Tropheus ilangi-tatlı su midyesi
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 13:01
Tropheus ilangi yavrularının olduğu akvaryuma tatlı su midyesi eklesem sıkıntı olur mu acaba bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2012 20:52
Tatlı su midyeleri soğuk suda yaşarlar. Yaşadıkları ortam ince kumlu ve devamlı akıntılı sulardır. Sıcaklık arttıkça ömürleri kısalır. Tropheus akvaryumu için uygun değildir. Aslında soğuk japon akvaryumları dışında hiç bir akvaryum uygun değildir. Hayvana işkence oluyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 00:22
Merhabalar.Bende 1 hafta önce ilangi akvaryumuma midye aldım 10 adet.Akvaryum tabanında silis kum var ve içersinde dalga motoru var.Midyelerimin hepsi kumun altında.Hatta yaşıyorlarmı diye 2 tanesini çıkarttım kumun üstüne koydum 5 dk sürmeden tekrar içeri girdiler.Bende midyeleri almadan önce baya araştırdım eğer akvaryuma koyduğunuz zaman 3-4 gün boyunca kıpırdamadan kumun üstünde duruyorsa sıkıntı vardır demekmiş.Ben böyle bir sorun yaşamadım hepsi aynı gün kumun altına girdi.Yavrular içinde sıkıntı yaratmaz çünkü ağzını açıp av bekleyen bir canlı değil.Saygılar.
Beğenenler: [T]96195,murat006[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 12:20
Bendeki midyelerde direk kumun içine dalıyorlar orda uzun bir süre duruyorlar umarım sıkıntı yaratmaz bitki akvaryumunda sıkıntı oluyor kuma dalarken kökleri çıkartıyorlarda o yüzden diğer akvaryuma atmak istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 10:50
Tropheus akvaryumlarına kesinlikle talı su midyesi koymayın. Tatlı su midyeleri suyu süzüyorlar doğru ama ölümleri tüm su kimyasını bozuyor.Ölümlerinide sürekli gözlemleyemez hatta bazen gözden kaçırabilirsiniz bunu riske etmeye gerek yok diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 11:03
[QUOTE=aliverovic]Tropheus akvaryumlarına kesinlikle talı su midyesi koymayın. Tatlı su midyeleri suyu süzüyorlar doğru ama ölümleri tüm su kimyasını bozuyor.Ölümlerinide sürekli gözlemleyemez hatta bazen gözden kaçırabilirsiniz bunu riske etmeye gerek yok diye düşünüyorum.[/QUOTE]Merhabalar.Serdar Bey , benimde midye almadan önce biraz çekincelerim olmuştu.Ama araştırdım ve sizin bahsettiğiniz olayın bir kanıtınının olduğuna rastlamadım.Hatta şehir efsanesinden başka bişey değil diyenler bile vardı.Saygılar.
Beğenenler: [T]187688,akheron[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2012 14:36
[QUOTE=cafein] [QUOTE=aliverovic]Tropheus akvaryumlarına kesinlikle talı su midyesi koymayın. Tatlı su midyeleri suyu süzüyorlar doğru ama ölümleri tüm su kimyasını bozuyor.Ölümlerinide sürekli gözlemleyemez hatta bazen gözden kaçırabilirsiniz bunu riske etmeye gerek yok diye düşünüyorum.[/QUOTE]Merhabalar.Serdar Bey , benimde midye almadan önce biraz çekincelerim olmuştu.Ama araştırdım ve sizin bahsettiğiniz olayın bir kanıtınının olduğuna rastlamadım.Hatta şehir efsanesinden başka bişey değil diyenler bile vardı.Saygılar.
[/QUOTE]
aliverovic 2012-06-27 14:38:17
[/QUOTE]
Uzun süreler tropheuslarım ve içi minik yüzgeçlerle dolu akvaryumlarım,Bitki tanklarım ve o zamanlar heryerde bulunmayan tatlı su midyelerim oldu.Tatlı su midyelerinin akvaryumlarda bol sürkilasyon ve sıvı yemlerle oldukça sağlıklı yaşadıkları bunun yanında suyu filitre ettikleri ve ölümlerinde suyu filitre ederken yok ettiğinden hiçbir sıkıntı olmayacağını okuduk duyduk.Tropheuslar keyifli ama bir o kadarda beslenirken ve akvaryumlarda bakılırken özen gösterilmesi gereken bir tür su şartlarından çabuk etkilenen ve beslenmesinede bir o kadar dikkat edilmesi gereken özel bir tür bana göre.Tatlı su midyesi beslediğim dönemlerde tatlı su midyelerinin ölümlerinde akvaryum dengesini nasıl bozduğu ve nelerle karşılaştığım, su değerlerinin nasıl bozulduğunu bizzat gördüm yaşadım.Şehir efsanesi olsun diye yazmadım.Su değerlerinden çabuk etkilenen, batım sayısı az olan, vejeteryan olarak beslenen bu türün yavrularının az bir risk taşısada ne kadar riske edilir bilemem.Bu konuda ben denedim oldu demek ne kadar güvenilir bana göre risk faktörü varsa bu minik yüzgeçleri riske atmam.Tropheuslar uygun besleme uygun su şartlarında bakıldığında büyük bir keyif verdiği gibi renklerini ortaya koymalarıyla hobicilerde vazgeçilmez olurlar. Bu şartlarda yetişen yavrularda ileride iyi bir koloni olacaklardır.Tatlı su midyesi bana göre trop akvaryumlarında olmamalıdır.Risk sizin akvaryumlarınızda bana göre .Ben ufacık bir riski bile tropheus akvaryumlarımda kullanmamayı tercih ederim.İyi bir akvaryum iyi bir dizayn ve su şartlarıyla kendini gösteren tropheusun o güzel renkleri zaten büyük ve risksiz bir keyif verecek kanısındayım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 20:02
Merhaba, bence bir sorun olmaz sarı ve desosani yavrularının oldugu akvaryumunda sadece midye var, bugüne kadar herhangi bir terslik ile karşılaşmadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2012 20:48
Midyeler birçok canlı ile yaşayabilir hiç bir sıkıntı yaratmaz ayrıca biyolojik döngüyede katkısı olduğunu biliyoruz. Midyeler öldüklerinde kabukları açılır zaten.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir