Teraryum
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2011 11:25
2-3 aya kadar bir teraryum alacağım ya da yaptıracağım.Camcıda 30-15-3 boyutlarında bir teraryum yaptırsam ortalama ne kadar tutar? Teraryuma kum mu toprak mı daha uygun olur? Ve karıncalar için sadece 15-20 tane dişi toplasam; kraliçe olur mu biri, yoksa yuvalarını bulup kraliçeyi benim mi almam gerekiyor? Eğer öyleyse karıncaların yuvalarını nasıl bulacağım ?
Teraryumu olan arkadaşlar yardım edebilir mi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2011 17:32
[QUOTE=nano_akvaryumcu]2-3 aya kadar bir teraryum alacağım ya da yaptıracağım.Camcıda 30-15-3 boyutlarında bir teraryum yaptırsam ortalama ne kadar tutar? Teraryuma kum mu toprak mı daha uygun olur? Ve karıncalar için sadece 15-20 tane dişi toplasam; kraliçe olur mu biri, yoksa yuvalarını bulup kraliçeyi benim mi almam gerekiyor? Eğer öyleyse karıncaların yuvalarını nasıl bulacağım ?
Teraryumu olan arkadaşlar yardım edebilir mi ?[/QUOTE]
Kraliçeyi sizin bulmanız gerekiyor diye biliyorum. Kraliçeden ayrı kalan işçiler ölüyorlarmış ....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 01:53
Hocam benim karınca kolonm yok ama bildiklerimi yazayım. Olan arkadaşlar yazana kadar idare et:)
Her kolonide en az bir kraliçe, büyük kolonilerde birden fazla kraliçe karınca bulunur. Bu kraliçe karınca, karınca üretmekle yükümlüdür. Dişi yavrular 'döllenmiş yumurtalardır' ve bu dişiler, asker de olabilir işçi de. Bunu kraliçe belirler genel olarak. Mesela tehlike varsa daha çok asker karınca üretir. Yani dişilerin mutlaka kraliçe olacakları anlamına gelmez...
Kraliçe olacak olan dişilerin çiftleşene kadar kanatları vardır, diğer dişilerin yoktur. Çiftleşme merasiminde erkek karıncalar tüm spermlerini dişiye bırakır ve ölürler. Dişi bu spermleri bir ömür kullanır yumurtlamak için. Yumurtalardan lavralar çıkarken başlarından ayrılmaz bu yüzden besin ihtiyacı için kendi kanatlarını yiyebilir. Yani karıncanın kraliçe olup olmadığını anlamak için kanatlara da fazla güvenilmez. Lakin kraliçe karıncalar diğer karıncalara göre daha iridir.
Özetle her dişiden kraliçe olmaz en irileri ve kanatlısı kraliçedir. Çiftleşmiş kraliçe karıncayı bulduğunda o zaten kolonisini yaratır mevcut sperm haznesiyle yumurtlar. Kraliçe diğer karıncalarla takılmaz yuvanın en derinlerinde kendine ait odasında yaşar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 08:57
Şimdiden hayırlı olsun ,merakla bekliyorum fotoğrafları.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 02:30
Bi ara bnde düşünmüştüm ama kralice arı olmadan koloninin olusmayacağını ögrendikten sonra vazgecmiştim umarım sen bulursun
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir