red cap imin başındaki yağ tabakası sorunu
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 12:56
Herkese merhabalar,
iki, üç gündür gzlemlediğim altın baş türü japon balığımın kafa yapısındaki yağlanmada bir sönüklük oluşmaya başladı. tankım 135 lt iç filtrem var sobo 337 olması lazım, hava taşım çalışır durumda, silis kum kullandım,haftalık dip çekimi yapıyorum beslenme olarak nohut hafta da 2-3 kere, sera goly pul yem, sera goly colour sipurina ve sera goldy gran yemleri kullanıyorum. akvaryum sıcaklığım 22-24 derece arasında her dip çekiminden sonra 10 çay kaşığı kaya tuzunu eritip akvaryumuma döküyorum. yine dip çekimi sonrasında metilen mavisi ekliyorum.
yardımcı olursanız sevinirim yanlış bişiler mi yapıyorum acaba
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 13:18
Pamuksu bır oluşum varsa hastalık olabilir. Kanlanma yada parçalanma yok herhalde. Buyuk ihtimal suyunuzda bır dengesizlikten ötürü stres altındadır ve Buda balıkçın formunu dusuruyordur. Hastalandıklarında veya stres oldugunda balıklar ekstra enerji ister bu yüzden bu bölgelerdeki protein depolarını kullanırlar. Biraz daha protein ağırlıklı yemler ile yemleyin. Nls discus formula gayet dengeli bır Japon yemidir. Japon yemlerinde genel olarak %20-35 arası protein olur. Metilen mavisini sık sık kullanmayın dengeleri bozar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 15:54
Yem yemesinde yüzüşünde hareketliliğinde yüzgeçlerinde yırtılmalar kanlanmalar gödede kanlanmalar benzeri şeyler yoksa bir sorun yoktur. Bunun haricinde şöyle destekleyebilirsiniz bu aralar. 2 günde bir kabuğu soyulmuş bezelya tanesi yetirtebilirsiniz günde birtane. Suyuna uygun dozda balık vitamini sıvısı ekleyebilirsiniz Örneğin: deep fix fistavit (4 TL), yahut bir damla yemine damlatıp emince verebilirsiniz. 3-4 günde bir bir ikitane tatlı su karidesi kurusu ufalayabilirsiniz sularına, bunlar onun et yapısını ve yıpranmış dokularını onaracaktır, onarmada destekli olacakktır. Japon balıklarının genleriyle oynanıyor yeni türler elde edilmek için beslediğimiz türler yapay türlerdir. Saf kan sazan değillerdir. Tepe olayıda böyle bir yan etkinin ürünüdür. Tabiatta genelde yüzyıllar önce bu sazanlar içinden kırmızı turuncu olan balıklar seçilmiş ve günümüzdeki türler yavaş yavaş elde edilmiş. Bazen balık kendini yapısını düzeltebiliyor renginde siyahtan normal turuncu renge dönme olabiliyor, yapısında aslına uygun düzelmeler yahut, değişmeler olabiliyor, sağlığı yerindeyse bir sorun yok.mesutok 2012-05-29 15:56:58
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2012 16:08
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir