Tetralar icin destek !
Hizli bi dongu saglanirsai forumdaki M. Mustafa Yavuz arkadasimzin degimiyle kaplumbaglar hizli bu ture karsi koymayi birakacaklar fakat arada bir yem olan tetralarin cogalimiyla bu dengeyi sabit tutmak paludaryumda eksiklik hissettirmicek...
Yardimlariniz icin simdiden Tesekkurler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mesala yukarda belirtigim ozellikleri balik turunu bulsak ve ona gore su dengelerini ayarlasak... Bu zorlu olcak ve surekli denetim isticek...
Ve bunu densek ? Sizce kotu mu olur en azindan bilgimiz olcak... Su sekilde konun basindaki gibi amacimz bu ozellikteki turu bulup kaplumbagayi bezdirip dogal dengeyi ayakta tutmak...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sirhot sorduğun soru bu foruma kesinlikle yakışmıyor.Sen bu balıkları öldürmek için alıyorsun, hiçbir canlıyı yem yapma hakkını allah bize tanımamış.Bırakın tetraları, besliyeceğiniz hiçbir canlı, kaplumbağaların sularında yaşaması söz konusu değil. Tavsiyem,daha önce söylediğim gibi hayvanları Darıcaya götür.Sana soruyorum,daha önce kaplumbağalara çektirdiğim cahillik demişsin,peki bu nedir,senin can taşıyan canlılara bakabilme sorumluluğun gelişmemiş.Medadatör arkadaşların bu yazıya gerekli hassasiyeti göstericeğini umuyorum.Başkalarına kötü örnek teşkil ediyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Canli yeme neden karsiniz ? Once bunu sormak isterim size
Dogada bir denge var ve her canli bir dierinin yemi...
Bu mu sizce garip olan
Ben bu akvaryumu kurmaya baslarken herseyi bir tartisma ortaminda ve fikirlerle yaptim ve bu yola bas koydum bunu yazdigim konularla onlayabiliriz akvaryum dedigimiz hobi (sanat) Dogal ortami taklit ederek bunu gundelik hayatimiza kazandirmak... Dogal bir dengeyi elimzden geldigi kadaryila bir akvaryuma tasimak vahsilik mi olur size ?
En azindan konunun basinda solenmis birsey var. Bu ozlekkler araniyor cunku ortaya atilan fikirde bir gercekcilik payi olabilir... Yani dogal denge kurula bilir
Emin olun baktik aradan zaman gecti ve dusundugumzden fazla bir balik tuketimi oldu ve dengeyi yakalayamadk bu olaya uzaktan bakip aman onlarida yesinler diyecegimi saniyorsaniz yaniliyorsunz...
Hayatta her fikir kayipsiz mi ortaya cikiyor sizce hyr ama onemli olan fikiri en az kayipla hatta hic le sonlandirabilmek bende bunu yapmak isterim ama fikrimi denemekten kacinmam...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Osman beyin kaplumbağa yaşayan suda hiçbir balık yaşayamaz sözüne katılmıyorum, kendi kaplumbağa akvaryumumda yüzlerce lepistes ve vantuzlu çöpçüler var. Aynı akvaryumda cüce vatoz, banjo catfish, cüce çöpçü, borneo-kelebek vatoz, kuhli gibi daha hassas türleride 6 litrelik kafeslerde büyütme amaçlı uzun süreler yaşattım ve hala bazılarını yaşatıyorum. Saydığım balıklardan ölen olmadı, büyüdüklerinde başka bir akvaryuma aktardım yada sattım.
Eğer kaplumbağa akvaryumunda yeterli filtrasyon ve bir balık akvaryumuymuş gibi bakım yapılırsa her tür kolayca yaşayabilir. Ama sadece kaplumbağaların kolay yiyemeyeceği uygun türler seçilmelidir.
Benim kaplumbağam iyi yüzen bir tür olmadığından lepisteslerde sorun yaşamıyorum, Serhat beyin kaplumbağaları daaha iyi yüzücü olduklarından ona daha hızlı hareket eden bir tür olan gambusyaları tavsiye etmiştim. İlk grubun sayısı yüksek olur ve yavrular için saklanacak yerler olursa koloni kaplumbağalar arada birkaç tane yeseler bile sayılarını sabit tutacaklardır.
Alternatif olarak, zebra danio gibi küçük ve hızlı barb türleri, yada dayanıklı hızlı tetra türleri de arada sırada birkaç tane eksilmesini göze alarak uzun süre bu büyüklükte bir akvaryumda yaşayabilirler.
Dip balığı olarak da sadece vantuzlu çöpçü, CAE, türünü tavsiye ediyorum. Bu türü 3 değişik kaplumbağa ile denedim ve her denemede sağ kaldı, yani kaplumbağa akvaryumlarına uyumlu bir türdür.
Bu söylediklerimin tamamı öncelikle akvaryum içinde balık yaşayacak su kalitesine sahip tutuluyorsa ve balıkların saklanıp, dinlenebilecekleri bol dekor varsa geçerli.
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Açıkçası Serhat Bey kimsenin sözüyle zorla hareket edemezsiniz ve en sonunda bu konunun sonucu sizin kendi görüşünüz doğrultusunda uygulamaya geçecektir.
Yanlız benden naçizane bir öneri.Eğer amacımız doğal bir ortamı yaratıp gerçekten canlıları hakettği değeri vermekse kendi zevklerimizi de buna göre uyarlayalım.
En doğru kararı vereceğinize inanıyorum.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun pisligine gelince 2 - 3 senedir kullandigim 120x60x60 akvaryumumda kirlenmeyi gozlemledim suda fazla harket olmadiginda uzun sure zarflarinda yosunlanma oluyor bunun cagreside suda hareket bildiginz uzere ayriyetten kullandigim denizlerden topladigim taslarin fazlaligi ve arlarindaki bosluk yuzunden iclerinde kir birikmesi ozellikle kaplumbag diskisi bunun icinde bi cozum buldum iki adet dis filitre kullanicam ve taslar icin yapacagim bir duzenle diskilar hic bir sekilde taslarin dibine cokmuyecek bide kuracagim akvaryumda gozlemlerimden sonra akvaryumun icinde olan bir dis filitremin temizlenme zamanlarini oturtugum zaman kirlilik konusunda hic bir sorun cikacagini zannetmiyorum...
Evet balik isimlerinde karsiklik olmus ama terralarada sans taninabilir...
Murad beylede konustuk ve akvaryumun dizaynini iyi bir sekilde ayarlarsak baliklarin kaplumbaglarla , kurbalarin kalumbagalarla iletisimi az olucak
Diyer dogadan katacagim bortu bocegi saymiyorum :D
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kaplumbağalar yeterli su hacminde beslendikleri, su değişimleri ihmal edilmediğinde, piyasada bulunan en güçlü filtre sistemleri ile temizlendikleri ve kaliteli suyu kirletmeyen yemlerle gerektiği kadar beslendikleri sürece çok temiz akvaryumlarda bakılabilirler ve bu akvaryumlarda tetralar bile rahatça yaşayabilir.
Serhat beyin kurmayı düşündüğü 120*70*70 akvaryum iki kaplumbağa için yeterli. Bu akvaryumda iki adet yüksek hacimli(1200 ve üstü debide 6 litre ve üstü hacimde) yada bir adet çok yüksek(2000 ve üstü debide, 10 litre ve üstü hacimde) hacimli dış filtre yada iyi bir sump sistemi kullanılırsa, haftalık %20-30 civarı su değişimi ve dengeli besleme ile istenen balık türünün bakılabileceğini düşünüyorum. Yalnız taban malzemesi kullanılmamasını tavsiye ediyorum.
Bütün bunları layıkıyla yapıpta kimsenin hala kaplumbağalar evde bakılamaz yada kaplumbağa akvaryumu temiz tutulamaz gibi sözler söyleyebileceğine inanmıyorum.
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir