Sajica yumurtaları ile ilgili..
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2010 16:46
Merhaba,arkadaşlar 120*50*50 tankımda küçük küp içine yumurtlayan ve erkeğin dölleyemeyerek mantarlaşan yumurtaları yemesinden sonra diğer sajica çiftim yumurta döktü bu sajica'larla ilgili birkaç konuda yardıma ihtiyacım var daha önce yavru almış ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..
enginkoc34 2010-12-17 01:18:54
Eşleri yaklaşık 45 cm lik bir bölgeye sineklikle ayırdım ilk batın yumurtaları yemişlerdi,bu 2.yumurtaları bugün yumurtaların 5.günü ve gayet sağlıklı görünüyorlar anne devamlı yumurtaları havalandırıyor sormak istediklerim:
1- Işıklandırma günde 3+3+4= toplam 10 saat iyimidir?
2- Hava motoru tüm gün açık normalmi? yada ne kadar çalıştırmam gerekiyor?
3- Yavrular çıktığı an ne yapmam gerekiyor(Erkeği almalımıyım?)
4- Şu anda veya yavrular çıktıktan sonra su değişimi ve dip çekimi yapmam gerekirmi?
5- Beslenme kesecikleri kaybolduktan sonra yumurta sarısını nasıl veriyoruz yada nasıl bir beslenme programı uygulamam gerekiyor?
Arkadaşlar benim aklıma gelen sorular bunlar,bunların dışında yapmam veya yapmamam gereken konular hakkında beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2010 17:35
1) Akvaryumunda bitki var ise 10 saat uygundur, yoksa sadece akşamları ışık açman yeterli olacaktır.
2) Hava taşını yavrular çıktıktan sonra yavruların gidemeyeceği yere koymalısın. Çünkü serbest yüzdükleri zaman hava akımına kapılıp yüzeye doğru sürüklenip ölümler yaşanabiliryor.
3) Akvaryumda başka balık varsa erkeği ayırmandan yöneyim ya da diğer balıkları çıkar. Stres altında kalabilirler.
4) Yavruları 1 hafta sonra annelerinin yanından ayırırsın. O zamana kadar su değişimi yapma. Herhangi bir değişim balıkları öldürür.
5) Beslenme kesecikleri kaybolduktan sonra anneleri onları 1 hafta boyunca besleyecektir. Ayırdıktan sonra yavrular ufak toz yemlerden yiyebilecek hale geliyorlar. Yumurta işini halledemem diyorsanız toz yem atarsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2010 01:24
1-Bu ışıklandırma bitkili tanklarda uygulanır yani tankınız bitkili, sonuç olarak sorun olmaz.
2-Hava motorunun açık olması iyi çünkü yavrular oksijensizliğe büyükler kadar dayanamıyor.
3-Yavrular çıktıktan 2 hafta sonra erkeği ayrırısan dişiyi çiftleşmek uğruna dişiyi öldürmeye kalkmaz.Akvaryumdaki diğer balıklar dişinin başedemeyeceği türler ise çifte dokunma erkek tehlike geçip yavrular büyüyene kadar çiftleşmeye çalışmayacaktır.Ama diğer türler zararsız ise erkeği ayır.
4-Akvaryum bitkili ise gerek yok.Sadece cama cam akvaryumlarda sürekli dip çekimi ve su değişimi yapılır.
5-Sera spirulina,sera flora,tetra bits gibi bir kaç çeşit yemi karıştırarak ezerseniz bu yavrulara yeterlidir.Yumurta sarısı ve diğer şeylere gerek yok çünkü orta amerikanlar bu konuda pek hassas değiller.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir