TAVSİYELERİNİZ
Mustafa bey merhaba;
Size o boyuttaki tankınıza göre önereceğim balık yunus olacaktır. Oranlar ise 2e 10d olacaktır.
Mavi prenses balığına girmeyin derim. Agresif bir balıktır. Akvaryumcularda bulunmasıda zordur.
Ama karar yinede sizindir. Saygılar, sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
200 litrelik bir akvaryumda ben Ersin bey'in 2E10D'lik yunus oranına katılmıyorum. belki balıkları aldığınızda 4-5 cm boyutunda olabilirler (ki bu durumda cinsiyetlerini tespit etmek garanti değildir) fakat bu balıklar 25 cm boya geldiklerinde durum değişecektir. (zaten o akvaryumda gelemezler)
Tavsiye verirken kişinin şartlarını da düşünmek, kendi yerimize uyarlamak ve madem klavyemizi yoruyoruz, buna değecek bir tavsiyede bulunmak gerektiği kanaatindeyim.
Önceden valifiera beslediğinizi yazmışsınız. halen besliyormusunuz bilemiyorum fakat eğer besliyorsanız canlı doğuranlarla devam etmenizi öneririm. Fakat artık beslemiyorsanız yada yeni türe geçerken bu balıkları elden çıkaracaksanız burada bazı arkadaşların da tavsiye ettiği üzere bende size brikardi veya daffodil (aynı sayılırlar) öneririm.
Normal şartlarda birkardinin yavrularını ayırmanıza gerek yoktur çünkü yavrularını yemezler. fakat benim tavsiyem sizin düşüncenizden biraz farklı olacak. şöyleki:
Paraya kıyıp damızlık 1e1d eş brikardi alıp 90 litrelik akvaryumunuza koyun. Yavru elde ettikten sonra, yavrular 3-4 cm olduğunda bu yavruları 200 litrelik akvaryumunuza aktarın. Burada yavrular 6 cm olana kadar tutun, bu esnada eş tutan brikardiler olabilir, onların haricindeki satın, eş tutanları bir süre daha akvaryumda muhafaza edin, içlerinden ayırmak istedikleriniz olursa ilk aldığınız damızlıkların yerine koyabilirsiniz. bunların haricindekileri ise yine satın. döngü böyle devam etsin.
Buradaki "satmak" kelimesi biraz itici gelebilir fakat beslediğiniz balığı uygun şartlarda besliyorsanız elbette balıklarınız üreyecek ve bir süre sonra akvaryum hacminiz yetersiz gelmeye başlıyacaktır. Yani öyle yada böyle balık fazlanızı elden çıkarmanız gerekmektedir. Satmanız ise en azından yem masrafınızı karşılar. Bu bağlamda ister satarsınız, ister hediye edersiniz bu sizin bileceğiniz birşey. Bu hobiye kısa vadeli bakan birisi iseniz ilerisini bu kadar düşünmenize gerek yoktur fakat 1 yıldır balık beslediğinizi ve şimdi akvaryum sayınızı artırıp tür arayışına girdiğinizi düşünürsek sizdeki virüs'te bu sitedeki birçok arkadaşımızda da olan ve tedavisi olmayan türden :D bunun için ilerisini düşünerek seçim yapmanız gerekmekte.
Eğer benim tavsiyem doğrultusunda hareket edecekseniz, size iki akvaryum içinde dış filtre önereceğim. 90 litrelik akvaryum için güçlü bir dış filtre ihtiyacınız yok, fakat 200 litre için 500-700 litre/saatlik bir dış filtre iyi olur. Fakat ilk etapta kesenizi zorlayıp iki akvaryuma da birşey almanız gerekmiyor, yavru elde edene kadar 90 litrelik akvaryum için 2. el sağlam bir dış filtre sizi gayet güzel idare eder, yavru aldıktan sonra zaten 2. bir dış filtre için para ayırmış olursunuz.
Benim tavsiyem sadece burada aldığınız tavsiyelere göre hareket etmemeniz, ama buradaki tavsiyeleri de dikkate alarak: her tavsiye edilen balığın özelliklerini de dikkate alarak seçim yapmanızdır. Akvaryum kurulumu büyük hevesle bir an önce yapılmak istenen birşeydir fakat aksine akvaristlik bir cam hazne içine balık ve su koymaktan öte, iyi bir araştırma ve düzenleme gerektirir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir