Su kaplumbağası ne kadar karada yaşar?
Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2012 20:39
Benim bir arkadasimin su kaplumbagasi aylarca karada yasadi ve hala yasiyor.Bahcelerinde kucuk bir havuz var(yaklasik 45*45*15)Ayda bir kez falan giriyor suya onu da arkadasim kendi koyuyor suya ama birazcik yuzup cikiyor hemen>
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 16:33
Kaplumbagayı henuz kucuk oldugu için kaplumbaga kapında beslıyorum.Kendi kendine kaptan cıkma yolunu buldu sureklı cıkıyo odada fln geziyo,yatak örtüsüne cıkmaya fln çalısıyo napayım sakıncalımıdır.Kaplumbaganın kaybolma olasılıgı yok gezip gezip duruyo bırakayım gezsinmi yoksa kabın boyutunu buyuteyimmi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Nisan 2012 17:23
http://www.akvaryum.com/Forum/kaplumbaga_bakimi-oncesi_sonrasi_(resimli)_k571380.asp
Kaplumbağa bahçesi dedikleri şeye biz "ölüm kabı" diyoruz.. Her ne kadar size küçük gelse de doğal ortamında o ufacık kaplumbağalar sizin evinizden bile büyük boyutlardaki sularda yüzüyorlar.. Karaya genelde kabuklarını kurutmak ve güneşlenmek için çıkıyorlar.. Forumda okumaya üşendiğinizi tahmin ettiğim kadar çok yazı var.. İlla birinin söylemesi gerekiyorsa evet kabı büyütün.. Mümkünse büyükçe bir akvaryumu ayarlayın, filtre, karasal alan, sürüngenler için olan özel lambadan alın. Birden fazla çeşit yem alın, tek çeşit yediklerinde çeşitli hastalıklara neden oluyormuş.. Arada bir marul gibi yeşillik verin.. Evin içinde dolaşması önemli değil ama çenelerinin ne kadar güçlü olabileceğine şaşarsınız, elektrik kablolarına zarar verip çarpılabilir yada sizin çarpılmanıza neden olabilir..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2013 00:06
Kaplumbagim tasa timanabiliyo mu tirmanamiyo mu bilmiyorum istemedigi icin mi tirmanmiyo yoksa tirmanamiyo mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 08:08
Su kaplumbağaları tüm ihtiyaçlarını su içerisinde karşılar.Yalnızca güneşlenmek ve kabuklarını kurutmak isterler.Kamlumbağa kabında kaplumbağa bakılamaz.Rahatlıkla yüzebilecekleri(en az 100 lt. akvaryum),iyi bir filtre sistemi,ısıtıcı,kuru alan,kuru alan ısıtma lambası olmazsa olmazlardandır.Ayrıca güneşi taklit eden uv lambalar d vitamini sentezinde önemlidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir