Su kaplumbagasi icin tavsiye


carabaciÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2015
İl: Izmir
Mesaj: 1
carabaciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2015 16:49
Merhaba,
Ben suanda Hollanda'da yasiyorum ve annem Turkiye'de yasiyor. Annem kaplumbagalar konusunda tamamen cahil ve anneannemi dedem oldukten sonra mutlu etmek icin gidip anneannem icin 2 su kaplumbagasi almis.

Bunu ogrenince kalbim kirildi cunku biliyorumki turkiye'de yasayan ailemden kimse aldilklari cins su kaplumbagalarinin ne kadar uzun yasayip ne kadar buyudugunu, ozel isik ve filtre ihtiyaclari, ne kadar yer ve suya ihtiyac olduklari ve butun bunlarin ne kadar para tuttuklarini bilmiyor. Ve bunun ustune, duzgun bir sistem kurabilseler bile, anneannem 80in ustunde ve tabiki bu kaplumbagalara bakicak, akvaryumlarini temizleyecek gucu veya enerjisi yok.

Anneme cok kizginim ama iyi niyetle onlari aldigini biliyorum o yuzden bir cozum bulmaya calisiyorum. Aldigi petshop'a geri gotururse de ufacik bir havuzda korkunc kosullarda yasiycaklar. Turkiye'ede olmadigim icin ve Turkcem cok iyi olmadigi icin en ufak bir fikrim yok ne yapmam lazim bu zavalli 2 kamplumbagaya iyi bir ev bulabilmek icin ve sizler gibi bilgili ve bilincli insalarin yardimina ihtiyacim var.

- Bildiginiz bu site gibi bilgili insanlarin bu kaplumbagalari sahiplenebilecek insanlari bulabilecegem siteler varmi?
- Turkiye'de iletisim kurabilecegim kaplumbagalara ozel dernek veya bakim evi turu bir yer varmi?
- Bunun disinda benim icin bir oneriniz varmi?

Kaplumbagalar suan Izmir'de
Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin


carabaci2015-05-28 16:53:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2015 17:06
Hergün yüzdükleri suyu değiştirsinler geniş bir çamaşır legenine koysunlar dar kaplarda durmasından iyidir içine bir miktar su koysunlar ve suyun ortasına temiz bir kaya koysunlar çünkü kayaya çıkıp kurumayı güneşlenmeyi severler sonra suya girer yüzerler. Kaplumbağa için yem satarlar akvaryumcular, Gammarus kurus yer, etcil pondyemler  yerler. Arada tavuk gögsünden küçük kesip versinler yer minik az birşey çiğ olarak, Morol, salatalık gibi sebzelyeri kabul ediyorlar. Kısa süre beslemiştim arada güneşe çıkarır kovasıyla güneşlendirirdim. Bu ölümde ilanlar vardır oraya ücretsiz bir ilan açın istemiyorsanız düşünen hobiciler alırlar. Yahut tekrar akvaryumcuya götürüp verebilirler.

Panik yapmanıza gerek yok yani beslemek çokta zor değil öyle çok hızlıda büyümezler acele etmeden elden çıkartabilirler.
Googleye yazın su kaplumbağası bakımı bir sürü site bulur okursunuz, anladığınız dildende aratıp okuyabilirsiniz ailenizi bilinçlendirirsiniz, korkacak birşey yok panik yok :)

Bak çamaşır legeni ortada bir kaya neden olmasın küçük kaptan daha rahat yüzer mutlu olur kayaya istediği zaman tırmanır kendini kurutur arada parazitlerden kurtulur, sonra kabla götür güneşli yere koy yarım saat kadar güneşlensin gibi. 10 dakikalık bir güneşlendirmede bile 3000 mg civarımı ne D vitamini yükleniyordu canlılar yanılmıyorsam kabuğunada iyi gelir güneş şart.



Bilgilerim zayıf olabilir bazı konularda ama size yol göstermiştir umarım.

Üstteki gibi büyük bir legende bakacaklarsa hergün suyun tamamını değitirmeye gerek yok yarısı civarı yarıya yakın bile değiştirseler olur belki daha az, bir tabak gibi ufak birşeyde kutuda besliyorlarsa ozaman hepsini değiştirmek iyi yoksa gözleri mikrop kapar yaralar çıkar gövdeden.
Dışkı artık çok kalmasın günlerce kabında temizlesinler.
mesutok2015-05-28 17:12:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir