Tetrazon akvaryumum için öneri/bilgi?
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2010 19:30
Öncelikle merhabalar önceden japon balığı bulunan akvaryumumu tetrazon akvaryumuna çevirdim(35lt) Bulabildiğim en küçük boy tetrazonlardan 12 tane aldım (9 tane 2 cm siyah beyazlar birde 3cm civarı 3 tane yakut var.)2 kök limon var çabuk üredikleri için üretmeyi bol bitki yapmayı pilanlıyorum birde 1 tane midye ve 1 vatoz var.Balık sayısının şu an çok olduğunu biliyorum ama doğal seçilim olmasını istiyorum çok küçük oldukları için kayıplar olacaktır büyüdüklerinde sağlıklılar geriye kalacaktır(İşallah kayıp olmaz tabi kayıp olmasa bile büyüdüklerinde uygun sayıya düşürmek için veririm) Sürü balığı oldukları için birde yavrudan büyütmek istiyorum tam sayısında alsam kayıplar olunca sürekli yeni balık almak gerekiyor hastalık olasılığı artıyor.Asıl sorum şu japonlardan kalan tetranın pul yemi var ve birde clasicca marka neon lepistes vb için olan dip yemi var ikisindende veriyorum fakat sağlıklı büymeleri için ne miktarda kaç öğün vermeliyim? Birde bunlardada japonlardaki gibi doyma hissi yokmu yani çok yem versem dibe mi çöker yoksa hepsini yiyip kabız olurlarmı?Birde doyulmu salatalık attım hem vatoz için hemde bunlar didikledi yemeleri sakıncalı olurmu?
--NOT--
Bu konunun yeri burası değilse özür dilerim ve yanlışsa nereye açmalıyım?
Şimdiden teşekkürler akvaryumu yeni kurdum 3 gündür akvaryumdalar su 4 gün dinlenmişti ilk gün dipte durdular şu an heryerinde yüzüyorlar akvaryumun ok güzel bir görüntü.Hele akşamları ışığı kapayınca uyuma moduna geçtiklerinde tepe taklak asılı kalıyorlar komik ;)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 10:33
1-2 öğün , tetrazon ne bulursa yer ayırt etmez. Sağlıklı büyütmek açısından önerim ticari yemlerden sadece bitki içerikli olanlarını alın. Protein ihtiyacını haşlanmış beyaz etle karşılayın. Karides midye tavuk hepsi olur. Her gün et yemeleri sindirim açısından zorlayacağı için bitkisel yemle takviye yapın.
Çiğ eti daha yavaş tüketirler , daha sonra akvaryumda kaldığı için bitkide yoksa nitrat düzeyini arttırırsınız zamanla . Tetrazonda sicaklık değişimi ve nitrata karşı hassas sayılır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 10:53
Tetrazonların bir güzelliğide nitrat ölçer olmaları nitrat yüksek ise başları aşağıda kuyrukları yukarda dururlar bu durumda su değişimi zamanı gelmiştir.
Teşekkür Edenler: [T]208193,OrhanBey[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2010 11:08
[QUOTE=Crylea]9 tane 2 cm siyah beyazlar birde 3cm civarı 3 tane yakut var. [/QUOTE]
Bunların tetrazon olduğuna emin misiniz?Bende bu hobiye yeni başladım yanlış biliyor olabilirim.Benim bildiğim tetrazonlar sarı siyah oluyor.Siyah beyaz olanlar albino olsa,yakut nasıl oluyor?Yoksa sarı siyah olanlara yakut mu deniyor?
scarab 2010-05-16 17:30:22
Bunlar tetra olmasın?İsimleri benzediği için karıştıran çok oluyor.Dediğim gibi benimde bilgim eksik olabilir merak ettim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir