Tilki kuyruğu hakkında...
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2012 09:55
Merhabalar...
Tilki kuyruğu hakkında bir sorum olacak..
Tilki kuyrukları çok fazla uzuyor (nerdeyse günde 4-5 cm) ama bu uzamalar sonucunda yaprak araları çok açılıyor..Sanki bu çok normal değilmiş gibime geliyor..
Tank ta CO2 sıvı ve misket gübre desteği var..120 cm lik 2 grolux 2 daylight (36w) ışıklandırma var.Işıklar akşam 5 ten gece 12 ye kadar açık..
Sizce sorun nedir. Ya da bu bir sorun mudur..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2012 20:41
Işığınız yetersiz olduğu için yaprak açıklığı fazla oluyor.Tankınız 120 cm ama bu sadece uzunluğu.Önemli bir bilgi olan derinliği vermemişsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2012 08:23
Derinlik 55cm. Fakat sakal yosunu ve nokta yosun sıkıntısı da var tankta. o konuda da ışığın fazlalığı söz konusu dedi arkadaslar.dagulapeyi 2012-11-01 08:29:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 01:25
Akvaryumda alg ve istenmeyen yosun sorunu sadece ışığa bağlı değildir.Akvaryumda yosun oluşumunun ana etkeni besin dengesizliğidir.Ayrıca düzensiz su değişimi ve fazla yemlemede yosunu tetikleyen etkenler arasında diyebiliriz.Spot alg genelde fosfat eksikliğinden kaynaklanır.Saç yosunu ise fazla demirden kaynaklanır.Işık miktarı fazla olursa alg olan tankta alg oluşumunu daha da arttırır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2012 04:06
Bitkiler ışıkları yetersiz geldiğinde ışığa (güneşe) yakın olmak için boy atarlar. Işıkları fazla olduğunda ise enine (yapraklarına) gelişir. Bir başka açıdan ise Işık çok ise rengini daha az ışık almak için ağartır (açık yeşil) binanaleyh ışık az ise daha çok ışık hapsedebilmek için rengini koyulaştırır ( koyu yeşil). Düzenlemenizi bu bilgi ışığında tekrar gözden geçirebilirsiniz. Kolay gelsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2012 02:21
[QUOTE=CERKUTAY] Akvaryumda alg ve istenmeyen yosun sorunu sadece ışığa bağlı değildir.Akvaryumda yosun oluşumunun ana etkeni besin dengesizliğidir.Ayrıca düzensiz su değişimi ve fazla yemlemede yosunu tetikleyen etkenler arasında diyebiliriz.Spot alg genelde fosfat eksikliğinden kaynaklanır.Saç yosunu ise fazla demirden kaynaklanır.Işık miktarı fazla olursa alg olan tankta alg oluşumunu daha da arttırır.[/QUOTE]
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim..
-tankta su değişimi 3 hafta önce yaptım ve bunun dışında sadece eksilen suyu tamamlıyorum.
-Yemleme otomatik yem makinesiyle günde 3 kez ve balıkların tüm yemi 1 dk içinde bitirebildiği şekilde oluyor..
-Işık olarak 120 cm 36 w iki daylight iki de flora var.( Bu aralar daylight ı yaosun sorunu yüzünden açmıyorum)
şimdi bu durumda besin dengesizliğini, fosfat eksikliğini veya fazla demiri teşhis edebileceğim bir yöntem var mıdır?
ya da siz ne önerir siniz?
şimdiden teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2012 16:07
Eksilen suyu tamamlayarak su değişimi yapmış sayılmazsınız malesef.Aydınlatmanız akvaryum ölçülerine göre fazla değil.65 cm derinlik t8 aydınlatmalar için biraz fazla.Aydınlatmanıza Grolüx takviyesi yapmanız yararınıza olacaktır.
Bu arada besin dengesizliğini test kitleri olmadan anlamanız biraz zor.Anlayabilmeniz için iyi bir gözlem yapmalı ve doğru hamleler ile sorunu çözmelisiniz.Aşağıda vereceğim fotoğrafı dikkatlice inceleyip bir tanı koyabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir