ŞELALE FİLTRELER HAKKINDA
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2007 01:38
Arkadaşlar bende bu şelale motor hakkında bir soru sormak istiyorum; Bu şelale filtreler asılıyorya, benim akvaryumum yukara asılacak kenarı yok ahşah çerçeve var, yani kalın oraya asılmaz. Dışarı koysamda uçlarına hortumlar ile ek yaparak hortumla uzatsam uçlarını içeri.Tavsiyelerinizi bekliyorum!
lafayette 2007-11-06 12:37:56
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2007 10:27
Ben şahsen atman hf-400 şelale filtreyi tuttum arkadaşlar içinede komple biyolojik sünger koyacam kendi aparatlarını çıkarıp.bence iç filtre fuzuli bir masraf tan başka bir şey değildir.ya dış filtre yada şelale gerisi hikaye şelale üzerinde çeşitli mühendislik :) uyğulamalar yapılabilir.eger uygulama yapılmayacaksa şelale filtrede bir işe yaramıyor söyleyim.
Bir şey daha ekleyeyim aslında 50lt bir akvaryuma şelale fazla geliyor gibi gözlemledim zira akıntı balıkları rahatsız ediyor gibi ama üzerinde akıntı ayar aparatı var onu yarıya getirdiğinizde fazla etkilemiyor.
Yinede dış filtrenin yanına hiçbiri gelemez ya kullanmadım bana öyle geliyor.Ama eminim ki dış filtre hiç biri ile kıyaslanamaz akvaryumun boyutu ne olursa olsun bence dış filtrenin akıntısı ona göre ayarlanabilir diye düşünüyorum.
Bir de akvaryumcuda satılan dip temizleme aparatlarından sakın almayın hiç bir işe yaramıyor.Ben bu konuya kendim bir çözüm bulacam.
Bizim boutlardaki bir akvaryumun dip temizleme aparatı ona göre küçük ve ince borulu olması gerekmekte çünkü kalın boru ve geniş uç size temizlik imkanı bırakmadan suyu yarılıyo ve dibi çok karıştırıyo.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2007 22:59
Şelale filtrenin küçük akvaryumlarda bir nevi dış filtre gibi biyolojik filtreleme yaptığı doğrudur ama asıl problem elektrik kesintisi yaşandığı zaman tekrar çalışmama olasılığı oldukçe yüksek hatta %99 diyebiliriz. email 2007-11-06 22:59:57
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2007 10:25
Şelale filtrelerin ne yazık ki en büyük dezavantajı elektrik kesilip te geldiği zaman devreye girememesi ve susuz bir şekilde çalısır vaziyette kalması. Tabi bu da motorunu yakabiliyor.Buna bir çözum üretilebilse ne güzel olurdu.
Saygılar.
lafayette 2007-11-07 10:30:10
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2007 21:20
[QUOTE=email]Şelale filtrenin küçük akvaryumlarda bir nevi dış filtre gibi biyolojik filtreleme yaptığı doğrudur ama asıl problem elektrik kesintisi yaşandığı zaman tekrar çalışmama olasılığı oldukçe yüksek hatta %99 diyebiliriz. [/QUOTE]
Ben 300 lt, 140lt ve 50 lt lik 3 akvaryumumda da şelale filitre kullanıyorum. En eskisi yaklaşık 1,5 yıllık, şimdiye kadar hiçbir elektrik kesintisinde tekrar çalışmama gibi bir sorun olmadı. Sanırım orta ve üst kalite ürün kullanırsanız bu tarz bir sorun yaşamazsınız. Birde bu biraz su seviyesi ile ilgili sanırım, çok düşükse durduğu zaman içindeki suyun akvaryuma boşalması söz konusu, bunu su değişimlerinde flitreyi durdurduğumda gözlemledim.. Destek flitrasyon olarakta, teka başına filitrsayon olarakda tavsiye ederim, sadece içindeki malzemeyi biraz upgrade etmeniz lazım. Ben 140 ve 50 lt lik akvaryumlarda sadece şelale filitre kullanıyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir