Tropheus Bulu point Hakkında Bir kac soru.


ahmetaslarÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 03/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 17
ahmetaslarÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2007 00:10
En başta belirteyim İlk kez cichlid bakıcam vede ilk olarakda tropheus Bulu pointle başlıyorum. cichlidler hakkında hiç bir bilgim yok sadece akvaryum.comda okduklarım var hiç bir tecrubeye sahip değilim. o yüzden bazı sorularım olıcak cevaplarsanız sevinirim.
 
1. Sorum: Elimde 30*45*70 ebatlarında bir akvaryum var yaklasık 100lt. tetra tec 600 dış filitre, 300w ısıtıcı, çift çıkışlı bir hava motorum var. Bunlar yeterlimi? ayrıca ne kadar kum vede ne kadar kaya koymalıyım?
2. Sorum: Bu Bulu pointlerle birlikde (1e 3d) bitkili bir akvaryum kurulabilirmi? Kurulabilirse ne tür bitkiler koyulabilir?
3. Sorum: Bu balıkların sağlıklı beslenebilmesi vede renklerini muhafaza edebilmeleri için ne tür yemler kullanyorsunuz. Bu balıkların suyuna herhangi bir su düzenleyic yada ilaç düzenli olarak kullanılıyormu? Nelerdir?
4. Sorum: Bu akvaryumda 1erkek 3dişi balıkdan yavru alabılırmıyım? Yavru almak için tavsiyerleriniz nelerdir? Yavruları aynı akvaryum içinde büyütebilirmiyim? birbirlerinin yavrularına saldırırlarmı? yavrular yem yemeye başladığında ne ile beslenmeliler?
5. Sorum: Bu balıklar yumurta yaptıkları için bu akvaryuma Çöpçü vede Vatoz Koyarsak yumurtalara zarar verirlermi yemeleri söz konusu olurmu? vede Bu balıklara saldırmaları mümkünmü? Elimdeki 2 vatozda 12cm büyüklüğünde.
 
Gecenin bu saatinde aklıma başka soru gelmiyor tavsiye vede ek bilgilerinizide eklerseniz sevinirim. Herkese teşekkürler.
ahmetaslar2007-04-19 00:24:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2007 00:26
1. Yeterli değil. Tropheus devamlı gezen bir balıktır. Onun yerine ilk aşamada Lamprologus, neolamprologus veya altalamprologus cinslerinden öneririn. Kaya etrafında gezinir dururlar.

2. Mümkün, sert yapraklı ve sert suya dayanan bitkiler olmalı.

3. KH ve pH yükselticiler iyi olur. Yem olarak da türe uygun otçul çeşitli yemlemeler yapılmalı.

4. Alabilirsiniz ama büyük ihtimal erkek bu hacimde dişileri kovalayıp öldürür.

5. Tam tersi tropheus saldırıp bezdirebilir.

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir