su çok pis
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 09:40
Mide kırığını dışarıda bir leğende veya kovada çok iyi yıka, genelde çok tozlu oluyorlar
4-5 defa su ile iyicene yıkaman lazım.
Daha az pislik derken , eğer suyun bulanıklığı diyorsan o zaten bir müddet sonra geçecektir.
Fakat normal kulanıma bağlı olarak , eğer fazla yemleme yaparsan ve balık sayısıda fazla ise su bir müddet sonra mutlaka kirlenecektir.Sadece gördüğün değil göremediklerimiz nedeniyle (nitrat, amonyak , biriken pislikten oluşan zararlı bakteriler) su kalitesini kaybetmeye başlar ve artık yaşanabilir olmaktan çıkar.
Yemleme , balık sayısı ve bitkilendirme durumuna göre , biraz daha iri fraksiyonlu kum veya taban malzemesi seçmen daha uygun olur.Benim akvaryumumun tabanı Aquaclay , onun üzerinede zorunlu olarak midye kırığı serdim. Midye kırığı ince taneli (fraksiyonlu) olması sebebiyle , balık pislikleri ve dışkıları , yem artıkları tabanda birikme yapıyor ve zamanla dip çekimi yapılmazsa zararlı bakterilerin oluşmasına yol açıyor , iri fraksiyonlu olsa , tabanda bitkiler tarafından bir kısmı gübre niyetine kullanılacak veya emilime uğrayacak şekilde dibe çökecek.
Kirliliği önleme amacıyla haftalık su değişimi ve düzenli dip çekimi yapmanı öneririm. Dip çekiminide fazla abartma , dipte oluşan yararlı mikroorganizmalarında yaşam döngülerini yok etmemek lazım.
İmkanın varsa tabanda iri taneli taban malzemesi kullanman,hem görüntü hemde bitkilerin için en uygun taban malzemeleride aquaclay , hagen gibi kumlardır. (forumda bol miktarda materyel bulabilirsin)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 11:08
Benim 40 küsür litrelik tankımda çok uzun bir zamandan beri kullandığım aqua clear (200'lük) şelale filtre var, bunun orjinal süngeri ile file torbada kömür var, süngeri zaman zaman yıkıyorum. Ayrıca kömürü de hiç değiştirmiyorum, süngerle beraber suyun altında yıkıyorum, kömürü değiştirmemenin herhangi bir zararı olur mu? veya bu şekilde kullanmamamın bir zararı olur mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 11:28
Bence forumu iyice inceleyin
Özellikle aktif karbonla ilgili çok sayıda bilgi ve makale bulabilirsiniz
Filtrenizi ne kadar bir süredir kullanıyorsunuz?
Ben de forumda inceliyorum bilmediklerimi ve doğru arama yapılırsa her türlü bilgiyi bulabiliyorum
Benim gördüğüm ve aktif karbonun dış ambalajlarında da yazdığı kadarıyla 3-6 ay kullanım ömrü var
Bu süreyi doldurursanız mutlaka yenisiyle değiştirin deniliyor.
Aktif karbonu filtrenizi temizlediğiniz her seferde yıkamanıza gerek yok.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir