Resun CY-20 Cyclone Tanıtım


fatih15Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2010
İl: Ankara
Mesaj: 214
fatih15Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 19:24
[QUOTE=kookyboi]Kapatmazsam yemlerin hepsi dibi boylayıp ziyan olur ama... Vatoz bayram eder diğerleri aç kalır :)[/QUOTE]

Çok azar azar verirseniz bir problem olmaz. Benzer sorunu ben de sae balığım ile yaşıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2012 19:26
[QUOTE=fatih15]Filtreyi mayıs ayı başından beri 65cm'lik bitkili tankımda sorunsuz bir şekilde çalışmakta. kullanıyorum; işte gözlemlerim:
 Filtrasyon: Biyolojik filtrasyon işlemini oldukça kaliteli bir şekilde yerine getiriyor. Akvaryumumun suyu cam gibi. Fiziksel filtrasyon işlemi için tabi ki yeterli değil (Hem dış filtre hem de düşük kuvvetli olması nedeniyle).
 Debi: Filtreyi almadan önce bu tanıtımda 64 cm lik tankıma uygun olup olmayacağını sormuştum ve biraz olumsuz görüş belirtilmişti. Ancak debisi tam benim istediğim gibi. Suyu hareketlendiriyor ancak ne bitkileri ne de balıklarımı rahatsız ediyor. Kısacası bu ölçülerdeki (65*26*35) bitkili bir tank için biçilmiş kaftan diyebilirim. Fakat bu ölçüler için daha yüksek debi ve akıntılı bir su istiyorsanız başka bir filtre aramaya başlamanızı tavsiye ediyorum. 
 Malzemeler: Filtre malzemeleri için bir derecelendirme yapılsa 5 üzerinden 5 veririm. Filtrenin kendisiyle birlikte gelen çıkan karbon kömürü çıkardım ( Sıvı gübre kullanmam nedeniyle). Onun oluşturduğu boşlukta elyaf kullanıyorum. Paketten çıkan seramiklerde oldukça kaliteli ve sizi seramik için ekstra bir ücret ödemekten kurtarıyor. Sünger ise kesinlikle ürünün belkide en önemli parçası. Filtre hacminin yarısını kaplayan kocaman mavi süngeri bakteriler için adete bir cennet. Filtredeki biyolojik denge oturduktan sonra cam gibi oldu. Daha iki gün önce tanktan bir bitkiyi sökerken suyu bayağı bir bulandırmama rağmen sabah kalktığımda yine aynı berraklıktaydı. Bunda hiç şüphesiz en büyük rol o mavi süngerin. 
 Parçalar: Ürünün zayıf kaldığı belkide tek alan burası. Fıskiye aparatının dirseklerinden ne kadar sıkıştırırsanız sıkıştırın maalesef su sızıyor. Ancak bu sorunuda dirsek kullanmak yerine çıkış hortumunu direk suyun içine koyarak ve aparatı direk olarak hortuma takarak çözebilirsiniz. Bir diğer zayıf nokta ise hortumların kısalığı. Sanırım hem askı filtre olarak dizayn edilmesinden hemde yalnızca 3 wattlık bir motora sahip olmasından olsa gerek hortumlar maalesef kısa tutulmuş. Zaten akvaryumun yanında yada akvaryuma asarak kullanacağınız için filtreden akvaryuma hortumları ulaştırmanızda bir sıkıntı yok ancak problem kendini ergonomik olmamak şeklinde ortaya çıkarıyor. Örneğin, genelde akvaryumumuzun arka camı duvara yakındır yani ortada bir yerde tutmayız tanklarımızı. ayrıca Dışarda da çok fazla malzeme görünmesini istemeyiz. Bu durumda böle bir filtreyi akvaryumun arka camına asmayı isteyebiliriz ancak duvar buna müsade etmyecektir. Yan cama astığımızda da dışarda sallanan bir dış filtre çıkış hortumuyla karşılaşabilirsiniz. Umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.  
 Sızdırma: İlk kurulum ve temizlik işlemlerinden sonra üst kapağı korkmadan, iyice bastırarak kapatmak gerekmekte. Aksi halde biraz sızıntıyla karşılaşabilirsiniz.
 Su doldurma: Hava alma pompası gibi bir aparatı bulunmamakta ancak suyu koyabilmeniz için üst kısmında bir kapak mevcut. Suyu buradan kolaylıkla doldurabilirsiniz. İlk kurulumda ki hava olayına çare olarak da kullanım kılavuzunda da belirttiği gibi filtrenizi akvaryumunuzun su seviyesinde biraz bekletmeniz yeterli olacaktır. Emiş hortumunu biraz sallamakta çözüm olabilmekte.
 Ses: Zaten 3 wattlık son derece mütevazi bir motora sahip olduğu için kesinlikle çıtı çıkmayan bir ürün. Hani bazı reklamlarda fısıltıdan bile sessiz derler ya, işte öle sessiz. Hatta ses yok. Cidden yok. Çalışmasını anlamanız için kulağınızı dayamanız gerekli ki onda bile şüpheye kapılabilirsiniz  
 Sonuç: Benim kullandığım 65*26*35 cm lik bitkili akvaryumum için bundan iyisi olamazdı diye düşünüyorum. İç filtre kullanılan tanklara da biyolojik filtrasyona destek olması için takviye olarak da kullanılabilecek bir ürün.
 Saygılar

[/QUOTE]


Harfiyen katılıyorum. Aynı boyutlarda bir akvaryum için kullandım 2 yıl boyunca. Conta sızdırmaya başladı, oysa ki contama çok iyi bakarım. Her seferinde makina yağı ile yağlar yuvasını temizler takarım. Diğer parçalar için yaptığınız tespitlerde de çok haklısınız. Ses sıfır. Çıkış aparatları sızdırıyor, bu yüzden çok gıcık olmuştum. Hortumlar oldukça kısa, eksileri yok değil. Ama güzel işini yapan bir filtre. Conta temin edeceğim en yakın zamanda Ankaradaki distribütörlerinden. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk TuceÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 67
Cenk TuceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2012 21:25
Güncelleme:
Arkadaşlar bu ürünü almayın!
11 sayfa yazıda göreceksiniz ki problem yaşayan ve yaşamayanlar var. Yani bu ürünü almakla işinizi şansa bırakıyor olacaksınız. Ben bu riski aldım ve 2 gündür bu alet beni hayattan soğuttu. Önce sadece dirsekler sızdırıyordu şimdi filtrenin kenarlarında da sızdırma söz konusu. Önceleri çok sessiz çalışan alette şu anda kesmenin hiç bir yolunu bulamadığım bir uğultu var. Eğer boşa gitme ihtimali çok yüksek olan 50 liranıza üzülmeyeceksiniz alınıp denenebilir diyorum iki günden sonra. cenktuce2012-03-25 22:11:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

otolkurtÇevrimiçi

Kayıt: 12/11/2006
Mesaj: 10
otolkurtÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 22:37
Contasında dolayı sıkıntı yasamanız olası, ilk kurulumda su çektirmek ise ayrı bir eziyet.Şu an balkona fırlattım attım her tarafından su fışkırıyor!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk TuceÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 67
Cenk TuceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 23:03
Ben sızdırma problemini çözdüm bir şekilde ama yaptığı sesi sineye çektim, sinirlenmemeye çalışıyorum. Aynı odada fluval 405 çalıştırıyorum büyük akvaryumumda, sanki fluvalin değil resunun motoru 20 watt gibi bir durum oluyor odaya girince

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

E MERTÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2011
İl: Ankara
Mesaj: 97
E MERTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 00:22
İki Seneye yakındır 60 Lt akvaryumda kullanıyorum.Sıkıntı yaşamadım.Temizledikten sonra biraz ses yapıyor. Oda bir kaç saat.Havayı attıktan sonra ses kalmıyor.Çalıştıgını anlamıyorum bile.Sızıntı hiç yaşamadım.Tavsiye ettigim üründür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquamanistanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 57
AquamanistanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2012 17:46
2 yıldır uyuduğum odada kullanıyorum. Vızıltı da yok sızdırma da yok... Hatta daha dün temizledim. Bi tek ağzımla su çekip hortumunu takmasını sevmiyorum ama akvaryum suyu tadına alışığım neyse ki :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PoissonÇevrim Dışı

Kayıt: 15/08/2012
İl: Bursa
Mesaj: 5
PoissonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2012 08:10

Arkadaşlar ben de 40 litrelik akvaryumum için bu dış filtreyi düşünmeye başladım yorumlarınızdan sonra ama arada az olmakla birlikte olumsuz yorumlar da bulunmakta.

Şuanda kullanan arkadaşlar güncel yorumlarını yazabilirler mi?
 
Ayrıca sipariş verebileceğim tek bir site var sanırım, orası da daha önce hiç alışveriş yapmadığım bir site. Sipariş verebileceğim alternatif siteler varsa yazarsanız sevinirim, teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

infraredÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1
infraredÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2012 11:15
70lt'lik akvaryumda kullanmaya başladım. Dikkat çekici özelliği kesinlikle çok sessiz olması. Kampanya fiyatı 45TL'e satın aldım. Bence fiyatına göre kusursuz. Beni çok şaşırttı. Levent

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 556
FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2012 10:52

Arkadaşlar merhaba.

Balıkçılığa başladığım ilk sıralar bir olta kullanıyordum, şimdi ise akvaryum kurmaya çalışıyorum. Merak edilecek bir durum yok, oltam artık yok, balık eti de akvaryumumu gördükçe, düşündükçe balıkları yiyemiyorum... Cahilliğime vererek birkaç sorum olacak sizlere.
Akvaryumum 55*35*25. 2 melek balığı, 4 japon balığı ve 3 adet 1 cm'i biraz geçer boyda (yavru) cüce vatozum var akvaryumumda. 
 
1- Bu akvaryumda iç filtremin yetersiz olduğunu düşünerek  Resun Cy-20 Cyclone dış filtre aldım. Hava sorununu iç filtreyle birlikte dış filtreyi de bağlayarak çözmeye çalışıyorum, dalgalanmadan, debiden balıklara yüzecek yer kalmadı. İç filtreyi kullanmasam olur mu? Havayı nasıl temin edebilirim başka türlü? İç filtre ya da hava motoru kullanmama gerek var mı yani?
 
2- Hangi parçayı nereye montelemeliyim akvaryumda (Dış filtre, iç filtre, ısıtıcı)? Hangisi nereye neye yakın olmalı, neler karşılıklı olmalı vs.
 
3- Dip suyu temizliğini balıkları günde bir kez yemlediğimi hesaba katarak ne kadar sıklıkla yapmalıyım ya da dış filtreye güvenip yapmamalı mıyım?
 
4- Dış filtrenin karbonunu ne zaman çıkarmalıyım? Ayrıca dış filtreyi ne kadar sıklıkla temizlemeliyim (1 ay, 2 ay, 3 ay)?
 
5- Kaya tuzu dışında birşey katmaya gerek var mı suya? Kaya tuzunu ne kadar koymalıyım?
 
 
Şimdi geliyim Resun Cy-20 Cyclone dış filtreye. Dün aldım.
İyi tarafları;
- Ses yok denilecek kadar az. Başlangıçta içindeki hava boşalana kadar ses yapıyor sadece.
- Benim gibi akvaryumu küçük olup da illa bir de dış filtre deneyim diyenler için birebir, ergonomik, küçük, debisi az.
- Sızdırma yapmıyor, hortum vidalarının, kapak düğmelerinin, kapağın iyice oturtulup sıkılması kaydıyla. İçe suyu geri verme aparatında da su sızdırmasını engellemek için teflon kullanabilirsiniz.
 
Kötü tarafları;
- Hortumları çok kısa, her istediğiniz yere koyamıyorsunuz.
- Başlangıçta su sirkülasyonunun başlaması için ağzınızla suyu çekiyorsunuz.
 
İlginiz için şimdiden teşekkürler...
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cenk TuceÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 67
Cenk TuceÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 14:44
Merhaba,
Öncelikle beslediğiniz türler birbirleri ile uyumsuz türler, benim önerim melek ve cüceleri çıkarmanız olacak. Bununla birlikte iç filtreyi de çıkarabilirsiniz. Dış filtre tek başına yeterli olacaktır hiç bir problem yaşamazsınız. Malzemelerin yeri hususu çok önemli değil, ısıtıcı su sirkülasyonunun iyi olduğu bir yerde olursa iyi olur sadece. Ben kendi akvaryumlarımda karbon kullanmıyorum hiçbir zaman ama kullananlar genelde ilk birkaç günden sonra çıkarın diyorlar. Son olarak temizlik mevzusuna gelirsek, dış filtreniz küçük bir filtre olduğu için ne kadar sık temizlerseniz o kadar iyi sonuç alırsınız. 2 haftalık kullanımdan sonra temizlemediğinizde debisinin ne kadar düştüğünü kendinizde göreceksiniz zaten. Bu yüzden bence 2 haftalık periyotlar idealdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 556
FuTTeRWaCKeNÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2012 21:58
[QUOTE=Cenk Tuce]Merhaba,
Öncelikle beslediğiniz türler birbirleri ile uyumsuz türler, benim önerim melek ve cüceleri çıkarmanız olacak. Bununla birlikte iç filtreyi de çıkarabilirsiniz. Dış filtre tek başına yeterli olacaktır hiç bir problem yaşamazsınız. Malzemelerin yeri hususu çok önemli değil, ısıtıcı su sirkülasyonunun iyi olduğu bir yerde olursa iyi olur sadece. Ben kendi akvaryumlarımda karbon kullanmıyorum hiçbir zaman ama kullananlar genelde ilk birkaç günden sonra çıkarın diyorlar. Son olarak temizlik mevzusuna gelirsek, dış filtreniz küçük bir filtre olduğu için ne kadar sık temizlerseniz o kadar iyi sonuç alırsınız. 2 haftalık kullanımdan sonra temizlemediğinizde debisinin ne kadar düştüğünü kendinizde göreceksiniz zaten. Bu yüzden bence 2 haftalık periyotlar idealdir.[/QUOTE]
 
Camlar lekeli göründüğünden vatozları almıştım. Temizlik konusunda da uyacağım üstad. Karbonları da ilk temizliğimde çıkarırım olmazsa. Teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ayhan VATANSEVERÇevrim Dışı

Kayıt: 22/11/2013
İl: Bursa
Mesaj: 4
Ayhan VATANSEVERÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2013 00:36
Öncelikle Selamlar Akvarist dostlar.

Ben de nacizane bir dille yaklaşık 2 haftadır kullanmakta olduğum Resun cy 20 dış filtre hakkımda ki deneyim ve görüşlerimi yazmak isterim.

Satın aldığım yer Bursa, TROBİCANA akvaryum. Sahibinden. com da ilanlar da ararken kendi şehrim de satıldığını gördüm haliyle benim için görerek alma konusunda avantaj oldu.
 
Ürüne gelecek olur isek;

Resun cy 20 için kullandığım akvaryum 10 litrelik bir BETTA balığı akvaryumu. Betta balıkları dalgalı sudan ziyade durgun ve sakin suları daha çok sevdikleri için özellikle bu ürünü tercih ettim. Hem istediğim sakinliği verip aynı zaman da temizlikte yapabilmesi açısından çokta işimi görüyor diyebilirim.

Kullanım şekli oldukça basit. Tüm malzemeleri iyice çeşme suyu altında iyice yıkayıp birbirine montajladım ve akvaryumun yanına gelecek şekil de yerine koydum.

Kullanma şeklim, hortumların bir uçları motora iyice takılı diğer uçları ise suyun içinde vakumlar ile sabit fakat tek bir farkla uçlarında hiçbir şey yok yani kutudan çıkan diğer suyu çeken hortuma takılan dip çubukları veya suyu akvaryuma geri veren hortuma takılan şelale aparatların hiç birisini kullanmadım.

Zaten debisi düşük olan motorun bu parçalar ile daha da işlevini yitireceğini kanaat getirerek uçlarına hiçbir şey takmayarak kullanma kararı aldım ve sonuç olarak son derece memnunum.

Kullanmaya başladığım andan itibaren motorun milinden gelen çok az bir tıkırtı sesi 4-5 gün içerisinde tamamıyla kesildi ve şuan itibariyle de sıfır ses ile çalışmaya devam ediyor.

Akvarist arkadaşların bazı yorumlarında motordan gelen sesten rahatsız olduklarını yazmışlar. Tavsiyem şudur ki bu ses motorun içinin tamamıyla su ile dolu olmadığı için milden gelen ses olduğundandır. Onlar da biraz sabrederlerse kısa zaman içinde motor içerisi tamamıyla kendini oturttuğunda sesten eser kalmayacaklarını bilmelerini isterim.

Ama önce biraz sabır.

SAYGILARIMLA.


 
Ayhan VATANSEVER2013-11-23 00:37:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tolgacengizÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 68
tolgacengizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2013 01:03
2 gündür kullanıyorum bu ürünü 30ltlk nano tankımda . Debisi tam istediğim gibi. Sızdırmada yok fakat

Tıkırtı sesi var buda uyurken rahatsız ediyor beni. Bu tıkırtı sesini bir arkadaş pulla aştığını söylemiş nasıl çözebiliriz bu sorunu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir