Selam
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 14:56
Ben 38 lt rede 4 japon besliyom ve bu sabah kalktığımda turuncu japonumun yüzgeçlerinde ve kuyruklarında siyah noktalar çıktığını gördüm Ø
A
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 23:58
Emre Bey 38 litre 4 japon balığı için çok yetersizdir.Zaten siyahlaşmanın sebebide küçük ortamda beslediğiniz için amonyak patlaması olmuş bu sebeple.Akvaryum hacminizi büyütebilmeniz çok iyi olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 03:15
Murat Bey, arkadaşımızı yanlış yönlendirmeyelim. Isıtıcı gerekli bir akvaryum malzemesi. Evinde devamlı yanan bir soba, kombi vs varsa belki ısıtıcı kullanılmaya bilinir. Ama sevipte beslediğiniz bir canlının hasta olmamasına azami dikkat için 15 tl lik bir isitici bulunursa iyi olur. Kış aylarına girdiğimiz bu zaman diliminde illaki gece gündüz sıcaklık farkı artacaktır. Buda hastalığa davetiye çıkarır. Bırakın balıkları insanlar bile daha çabuk hasta olmaktadır bu aylarda. Saglıklı balıklar dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 13:41
Bu balık aşırı iştahlı olan balığınızmı, aşırı iştahlı balıksa diğer balıklardan daha fazla yeme saldıra bilir fazlaca yiye bilir, eğer kullandığınız yemde proteinsel yönden fazlaca zengin bir yemse, karaciğerlerinde bazı etkileşimlerle balığın dış yüzeyinde bazı noktalarda siyahlanmalar oluşabilir. Bu aralar balıklarınızı sadece bitkisel yemlerle beslemeyi deneyin örneğin yeşil renkli pul yem, beyaz pond yem, yahut diger yeşil bitkisel yemler, özelikle haşlanmnış tuzsuz bezelye tanesini size tavsiye edeceğim 2 günde bir, şu anda kış yaklaştığı için sular soğuduğu için suyunuzdaki oksijen miktarının çok fazla düşük olacağını düşünmüyorum ama, bazen suda yeterli sirkülasyon hafifçe bir yüzeyde dalgalanma yoksa, yahut iç filtre, dış filtre, yada hava motoru gibi bir havalandırma sistemi kullanmıyorsanız, oksijensizliktende böyle şeyer oluşabilir. İç filtreniz varsa, iç filtrenizi yüzeyin 3cm kadar altında bir derinlikte tutun böylece yüzeydeki hareketlenme artarak, suyunuzdaki erimiş oksijen miktarınızı arttırabilirsiniz. İç filtrenin konumunu aşağıdaki linkteki şekilde belirleyebilirsiniz.
mesutok 2011-10-22 13:43:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 13:49
Kemal abi benim bildiğim japon balıkları 3 dereceye kadar dayanabiliyorlar.Kış aylarında da ev sıcak ise 3 dereceyi bırakın 10 derecenin altına inceğini sanmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 18:25
Sevgili Çağlar, onlar KOI balıkları benim bildiğim. Japon da koı de bildiğin gibi sazangillerden. Onemlı olan ısı değişimlerinin olmaması. Eğer akvaryum sıcaklıgı bir iner bir cıkarsa balık hasta oluyor.
Eğer 10 derecede japon balıgını bakıp buyuten arkadaslarımız varsa detayları bızımle paylasırsa sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2011 21:55
Japon balıklarıyla ilgili http://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp#b konuya göz atıp sıcaklık ve hacimi göz önüne almanızı tavsiye ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir