Su Kaplumbağam bihterim ilgilenir misiniz


rufusumÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2012
İl: Manisa
Mesaj: 2
rufusumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 18:19
Arkadaşlar son dönemlerde 2-3 hafta önce 2 tane kapluşumun bakımını doğru düzgün yapmadım açıkça söyleyeyim ve çok  pişmanım benim balkona bakan soğuk odam var ama geceleri soğuk oluyor baya 2 gün boyunca suyun içinde 2 kaplumbağamıda o odada tuttum ve sıcak odaya geri aldım büyük olan maşallah hala çok sağlam 6.yılımız onunla ama küçük olan 2yıllık bihterimin bir tane gözünün kapalı olduğunu gördüm arada açıyor gözünü ama  eliyle gözünü silince tekrar gözü kapanıyor sonra sıcak banyo yaptırdım diş fırçasıyla kabuğunu fırçaladım ayrı mavi kaplar varya küçük o rufusumun (6yıllık olan) onun eski kabıydı ona sıcak su koydum ve sıcak odama aldım ama 4-5 gün sonra baktım hala gözünü açmıyor arada açıyordu ama yemlerini yiyordu bugüne kadar kaplumbağalarıma çok özen gösterdim kimyasal şeyler kullanmamaya özen gösterdim güneşe bakan odamda durdu falan neyse.Canımdan çok sevdiğim kaplumbağalarımdan bihterin gözüne 2 gündür kulak çubuğuyla terramycin'i gözünün alt kısmına sürüyorum.Ve bugünde forumda baya dolaştım gittim vitamin aldım temiz sıcak suyuna 10 damla döktüm 2-3 adet yeminede döktüm vitamini emmesini bekledim yemin sonra verdim yemleri yedi kabuğu gayet sert ! pembemsi şey falan yok altında diğer gözü gayet parlak bakıyor sağlıklı denilebilecek bir kapluşum.Çok aşırı derecede NADİR olarak bi kerecik burnundan dışardayken baloncuk çıkıyor oda sadece 1 tane geri içine giriyor zaten 2-3 ayda bir oluyor bazen hiç olmuyor sadece az önce olduğu için yazdım zaten nolur nolmaz.2 tane kap var şimdilik onu küçük kaba koydum evde Filtre,Su Isıtıcısı falan yok.Gerekte duymuyorum ticari amaç için olduğunu tahmin ediyorum çok gerekmedikçe almam doğal güneşini alıyor neyse soruma geçeyim

Bihterin Gözünün iyileşmesi için neler yapmalıyım Lütfen yardım edin arkadaşlar Şimdiden çok teşekkürlerimi sunarım iyi forumlar saygılar...Cevaplarınızı bekliyorum



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

macasÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 875
macasÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 18:52
Ben kaplumbağalarınız ile ilgili bilgi veremeyeceğim yalnız şunları söylemek istiyorum. filitre, ısıtıcı v.s. ticari amaçlar güdüyor demişsiniz ama şunu söylemem gerek o canlıların gerçek doğası gereği yaşadığı yer ve sıcaklık değerleri bizim yaşadığımız ortamlar ile bir değil. Bu yüzden o ortam değerlerini sağlamaya çalışmak zorundayız. Çünkü onları aldığımız andan itibaren onların tüm sorumlulukları bizim üzerimize geçiyor. Tabi konuşamadıkları içinde dertlerini onlar gibi de anlamak zorundayız böyle bir zorlukta var. Ama bize gösterdikleri sevgi, o güzel bakışlar tüm bu zorlukları bir anda silip götürüyor. Hayırlı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TR [C*]Çevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Bursa
Mesaj: 119
TR [C*]Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2012 19:21
Macas adlı üyemiz çok doğru diyor,öncelikle kaplumbağa akvaryumunuzda tüm ekipmanların olması gerekiyor,eğer onlar olmayacağı taktirde mutlaka bir aksilik çıkacaktır,kusura bakmayın.
Ama gözünde mikrop olabilir,metilen mavisi denen bir ilaç war 10 lt başına 2 damla dökülür. ondan alın ve kabınıza dökün.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir