onu da bilmiyorum.Bir tanesi damızlık 10 cm derleri yavruları 2cm 3cm 1 cm gibi toplam 10 tane ... Değiş tokuş edeyim diyorum , Anadolu yakasında bir tane güvenilir yer yok.Lütfen bana yardım edin. Bu balıklar ölmesin yazık günah.Bayağı  kıymetlilerm sanırım. reis2009-03-23 19:34:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2009 10:52
Öncelikle tropheus konusunda akvaryum hacminiz önemli.Eğer 1metrenin altındaysa tropheus beslemeniz pek mümkün değil.Eğer tek tür muraga besliyorsanız neden 1damızlık gerisini yavru aldığınızı pek anlayamadım açıkçası.Forumda tropheus konusunda çok tecrübeli arkadaşlarımız var,ben bilinçli ve dikkatli bir yaklaşımda bulunduktan sonra balık öldüreceğinizi pek sanmıyorum.Fakat o damızlık tropheus yavrulara zarar verebilir,çıkarmanızda fayda var.Daha sonra eğer 1metre ve üzeri akvaryumunuz varsa 9muraganızla yolunuza devam edebilirsiniz.Karma konusundaysa önce balıklarınızı bir büyütün,sonra yanlarına balık koymak için gelir tavsiye alırsınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir