Sera artemia mix
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2014 21:25
Dün akşam üzeri saat 7 gibi meçin artemia çıkarma setinin içerisine 500ml su ve sera artemia mix koydum. Hava motoru ile havalandırmaya başladım. Aradan 24 saat geçti ama hala yumurtadan çıkmadılar. Forumda sera artemia mix ile ilgili okumadığım konu kalmadı. Çıkma oranının az olduğunu okumuştum ama %0 olma olasılığı var mıdır veya çıkar mı, çıkarsa ne zaman çıkar ?Ebubekir ATAR 2014-08-15 21:40:54
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2014 21:40
Valla ben ne yaptıysam çıkartamadım. 1 hafta bekledim olmadı. Bende çöpe attım. Zaten 5 tllik ürünü 10 tlye almıştım. O gün bugündür bir daha denemedim:(( Ayrıca 4. 5. seferde çıkartmayı başaranları duymuştum. Yani olabilir. Siz genede 48 saatin sonunu bekleyin. 24-48 saat arasında açılıyorlar. Artemianın kalitesine göre bu süre değişiyor.
Nocebo 2014-08-15 21:51:47
Ayrıca;
[QUOTE=kayiboyu]Artemia çıkarırken dikkat edilmesi gerekenler.
1- Uygun tuz oranı. MİX paketler ayarlanmış oluyor zaten. Saf kistler için ben 1.5 litre suya tepeleme 2.5 kaşık deniz tuzu kullanıyorum.
2. Uygun Isı, benim en iyi verim aldığım ısı 29 derece.
3. Işık. artemialar kuluçkaya alındığında ışık verin.
4. havalandırma, Hava verirken yumurtaların tamamen hareket etmesini sağlayacak kadar hava verin, köşeli yerlerde birikme vs olmamalı, çok fazla hava verip yumurtadan çıkan canlılarıda öldürmeyin (aşırı hareket ve sürtünme nedeniyle)
5. Süre, aldığınız kist ne kadar kaliteli olursa süre o kadar kısalır. Amerikan Great Salt Lake (Teneke olan) 18 saat gibi br sürede çıkıyor ama ben yinede 20 saati geçiriyorum.
6. pH. düşük pH lı suda yumurtaların çıkma şansı azalıyor. Mümkün mertebe yüksek pH lı suda çıkarın. Ben taza çeşme suyu kullanıyorum. 8 civarı oluyor. Bazıları karbonat atıyor ama ben hiç gereksinim duymadım.
7. MİX olarak satılan paketlerin verimi düşük oluyor, mümkünse saf kis alıp uygun ortamda muhafaza ederek lazım oldukça kullanın. MİX paketleri bölünerek kullanıldığında tuz ölçüsüde değişiyor. Verim düşüyor.
8. Banyo. (MİX paketler için geçerli değil) eğer saf kist varsa elinizde tuzlu suya (çıkarma ünitesi) koymadan önce bir kapta talı suda bekletin. Yaklaşık 1 saat kadar. Suyun tabanına batanları kuluçkaya alın. Su üzerinde duran ve batmayanları temizleyip atın. Tatlı suya banyo yaptırmak (bu banyo işlemine birşey deniliyordu aklıma gelmedi) daha çabuk ve daha verimli çatlama sağlıyor. Fazla bekletirsenizde bozuluyor.
9. Çıkarma kabı: Ben MEÇ artemiz çıkarma setinde çıkarıyorum. Pet şişe daha yaygındır. Ancak havanın verildiği kısım mutlaka konik olmalıdır. köşeli kaplarda köşelere biriken yumurtalar çıkmıyor. Yumurtaların sürekli hareket edeceği bir kap olmalı.
Son olarak çıkan artemiayı kolay yoldan kabuklarından ayırmak için benim yaptığım bir düzenek var açtığım konulardan bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2014 22:58
Bak sana detaylı anlatayım yarım litrelik pet şişeyi ikiye bölüyosun üstten 2 parmak kalıncaya kadar su dolduruyosun sonra bir silme çay kaşığı rotifish artemia mix atıyosun ışık ısıtıcı falan filan hiç bişey yok 12 saat hava verirsen bir kaba koyarsan ertesi gün veya iki gün sonra vermeye hazır 24 saatte yaparsan ertesi gün canlanıyorlar 48 saatte yaparsan on numara oluyor hepsi canlı :) benim yöntemim bu
Buda örnek ama sen benim dediğimi yap : http://m.youtube.com/watch?v=rOb9K3HsfFU
Şimdi belki ben kendimde video çekerek artemia düzeneğini anlatabilirim.
Buda örnek ama sen benim dediğimi yap : http://m.youtube.com/watch?v=rOb9K3HsfFU
Şimdi belki ben kendimde video çekerek artemia düzeneğini anlatabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2014 23:17
[QUOTE=furkanc35]Peki ışığı sürekli açık mı tutmam gerekir ?[/QUOTE]
Nocebo 2014-08-15 23:39:21
Işık artemiaların açılması illa olacak diye birşey yok. Sadece açılma süresini çok az kısaltır. Çıkan artemiaları biyerde toplamak için ışık verilir.
Ayrıca artemialar fazla geliyorsa sonraki öğünlerde kullanılmak üzere dondurabilirsiniz. Besin değerleri düşmez. Ama balıklara verilirken hareket etmezler vs. vs.. Bu yüzden tercih edilmez. Bildiğim kadarıyla mix paketler tek kullanımlıktır. Bir kaşık bugün kullanayım bir kaşık yarın kullanayım olmaz.
Edit;
[QUOTE=Saussure]
http://www.int-res.com/articles/meps/5/m005p111.pdf
Hakan bey, ortak noktada buluşacağımızı düşünüyorum :D
Linkini verdiğim bilimsel makalede farklı kaynaktan gelen artemia yumurtalarını farklı şiddette ışıkla çıkartmışlar. Buenos Aires yumurtaları, Chaplin Lake yumurtaları, San Pablo Bay yumurtaları ve Great Salt lake yumurtalarını kullanmışlar. Makalede açılma yüzdesi/geçen süre tablosu var, ilk üç kaynaktan gelen artemialarda ışık yok denecek kadar az iken daha geç çıkmış, hatta chaplin gölündeki artemialar neredeyse çıkmamış, San Pablo bay artemiaları ışıksızken ışıklı haline göre 3 saat geç çıkmış. Ancak benim de kullandığım Great Salt Lake artemialarında 20 dakika gibi bir oynama var, yani eğer sürekli 1000 lümen ışıkla çıkartsanız 20 dakika civarı kazanacaksınız.
Sonuç olarak ışık kullanarak verimliliği arttırmanız hangi kaynağın artemiasını kullandığınıza bağlıdır. Açık halde veya konserve alabileceğiniz Great Salt Lake markalı artemia, Sera Artemia mix, Omega Artemia mix, INVE gibi markaların hepsi Great Salt Lake kaynaklı artemia yumurtalarıdır, bu yüzden ışık yakıp yakmamanızın pek bir önemi yoktur, sürekli ışık yakarsanız 20 dakika gibi bir süre erken çıkacaktır, yumurtaların açılma yüzdesi ise değişmeyecektir.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir