Sarı Prenses'e Arkadaş!


sagalasosÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2009
Mesaj: 56
sagalasosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2014 18:07
Merhaba,
125x50x50 ebatlarında akvaryumum var.
Fotoğraflarını daha sonra ekleyeceğim.
3 boyutlu arka fon mevcut. Tetra ex700 dış filtre kullanıyorum.
25 kg. Silis kum var. 

Forumu çok araştırdım. Ama o kadar çok konu var ki. Hemen hepsini okudum ve şu anda inanın aklımda hiç birşey kalmadı. Kafam çok karıştı. En sonunda buraya bir konu açıp fikirlerinizden faydalanmak istedim.

Malawi chiclid akvaryumu yapmak istiyorum. Akvaryumda çeşitlilik istiyorum. Renk çok olmalı.
Sarı prenses kesinlikle besleyeceğim tür.
Sarı prenses yanına hangi türleri koyabilirim.

*** Yavru almak gibi bir şartım yok. Olursa tabi ki iyi olur ama önemli olan görsellik. Birbiriyle uyumlu yaşayabilecek hangi türleri alabilirim. (Sarı Prenses şart

Bununla birlikte;
1) Bu türleri hangi boylarda almalıyım.
2) Yem olarak hangi marka ve çeşitleri almalıyım.

Şimdiden çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nejoQesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/07/2014
İl: Denizli
Mesaj: 75
nejoQesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2014 18:11
Iceman olabilir çok iyi anlaşıyorlar ama yem  konusunu bilmiyorum.Boy ise fark etmez akvaryumun büyük. Yardım ettiysem ne mutlu bana


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PROMETYUMÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 351
PROMETYUMÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2014 19:31
Yem olarak :
1-Ahm Marin Red-Green Granulat 
2-TETRA DİSCUS
3-TETRA PROVEGATABLE
4-JBL NOVO TABS
5-New Life Spectrum CİCHLİD
6-SERA FLORA

Bu yemler yeterli olacaktır çok gelirse 4 çeşite indirebilirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

H@K@NÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/12/2012
İl: Bursa
Mesaj: 1123
H@K@NÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 01:59
Beyaz prenseste olabilir.Saolosi olabilir erkek mavi olur.Dişisi sarı 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frasierÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2011
İl: Ankara
Mesaj: 312
frasierÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 02:02
Sarı prenses,Mavi prenses,Beyaz prenses,İceman  Mpangalar uygunlardır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratzngnÇevrim Dışı

Kayıt: 23/05/2013
İl: Sivas
Mesaj: 895
muratzngnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 05:38
İcemanı tek geçerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mete DuruÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 1510
Mete DuruÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 05:50
İceman özellikle s.p. lerin ürkekliği atmaları konusunda çok iyi olur. M.p. albino m.p.(b.p) gibi balıklar s.p.ler çiftleşirken bozabilir. Ancak iceman de daha hiç rastlamadım. Bana en uyumlu 2 tür gibi geliyor hep. Otçul ağırlıklı arada protein ağırlıklı yemlerle besleyip güzel bir diyet hazırlarsınız. Yıllarca bol yavrulu geçinip giderler. 
Boyut olarak tank büyük olduğundan sonrasında çıkarmak zor olacağından yavru yerine damızlık altı öneririm. Anüs vent yaparak doğru oranlarda erkek dişi sayıları ile beslersiniz. Öyle bir tanka 2e8-10d lik koloniler yeterli olur diye düşünüyorum.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Duman HanÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10848,3[/B]
Kayıt: 23/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1089
Duman HanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 06:11
1-Tetra Bits (diskus)
2-Sera Discus Granulat
3-Sera spurilina tabs.
4-NLS chiclid Formula
5-NLS Grow Formula
6-NLS thera+A
7-Tetra Provegatable
8-Tropical sub sib Tabin A
9-Dainichi Color Supreme
10-Dainichi Veggie Deluxe
11-Dainichi veggie fx
12-Dainichi color fx
13-Sera Vipagran
14-Sera Vipan

Hazır yemler olarak kullanabileceğiniz yemler bunlar..Muhtevalarına göre en az 2 çeşit otçul (bitkisel), 2 çeşit etçil (proteinsel) bazda yem kullanmanızı öneririm.Bu çeşitleri taban olarak almalısınız.En az 2 şer çeşitten uygulayacağınız diyete göre çeşitlerinizin sayısını belirleyebilirsiniz.

Ayrıca el yapımı olarak geliştirilmeyi bekleyen ancak bir türlü vakit bulunup geliştirilemeyen vakit bulunsa dahi üşengeçlikten yapımına başlanamayan kendi araştırmalarım ve fikirlerim doğrultusunda naçizane yem denemem inceleyebilir ve geliştirilmesi konusunda aklınızda bir fikir varsa konuya ekleyebilirsiniz.

http://www.akvaryum.com/Forum/yem_denemesi_k743259.asp

Bunların dışında; marul yaprağını afiyetle tüketiyorlar.Yumurta haşlaması-gerek beyazı-gerek sarısını severek tüketiyorlar.Haşlanmış havuç,bezelye,ıspanak,kestane(közlenmişinide severek yiyorlar) gibi yiyecekleri doğrudan tankınıza uygulamanızda sakınca yoktur.Ancak özellikle haşlanmış havucu tankta fazla tuttuğunuz vakit suda beyazlaşmaya neden oluyor.Ayrıca havucun içeriğinde bulunan karoten maddesi renk pigmentlerini de desteklediği için istenilen canlı renklere yardımcı oluyor.Yalnız sp de fazla uygulanması halinde renginde yine koyulaşmaya neden olabilir diye düşünüyorum.Yine bunların dışında salatalık.Bildiğimiz hıyarın iç kısmını afiyetle tüketeceklerdir.Portakal, mandalina, ve muz kabuklarının iç kısımlarında kalan bölgeye adeta saldırıyorlar.Özellikle muz için söyleyebilirim.

Not : Sayılan bitkisel besinlerle düşkünlük canlıların alışkanlıklarıyla ilgilidir.Ben aldığımdan bu yana (2-3cm) bu tür besinlere alıştırdım.Ancak damızlık boydakilerde başlangıçta pek talepkar görünmeselerde alıştıkları taktirde severek yiyeceklerdir.Ayrıca canlılar yiyecek seçebilir.Örneğin benim balıklarım salatalığın özellikle iç kısmına oldukça düşkünken sizin balıklarınız ya da balıkalrınızdan birkaçı seçici davranıp yemeyebilir.%100 yerler başarı elde edeceksiniz diye bir tutturmam söz konusu değildir.

Not2 : Bu tür bitkisel besinler canlılarınızın renklerine doğrudan etki edecek daha canlı görünmelerine katkı sağlayacaktır.Sindirimlerini rahatlatığından dolayı kabızlık sorununu ortadan kaldıracaktır.Hazır yemlerin de neden olabilecekleri bir takım olumsuzluklar vardır.Bu şekilde diyetlerine dahil etmeniz halinde o olumsuzlukların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaklardır.Canlıların yağlanmamasına katkısı olacak böylece yavru performansı ve uyuşukluk gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacaktır.Daha sayılabilecek nice yararı vardır elbette.Ben genelde haftada 2 kere birinde direk sayılan besinlerden herhangi birini diğerinde hazır yemler+ marul uyguluyorum.Neden o gün marul?Çünkü marul suda uzun süre de kalsa kalitesine pek etki etmiyor.24 saatten fazla durduğu dahi oluyor.Akıllarına estikçe acıktıkça başvuruyorlar...

Yine bunların dışında ayrıca; o gün evde balık pişecekse (iri boy balıklar) çiğ olarak minik parçalar halinde yem saatlerinde veriyorum.Yine severek tükettikleri besinlerin başında geliyor.Tavuk ciğerinide çiğ olarak uygulayabilirsiniz ancak suyu biraz kirletiyor.Zira yine dana ciğeri.Haşlanmış tavuk eti genelde döşten tercih ediyorum.Pek rağbet edilmese de az da olsa tüketiyorlar.

Not : Tamamı denenip gözlemlenmiş sık sık uygulanmış veya uygulanılmaya çalışılmış çalışmalardır.Kulaktan duyma boş bilgiler olarak anılmasını istemem.

Bunların dışında yetişkinlere de artemia çıkarılabilir.Rotifish markanın kurutulmuş kan kurdu-kurutulmuş küp tubifex(şiddetle önerim)-kabuğu soyulmuş artemia yemlerini de gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz.

Sarı prenses ve birlikte beslenebilecek balıklar diyet yönüyle belirlenmeli bence.Yukarda Sarı prenses için uygun yemler- yiyecekler bulunmaktadır.Yazı tamamen bana aittir.Geliştirilebilinir mi?Elbette daha nice uygulamalara şahit olmuşluğum var.Ben Sarı prenseslerle uzun zaman Mpanga besledim ve pek bir sıkıntı görmedim.Sıkıntı diyebileceğimiz şeyler ise malawi gölü balıklarının zaten doğal kabul edilen davranışları.

Mete kardeşime Sarı prenseslerin yanına beyaz ve mavi prenses konmaması gerektiği yönündeki (yanlış anlamadıysam :) tavsiyelerine katılıyorum.Nitekim diyet yönünden tamamen otçul beslenmesi gereken türler B.P ve M.P.Sarı prensesler ise proteinsel yeme de ihtiyaç duyarlar.Bu bakımdan iceman önerisi kabul edilebilir.Ayrıca oldukça iyi anlaştıklarını birçok yerden birçok defa okudum.Mpangaları ben tavsiye ederim.Diyet yönüyle hem etçil-hem otçul olarak beslenebilen birçok malawi türü ile sarı prenseslerin beslenebilmesi mümkün olacaktır.Gerisi sizin kişisel görüş ve şahsi zevklerinize dayalı bir durum.

Kaliteyi kovalıyorsanız, balıklarınızın ne yediklerini ne içtiklerini bilerek büyümesini gözleriniz önünde serpilmesini bizzat gözlemleyerek koloniler oluşturmak istiyorsanız alabileceğiniz en ufak boydan alıp bizzat kendiniz yetiştirmelisiniz.Kaliteli ve menşei biraz daha belli olabilecek farklı anaçlardan alacağınız farklı batın onca yavru arasından cinsiyetleri belli olduğu andan itibaren koloninizi kurmaya başlayabilir böylece "seçmece" tabir edilen elit kaliteli bir koloniye adım atmış olursunuz.Balıklarla bu sayede aranızda bağ oluşabilir tutkuyla sevgi besleyebilirsiniz.Çünkü en ufak günlerinden (çektiğiniz fotolara şaşkınlıkla bakacaksınız) yavru alacakları günlere gelinen o süreç oldukça keyifli.Tabiki damızlık boyda almanızda mümkün.Buda tamamen sizin kişisel görüş ve şahsi kanaatlerinize kalmış bir durum.Damızlık altı dediğimiz kısa süre içinde yavru alabilecek kapasiteye ulaşmış boyları seçmeniz de mümkün.

Tüm sorularınıza yanıt verdiğimi düşünüyorum ancak eksik kaldığım atladığım bir yer var ise bildirin onları da cevaplayayım.Ben yazarken üşenmedim umarım siz de okurken üşenmezsiniz çünkü tüm ciddiyetimle yanıtladım.Kafa karışıklığınızı ve merakınızı giderebilecek bir yanıt olduğunu düşünüyorum.

Bir teşekkürü olsun çok görmediğiniz için şimdiden ben teşekkür eder keyifli hobiler dilerim.

Oğuz Han.
Duman Han2014-07-23 06:14:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sagalasosÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2009
Mesaj: 56
sagalasosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 18:20
Cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Saulosi hem farklı renkte balığı tek tür olarak yetiştirmek açısından oldukça mantıklı. Ama bulunduğum yerde (Burdur) akvaryumcularda bu balık yok. Kargo ya da otobüs ile şimdiye kadar hiç balık almadım. O yüzden bu konuda tedirginim. İl dışından balık alışverişi konusunda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saulosi olmazsa, sarı prenses, iceman ve yunus bir arada olabilir. Bunlardan küçük boyda bolca alıp yetiştirmek iyi olabilir. Fakat cinsiyet ayrımı sorunu var. Küçüklerde anüs vent kontrolü yapabilir miyiz?
Forumda çok araştırdım bu konuyu ama anüs vent kontrolü anlatımlarının çoğunda resimler silinmiş. Bu konuyu ayrıntılı ve resimli olarak anlatan bir sayfa biliyorsanız, paylaşırsanız çok sevinirim.

Tekrar çok teşekkür ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cagri54321Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 330
cagri54321Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2014 21:41
Arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuş bende farklı bir konuda tavsiyede bulanayım akvaryumunuz 300 litreden fazla olduğu için tetra ex700 yeterli gelmeyecektir.Tetra ex1200 daha uygun olacaktır sizin akvaryumunuza.

Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sagalasosÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2009
Mesaj: 56
sagalasosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 00:17
Daha dün doldurduğum akvaryumun resimleri:





Teşekkür Edenler: [T]185975,Gorkemkgo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur1Çevrim Dışı

Kayıt: 06/04/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 110
babur1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 00:46
portakal cikleti tavsiye ederim..çok güzel balıklardır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Efe AktaşÇevrim Dışı

Kayıt: 15/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 38
Efe AktaşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 01:17
akvaryum dekoru gerçekten çok güzel senmi yaptın satın mı alındı

Efe Aktaş2014-07-24 01:18:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sagalasosÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2009
Mesaj: 56
sagalasosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2014 08:51
[QUOTE=Efe Aktaş]akvaryum dekoru gerçekten çok güzel senmi yaptın satın mı alındı

[/QUOTE]

Daha önceki akvaryumuma yapmıştım buna benzer bir arka fon ama ortalık çok batıyor. Bu sefer yaptırdım.

Ankarada Ömer diye bir arkadaş yapıyor. Arkadaş dediysem henüz yüzünü bile görmedim. Ama son derece güvenilir. İstediğiniz şekilde çalışma yapıyor. Renklendirmesi falan hep sizinle iletişim haline yapılıyor. Sonra da çok iyi paketlenip otobüsle her ile gönderiyor. Size sadece akvaryuma silikonla yapıştırması kalıyor. 3D fon düşünenlere tavsiye ederim.

Buradan eski çalışmalarına bakıp görüşebilirsiniz.
https://www.facebook.com/akvaryum3d/media_set?set=a.246889605503182.1073741857.100005464322535&type=1

Bu da çalışmaları yapan Ömer'in face adresi:
https://www.facebook.com/akvaryum3d

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir