red rainbow kasanga erkeğinde ani ölüm


mehterÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 4
mehterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 02:07
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:


Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhabalar;

Bu gece fark ettiğim kasanga erkeğinin dipte hareketsiz yattığını görmem üzerine sebebini anlayamadığım bir ölümle karşılaştım. Tank içerisindeki baskın erkeğin yere yarım ay şeklinde kendini kasmış şekilde hareketsiz yatmıştı ve ölü balığı almak için teşebbüs ettiğimde tekrar canlanarak kendini cama vurarak kaçtı ve tekrardan aynı şekilde dibe hareketsiz yattı. Balık üzerinde herhangi bir farklılık yada diğer kalan 4 dişide bir farkılılık belirtisi yada stres gözlemlemedim (Karında şişlik, pullarında bir farklılık). Ancak bu gece ölen erkeğin birkaç saattir dipte köşede yavaş hareketlerle durduğunu görmüştüm, yeme karşıda biraz isteksizdi. Bu ani ölümün nedeni ne olabilir? Yardım ve görüşlerinizi bekliyorum...
Özkoçak2011-04-12 09:11:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MatadorÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 154
MatadorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 03:33
Akvaryumunuz ile ilgili detaylı  bilgileri vermemişsiniz Ahmet Bey. Bu durumda balığınızın ani ölümü ile ilgili sağlıklı birşeyler söylemek çok zor.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mehterÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2009
İl: Bursa
Mesaj: 4
mehterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 05:31
[QUOTE=Matador]Akvaryumunuz ile ilgili detaylı  bilgileri vermemişsiniz Ahmet Bey. Bu durumda balığınızın ani ölümü ile ilgili sağlıklı birşeyler söylemek çok zor.

Saygılar
[/QUOTE]

akvaryumum 100*40*40 ebatlarında 1e4d oranında koloni bakıyorum.


Kasangalarımı 3-4 hafta önce kayserideki ld akvaryumdan aldım f0 balıklarım 2 e 4 d olarak aldım ilk ölüm erkekler arsındaki kavgadan yaşandı yaklaşık 2 hafta sonra yemleme esnasında balığımın neşesiz olduğunu farkettim 1 saat sonra kumun üzerinde yatmış halde duruyordu ani hareketlenmeler yaşandı en son ani hareketinde akvaryumun ortasında yan yatarak öldü sebebini öğrenmek istiyorum bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum diğer balıklarımında başına gelmemesi için negibi önlem almalıyım.
teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir