Salda Gölü Fotoğrafları
Arkadaşlar Salda Gölü'nün içinin fotoğraflarını çekmişler.Fotoğrafları Adrasan Dalış Merkezi'nden gelen 7 dalgıç çekmiş.İşte fotoğraflar.
Ben küçültüp ekliyorum.
KAYNAK
http://www.saldaweb.com/salda/news.php?readmore=25
Kaynakla ilgili hiçbir bağım yoktur.Sadece bilgilendirme amaçlı koydum.Sonuçta bizim doğal güzelliğimiz.Öğrenmek ve değerini bilmek gerekli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Burdur / Yeşilova' da Dünyanın en derin gölü deniyor çok güzel bi yer ben yakınında bi köyündenim ama Denizli' de yaşadığımdan fazla gidemedim. Ayrıca bi dolu kum getirdim ama cesaret edemiyorum Tanganyika akvaryumumda kullanmaya.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Vikipeid'dan alıntı.
Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde bir krater gölüdür. Göller bölgesi içindedir. Yüzölçümü 4370 ha.'dır. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin en derin göllerinden biridir. Çevresi karaçam ormanlarıyla çevrili olup plajları vardır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Doğal sit alanı olan ve Dünya'da beyaz kayalıkları açısından Mars'a benzeyen ikinci yer olan bu gölümüzü muhakkak ziyaret etmek istiyorum. Paylaşıma çok teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gölde derinde bi yer insanı içine çekiyor diyorlar.
Ben hep açıldım fakat birşey olmadı ama genede içimde bi korku yok değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kendi aynasında güzelliğini seyredip yalnızlığını çoğaltmaktan bıkmıyordu hiç. Oysa, yanına gidince ne kadar kırılgan olduğunu anlıyordunuz; gözlerinin içine bakınca: Şeffaf bir çin porseleni... Gün ışığını süzen. İncecik. Öyle kırılgan. Kıyısında uzanan o ak pak kumsal gibi... Ak kumsallı, görmüş geçirmiş Salda... Oluşumu günümüzden iki milyon yıl öncesine uzanıyor. 'Ormanlarla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyal ovalarla çevrili, hafif tuzlu, tektonik bir göl' olarak tanımlı kaynaklarda. 184 metreye varan derinliğiyle Türkiye'nin en derin göllerinden biri. 1139 metre yükseklikte konumlanmış göl, Burdur, Yeşilova'da. Antalya-Pamukkale güzergâhının ortasında. 1988 yılında Hamburg Üniversitesi Kimya Fakültesi tarafından yapılan tahlillerde suyu içilebilir temizlikte bulunmuş. Bu kadar güzel, bu kadar ıssız olmasının nedeni de doğal olarak huyunda, suyunda gizli: Salda'nın suyu yüksek oranda magnezyum sülfat içeriyor. Magnezyumlu, sodalı suyu balık ve diğer sucul organizmalar için elverişli bir yaşam ortamı oluşturmuyor.
Balıkların beslenmesi için gerekli olan planktonlar da göl suyunda çok az oranda bulunuyor. Suların çekilmesiyle balıkların yumurtlama yerleri olan sazlık, bataklık alanlar yok denecek kadar azalmış. Gölün sadece tatlı su girişlerinde yaşayan bir tür balık var; dişli sazancık (Aphanius anatolicus). O da az sayıda. Oysa, Salda'nın suyu yine içerdiği magnezyum ve soda yüzünden sivilce ve mantarı, yaraları iyileştiriyor. Tabanındaki kil de sürüldüğünde cilt hastalıklarına iyi geliyor. Salda'yı beyaz bir hale gibi çevreleyen magnezit oluşumları gölün bir başka övünç kaynağı. Sudaki magnezyum tortuları kıyıya ulaşıp kuruyunca, kar beyazı kumsallar yaratıvermiş. Bu çok hafif, elde kolayca ufalanıveren oluşumlar, Salda'nın var oluşundan bu yana biriktirdiği zenginliği; yegâne çocuğu. İçerdikleri magnezyum nedeniyle çok değerliler. Bir zamanlar kamyon kamyon toplanarak fabrikalara kaçırılmışlar. İlaç ve deterjan yapımında kullanılmak için; yasak konulmadan önce, ayın yüzünün utançtan bulutlarla örtüldüğü koyu karanlık gecelerde...
Alıntı:Emel ÇELEBİ
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir