Tetra tec 700
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 15:15
Arkadaşlar elimde tetra tec 700 ve 1 adet iç filitre var.İç filitreyi sadece akvaryuma hava vermesi için kullanıyorum acaba tetra tec 700 akvaryuma hava verirmi yani böyle bir özelliği var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 16:20
[QUOTE=Hakan]Arkadaşlar elimde tetra tec 700 ve 1 adet iç filitre var.İç filitreyi sadece akvaryuma hava vermesi için kullanıyorum acaba tetra tec 700 akvaryuma hava verirmi yani böyle bir özelliği var mı?[/QUOTE]
Akvaryuma tekrar suyu veren kısmı suyun üzerinde tutup şelale şeklinde kullanabilirsiniz böylelikle akvaryumunuza hava sağlamış olursunuz ama bu balık sayısına göre yetmeyedebilir. Bende hem dış filitre(ex 700) hemde iç filitre kullanıyorum. İç filitrenin hava sağlaması dışında akvaryumun dibinde kaba pislikleride tutması cabası böylelikle kaba pislikler dış filitreye gitmeden iç filitrede toplanıyor ve dış filitrenin temizlenme zamanını biraz daha uzatıyor.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 16:50
Selamlar. Kaç litrelik bir akvaryuma sahipsiniz?
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 17:07
Dış filtrenin akvaryuma temiz su veren hortumu su içerisinde değilde,su seviyesinin biraz üzerinde sabitlenirse filtrenizin performansı ve akvaryumunuzun büyüklüğü nisbetinde belli bir miktar hava kabarcığı üretecektir.Akvaryumunuz büyükse hava motoru+hava taşı veya iç filtre ekipmanını da kullanmanız daha garantili bir havalandırma imkanı sağlayacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 17:13
230 Litrelik akvaryuma sahibim şelale şeklinde ki su veren düzeneği iptal ettim filitrenin çıkışı borusu na bişey bağlı değil ve suyun altında kalıyor böylece daha çok su filitreliyor ve debi artıyor iç filitrede hava vermek ve kaba pislikleri tutmak için kullanıyorum ama hava verirken ses çıkarıyor bende dış filitrenin suyu filitrelerken oksijen verme ihtimali var mı diye sormuştum üsten şelale yöntemini biliyorum onun dışındada yok sanırım birde 230 litrelik akvaryum için tetratec 700 ün yanına kaç litre debili hangi marka iç filitreyi önersiniz bende 700 litre debili resun var ama pek memnun değilim.Hakan 2008-06-27 17:15:57
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2008 17:56
[QUOTE=Hakan]230 Litrelik akvaryuma sahibim şelale şeklinde ki su veren düzeneği iptal ettim filitrenin çıkışı borusu na bişey bağlı değil ve suyun altında kalıyor böylece daha çok su filitreliyor ve debi artıyor iç filitrede hava vermek ve kaba pislikleri tutmak için kullanıyorum ama hava verirken ses çıkarıyor bende dış filitrenin suyu filitrelerken oksijen verme ihtimali var mı diye sormuştum üsten şelale yöntemini biliyorum onun dışındada yok sanırım birde 230 litrelik akvaryum için tetratec 700 ün yanına kaç litre debili hangi marka iç filitreyi önersiniz bende 700 litre debili resun var ama pek memnun değilim.[/QUOTE]
Bende 2 tane HJ SPLIT marka iç filitre var ve piyasadaki en sessiz iç filitre diyebilirim. Hava giriş vanasını kıstığınızda da hava kabarcık sesini duymanız bile zor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2008 10:48
Merhabalar İsmail Bey,
Daha önce ben de sormuş olduğunuz soruyu sormuştum ve benzer cevaplar almıştım. Şüphesiz dış filtre çıkış borusu, suyun dışında ve suyu püskürtecek şekilde ayarlandığında bir miktar havanın suya karışmasını sağlıyor. Tabi ki, balıkların sayısına ve büyüklüğüne göre bu oksijen miktarı yetmeyebilir. Hele ki yaz aylarında suyun ısınması sonucu havanın su içinde çözünmesi daha da zorlaşacaktır.
Bu yüzden ben de Atman f103 iç filtre alarak hem mekanik temizliği sağlamış, hem de suya verilen hava miktarını artırmış oldum. Şu an durumdan memnunum. Suyun içinde uçuşan artıkları güzel topluyor. Yanlız, filtre debisi benim akvaryum için biraz yüksek olduğundan fazla akıntı yaratıyor (debi ayarı ortalardayken), bu yüzde iç filtreyi sadece gündüz çalıştıryorum. Gece akıntı olmayınca balıklar da dinlenmiş oluyor. Ses olayına gelince, filtreden sadece hava borusu takılı iken ses geliyor. Motorun çalışması ise bence gayet sessiz.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2008 13:29
İç fltre hava giriş hortumunun ağzına ince bir ayar yaparsanız ses duyulmaz seviyelere gelebilir. Sürekli kesintisiz hava verme yerine kısa aralıklarla bahçe fıskiyesinin sulaması gibi hava püskürtür hale getirebilirsiniz,bir tankımda ben öyle yapıyorum.
Diğerinde havalandırmayı tamamen EX700 dış filtreye bıkaktım, verdiği oksijen yeterli ki balıklarımda bir sorun yaşayan olmadı henüz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir