Sump kulesinde bulunan yavru Tropheus, ne yapmalı?
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 02:39
150'lik arkadan sumplı akvaryumumda 23 kazumba 1 seneyi geçenlerde tamamladılar, dişi erkek ayrıştırması vs. yapamadım/yapmadım...Bir dişinin ağzı belli bir süre doluydu, hatta ben başlarda hasta sanmıştım. Hala kendisinin ağzı dolu, fakat geçen sumpın giriş bölmesine baktığımda yavru bir balık buldum. Dişi niye onu diğerlerinden önce bırakmış bilemiyorum, ağzındaki diğerleri yaşar mı acaba onu da bilemiyorum. Kaldığı bölmeye akvaryumun sump ızgarasındaki boşluktan girmiş, o kısmın dibindeki akıntı kendisi için oldukça uygun fakat üstlere çıktığında su direkt olarak elyaf ve süngerlere boşaldığından yaşama şansı kalmayacak. Bir gündür bu hatayı yapmadı hala hayatta, ama riskli. Diğer yandan ana tanka da koymak istemiyorum. İlk yavru olduğundan pek tecrübeli olduğum da söylenemez... Onu ayrı bir tanka almak mı doğru bilemedim, maalesef başka yavru da yok şu an için, tek başına sumpta kalmış durumda. Oldukça küçük olduğundan ana tanka da atmak istemiyorum...Şimdilik günde 1-2 defa ufak dibe batan yemlerle besliyorum, yeme ilgisi yüksek...Sizce ne yapmalı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 10:43
Berkay Bey anladığım kadarıyla yavru balığı yakalama şansınız var. Balığı ordan alıp bir yavruluk içerisinde anatankta tutmanız yavrunun güvenliğini sağlayacaktır. Yavru sayınız artarsa ilerde yavru tankı kurmayı düşünebilirsiniz.
İyi hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 11:59
Benim size tavsiyem ana tankın içine vantuzla tutturulan yavruluklardan alın ve yavrularınızı bir süre orada besleyin.18-20 günden sonra balığınızı kusturup yavruları yavruluğa koyarsanız yaşama şansları yükselir.Bende ilk yavrularımı hemen ana tanka salmıştım bu bana 10 yavruya maloldu ... Büyükler onları direkt yem olarak görüp öldürdü.Ama şimdi ana tankta yavrular rahat diğerleri yavru balık görmeye alıştı artık ufaklara karışmıyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2011 13:10
Sump borusunun emiş yapan kısmına sineklik tel geçirin lastikle tutturun buda işinizi görecektir ,tabi yavruluk daha mantıklı,saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2011 15:12
Berkay bey benim tavsiyem biraz daha farklı. Anaç balık yavruları büyütmüş,artık hepsi ağzına sığamayacak boyuta gelmiş. Ve en büyüklerini yavas yavas bırakmaya baslamıs. Doğal yolla dünyaya gelen balıklar cok zeki oluyorlar. Sizinde yavrunun orada hayata devam edeceğini düşünüyorum. Diğerlerinide anaç balık yavas yavas salacaktır. Gözlemlemeye devam edin . Çok sasıracağınız görüntüler göreceksiniz.
* Ayrıca burdan aziz sehitlerimiz için milletimize başsağlığı diliyorum ve terörü lanetle kınıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2011 23:32
Aynı olay benimde başıma gelmişti. Annenin ağzından çıkan yavru akvaryumun üst köşesinde bekliyordu. Bir iki gün o şekilde yaşadı, daha sonra onun boyutlarına bakarak diğer yavrularında hazır olduğunu düşündüm, anneyi kusturduk. Yavruları akvaryuma koyarak hata ettim, şu ana kadar 22 yavrudan benim görebildiğim 3 kayıp var. Kalan yavrular büyüdüler, yarın bir aylık olacaklar ve diğer büyük balıkların arasında dolaşıp yem kapıyorlar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2011 12:21
Bir süredir şehir dışındaydım, birşey yapamadım. Sağolsun eşim yem verme ve su değiştirme işlerini yaptı. Balık hala arkada, annenin ağzı da hala dolu. Ben kusturmayı beceremem diye düşünüyorum, illa ki anne zarar görür, zaten yakalamak bile bir mesele. Beklmeyi düşünüyorum, bunun yanında ufak bir yavru akvaryumu da olabilir tabi...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2011 11:48
Sump kulesindeki yavruyu maalesef kaybettik. Tam 21 gün orada yaşadı, hayli de büyümüştü, suyun aktığı yere ilişkin tedbir almamak benim suçum oldu. 21 gündür yaşadığından tedbiri ciddiye almamıştım, daha doğrusu tedbiri de bulamadım, önce bir parça kalın aralıklı tül koydum çok işlevsel olmadı...Yavru da böyle devam eder diye düşünmüştüm olmadı, elyaf bölümünde bulduk kendisini...Akvaryumda ilk balık kaybımız oldu bu yavru...Üzüntüyü tarif etmek zor, ama sevindirici gelişme hala akvaryumda ana tankta yaşamaya çalışan 2 yavru :) Hamile balık bu ikisini de bırakmış, ana tankta yaşamaya çalışıyorlar 5-6 gündür. Şimdilik gayet iyiler, yem ufalayıp vermekten başka birşey uygulayamıyorum...Şu an diğer ağzı dolu balığı bekliyoruz, 20 günü doldurdu...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2011 14:28
Berkay bey kayıp için üzüldüm. Geçmiş olsun fakat o sump kulesine acilen bi çözüm bulmanız gerekiyor yoksa diğer yavrularında basına aynı sey gelebilir.Normalde 21 gün yasayan bi yavru artık kendisini kurtarmıstır fakat artık büyüyünce gezinmeye baslamıs ve sizde tedbir almadığınız için cekim borusuna kapılmıs anlasılan. Bence o kısma bi tül sarın ve bi lastikle güzelce tutturun. Yavrular büyüyünce cıkarırsınız.Birazda yavruların durduğu yerlere küçük kayalıklar yapınki aralarına saklansınlar.
Çağdaş 78 2011-11-11 02:09:59
Geçmiş olsun...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2011 02:53
Cevap için teşekkürler... Ama bizim sumpta öyle tülle kapatılacak bir durum yok. Asıl olarak oraya girişi engellemem lazım. O yavrudan sonra şu anda 2 anne balıktan toplam 4 yavru bulunuyor akvaryumda. Kayalarda yaşamlarını sürdürüyorlar. İlk doğan epey bir boya ulaştı, artık ortalıkta sık gözüküyor. Yavruları izlemek harika birşey :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2011 10:44
Yavruyu ana tank'a alınız anne onu koruyacaktır merak etmeyin tekrar ağzınada alabilmesi mucize değildir. Sump emiş yerindeki delikler büyükse oraya bir file yapınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 17:26
600 litrelik akvaryumumdaki balıklar büyük olduğu için ağzında yavru olan balığı sumpun içine attım orda yavruladı. Yaklaşık 20 tane falan yavru saymıştım daha sonra 10 tane kaldı sanırım yarısı su motoru vasıtasıyla tekrar ana tanka geçti. Burdaki su devamlı hareket halinde olduğu için sanırım balıklar yoruluyor ama mini yavruluktan iyi diye düşünüyorum. Bu tül yavruluktaki yavruları büyük balıklar anında öldürüyor çünkü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir